WirMaX Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Hmm ... 6 Katod to w porywach :lol: 5 będzie na pewno. Tyle katod zakładam ponieważ 2 do zdecydowanie za mzało ! gdyż wzór jaki wysiołem WYŻYNARKĄ w niczym nie przypomina konwencjonalnego [] okna ! I aby był ładnie podświetlony postanowiłem włożyć 4 katody, jednak jedną złamałem (w środku pękło to ustrojstwo) i aby nie zwlekać domówiłem kolejne 2, co łącznie daje mi 5 katod świecących uv i 1 nie. Chwilowo te dwie pujdą na gwarancje i zobacze ile będzie ostatencznie. Wiem jak świecą katody uv i to nie będzie choinka. To będzie moja druga modyfikacja (poprzednia to były płomienie). Tylko właśnie się zastanawiam nad tymi wentylatorami:(. Aha jeszcze jako ciekawostkę dodam że udało mi się zmieścić 2,5 litra pojemnik z wodą i pompką u gory obudowy, a chłodica (nagrzewnica) jest na przeciwko !!! na tej samej wysokości !. Cały dół mam wolny. A wc już jest szczelne i se pracuje (w stresie max mam odczyt z mobo 47*C(abit nf7-s tictac bios) Ciesze się że jest takie zainteresowanie, moze niedługo wżuce foty z fazy projektowanie ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 dawaj predzej te fotosy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Co powiecie na takiego mod'a: http://republika.pl/big77/kula_17/01150018.JPG :D :D :D Pozdr, tutaj masz cs takiego na froncie...http://metku.net/modgallery/detail.php?id=2221 Kicz, kit, kicha. Większy wkład elektrowni niźli autora. Echa, pisać się nie chce. Czekam na zdjęcia solarium ze złota, intyrgująco brzmi, chce to zobaczyć, nawet, jeśli mnie nie zadowoli estetycznie! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WirMaX Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Jak chcieliscie to macie zaczątek. :D Do końca jeszcze troszke lutowania zostało i katod do ułożenia. A więc od początku Projektowanie w skrucie: To chcę wyciąć: Tak wyszło, wspomne że ciołem WYŻYNARKĄ !!! Tak wygląda pojemnik: A tu chłodnica (nagrzewnica kadet) po zmianie krućców Wspomniana zieleń: A z tego jestem szczególnie dumny, po malowaniu: Więcej szczegółów na http://www.wirmax.republlika.pl Mam nadzieje ze sie narazie podoba. Aha zrobiłem tak aby było inaczej, tak aby nie powtarzać standardowego okna, mam nadzieje ze to jest orginalne i nikt mnie nie wyprzedził ;). Zapewne kazdy wie jak wygląda wnętrze obudowy, bo teraz to nawet w sklepach komputerowych można zobaczyć obudowe z szybka, plexą. Dlatego zależy mi aby ładnie wyglądałe z zewnątrz a piękniej w środku. Poczekajcie na efekt końcowy, za mniej więcej tydzień (w przyszłym tygodniu) będzie skończona. Modyfikacja trwa już 2 miesiące :) Pozdrawiam[/url] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety_mikolaj Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 zwracam honory i medale i obiecuje ze juz nie bede sie smial ( szczegolnie po tym jak zobaczylem tego smoka ) i mam pytanie jak ty to wyzezbiles wyzynarka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WirMaX Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Wycinanie zajeło mi prawie miesiąc. Kupiłem sobie takie małe pilniczki. Gdy wyrzynałem to blacha potrafiła się przydko poszarpać (takie zęby się robiły). Na szczęście przez przypadek złamałem jeden pilnik na puł. Okazało się że pasuje do uchwytu wyrzynarki(black&decker). Nie zmienia to faktu że pilnikowanie + wyrzynanaie zajmowało mi 6 godzin dziennie ( więcej nie miałem śił i zrobiłem sobie siniaka na nadkarstku obok kciuka). Fjanie że ci się podoba ;) Jeszcze troch pracy mi zostało, proszę o odrobine cierpilwosci. Pozdrawiam! ___________________ Więcej zdjęc (dokładnie jak wycinałem) tu http://www.wirmax.republika.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 qrde jak juz cos robic to konkrenie - trzeba bylo zaszpachlowac dziurki w panelu ze smokiem do bani to teraz wyglada ZROB COS Z TYM :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Full respect !!! Rzeczywiście zaszpachluj te dzirki bo psują wrażenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 wypasik sliczy smoczek,w srodku ten chietftec bedzie zielony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 po 1 - bardzo ladniutki smok, full respect za wlozona prace po 2 - zaszpachluj dziurki kolo smoka bo psuja caly bok po 3 - mam troche mieszane uczucia bo nie lubie jak ktos kopiuje pomysly innych, a na pewno wiekszosc tu obecnych widziala moda z takim samym smokiem na boku (nie podam linka ale kazdy wie o co biega, na metku bodajze jest ten smok w galerii) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 ehhhhhh... smoczka identycznego chcialem sobie grawernac... nawet juz mam druknietego... ale w takim razieniewiem czy wygraweruje... moze znajde cosik inego :?: ;] good job... czekam na finalna prezentacje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WirMaX Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Co do dziurek ... mają swoją funkcję. Specjalnie je zostawiłem. Co do kopiowania pomysłów... proszę o linka gdzie jest wycięty taki smok, bo nie mogłem znaleść, a sam wzór wziołem z tapety windowsa ! Co widać w http://www.wirmax.republika.pl Pozdawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 tu buda z takim smokiem :arrow: http://www.metku.net/modgallery/detail.php?id=200 a tu buda z grawerka :arrow: http://www.metku.net/modgallery/detail.php?id=691 tylko nie mow ze te dziurki maja robic przewiew :D imho zaszpachluj je bo szpecą, a z wentylcja pokombinuj na dole albo froncie budy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WirMaX Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Nie mam na stanie wyżynarki laserowej tylko brzeszczotową :(. Nie widziałem wcześniej tych modyfikacji. Ciołem bo znalazłem na necie tapete do windowsa i mi się spodobała. Ehh jak skończe to pokaże swoje wypociny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 zwracam honory i medale i obiecuje ze juz nie bede sie smial ( szczegolnie po tym jak zobaczylem tego smoka ) i mam pytanie jak ty to wyzezbiles wyzynarka ? o w morde chyba ode mnie sie tez naleza przeprosiny :D Smok rozwala, ale imHO do niego dwie katody stykna :D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 zwracam honory i medale i obiecuje ze juz nie bede sie smial ( szczegolnie po tym jak zobaczylem tego smoka ) i mam pytanie jak ty to wyzezbiles wyzynarka ? o w morde chyba ode mnie sie tez naleza przeprosiny :D Smok rozwala, ale imHO do niego dwie katody stykna :D ;) gora 4 :) (big tower) ale 6 to juz przesada ;] ale czekajmy na efekty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 No smoczek zajebioza, ale ja kiedyś takiego na tatuażu widziałem.... 4 katody tak, ale jednak zrób coś z tymi dziurkami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Smoczek śliczny, kolor nawet nieźle pasuje. Ładnie Ci to wyszło, lepiej, niz się zapowiadało po wstępie ;-) Czekam na całość, efekt ostateczny przesądzi wszystko :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 WirMaX bardzo fajny smoczek :wink: nie wiem czy bym sobie tak dobrze poradzil z dremlem :D mozesz napisac jakimi farbami malowales obudowe w srodku i na zewnatrz ? dawales jakies podklady ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WirMaX Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Cały śodek pomalowałem GREEN Fluor Montana. Z zewnętrz poszłem do wujka. Ma on zakład blacharsko lakierniczy i u niego sobie poamlwałem. Poszedł na to podklad, ale nazw nie pamiętam bo wuja dał mi tylko prubki kolorów ja powiedziałem ten, wziołem pistolet i ładnie pomalowałem. Są to farby do malowania samochodów farby na zewnątrz wyniosły mnie 100 zł a wewnątrz 55 zł. Na konstrukcję nie dałem podkładu i montana ma tendencję do odpryskiwania, muszę uważać. Niedługo dojdą wentylatory i złożę całą obudowę. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Kiedy nowe foty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Ja kiedys pomalowalem bude z zewnatrz montaną chromem,dla pewnoci przez tydzien po malowaniu sie do niej nie dotykałem,po tygodniu lekko oparłem sie dłonia i co??sliczny odcisk dłoni na topicu...nigdy iwecej monatany :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 gib - a przypadkiem nie powinno się tego potem potraktować lakierem bezbarwnym??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 dopiero pozniej sobie po fakcie to uzmysłowiłem,ale naszczescie to były probki tak o,stara buda energy,teraz juz tego błedu bym nie popełnił,i potraktował bezbarwnym,ale montany bym juz nie uzyl...zapycha koncowki i poznniej zamiast pryskac zwartym "strumieniem" piskala taka mgiełka mrzweczka 3 koncowki musilem wymieniac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 jezeli chodzi o chrom to nie ma roznicy jakiej jest on firmy... ja qpilem deco lack`a i byla to samo odciski sie robily ze ho ho... prysnelem lakierem bezbarwnym ale kolorek lekko sciemnial i juz nie wygladalo to tak jak prawdziwy chrom... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Bardzo ładny mod sie zapowiada :) czekam na final version ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Nie no ful respekt , IMO w koncu zaczynamy gonic zachod w modowaniu , coraz wiecej projektow odbiegajacych od standardowych jeszcze raz bratulacje i powodzenia w dalszych walkach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WirMaX Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Witam Projekt w trakcie. Obecnie robie Podświetlanie spodu i stupek. Zdecydowałem się na wentylatorki z 4MAX. Często u nich kupuje i się nigdy nie zawiodłem, polecam. Kupuje te wentyle : http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=78&gg=76&id=467 Jak dojdą będe miał molexy aby podorabiać końcówki do diod (wszystkie połączone szeregowo). W przyszły Czwartek powinna być finalna fersja. Ps jak się uda to i te dziurki zaszpachluje. Pozdrawiam, i o chwile cierpliwości proszę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szary28 Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Sam szukalem pomaranczowych uv wentyli i z tego co wiem to te wentyle revolteca moga swiecic na czerwono,natomiast coolermastery sa strasznie glosne na 12v (wiem bo mam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WirMaX Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 CoolerMastera miłem i wiem a co do revolteka to zobacze i zdam relacje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...