Skocz do zawartości
WirMaX

[ Golden Dragon 1.0 ] Ukończony... Crashed

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm ...

6 Katod to w porywach :lol: 5 będzie na pewno. Tyle katod zakładam ponieważ 2 do zdecydowanie za mzało ! gdyż wzór jaki wysiołem WYŻYNARKĄ w niczym nie przypomina konwencjonalnego [] okna ! I aby był ładnie podświetlony postanowiłem włożyć 4 katody, jednak jedną złamałem (w środku pękło to ustrojstwo) i aby nie zwlekać domówiłem kolejne 2, co łącznie daje mi 5 katod świecących uv i 1 nie. Chwilowo te dwie pujdą na gwarancje i zobacze ile będzie ostatencznie. Wiem jak świecą katody uv i to nie będzie choinka.

To będzie moja druga modyfikacja (poprzednia to były płomienie). Tylko właśnie się zastanawiam nad tymi wentylatorami:(.

Aha jeszcze jako ciekawostkę dodam że udało mi się zmieścić 2,5 litra pojemnik z wodą i pompką u gory obudowy, a chłodica (nagrzewnica) jest na przeciwko !!! na tej samej wysokości !. Cały dół mam wolny. A wc już jest szczelne i se pracuje (w stresie max mam odczyt z mobo 47*C(abit nf7-s tictac bios)

Ciesze się że jest takie zainteresowanie, moze niedługo wżuce foty z fazy projektowanie ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co powiecie na takiego mod'a:

http://republika.pl/big77/kula_17/01150018.JPG

:D  :D  :D  

Pozdr,

tutaj masz cs takiego na froncie...http://metku.net/modgallery/detail.php?id=2221

Kicz, kit, kicha. Większy wkład elektrowni niźli autora.

Echa, pisać się nie chce. Czekam na zdjęcia solarium ze złota, intyrgująco brzmi, chce to zobaczyć, nawet, jeśli mnie nie zadowoli estetycznie! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcieliscie to macie zaczątek. :D

Do końca jeszcze troszke lutowania zostało i katod do ułożenia.

A więc od początku

Projektowanie w skrucie:

To chcę wyciąć:

Dołączona grafika

Tak wyszło, wspomne że ciołem WYŻYNARKĄ !!!

Dołączona grafika

Tak wygląda pojemnik:

Dołączona grafika

A tu chłodnica (nagrzewnica kadet) po zmianie krućców

Dołączona grafika

Wspomniana zieleń:

Dołączona grafika

A z tego jestem szczególnie dumny, po malowaniu:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Więcej szczegółów na http://www.wirmax.republlika.pl

Mam nadzieje ze sie narazie podoba.

Aha zrobiłem tak aby było inaczej, tak aby nie powtarzać standardowego okna, mam nadzieje ze to jest orginalne i nikt mnie nie wyprzedził ;).

Zapewne kazdy wie jak wygląda wnętrze obudowy, bo teraz to nawet w sklepach komputerowych można zobaczyć obudowe z szybka, plexą. Dlatego zależy mi aby ładnie wyglądałe z zewnątrz a piękniej w środku. Poczekajcie na efekt końcowy, za mniej więcej tydzień (w przyszłym tygodniu) będzie skończona. Modyfikacja trwa już 2 miesiące :)

Pozdrawiam[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wycinanie zajeło mi prawie miesiąc.

Kupiłem sobie takie małe pilniczki. Gdy wyrzynałem to blacha potrafiła się przydko poszarpać (takie zęby się robiły). Na szczęście przez przypadek złamałem jeden pilnik na puł. Okazało się że pasuje do uchwytu wyrzynarki(black&decker). Nie zmienia to faktu że pilnikowanie + wyrzynanaie zajmowało mi 6 godzin dziennie ( więcej nie miałem śił i zrobiłem sobie siniaka na nadkarstku obok kciuka).

Fjanie że ci się podoba ;) Jeszcze troch pracy mi zostało, proszę o odrobine cierpilwosci.

Pozdrawiam!

Więcej zdjęc (dokładnie jak wycinałem) tu http://www.wirmax.republika.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po 1 - bardzo ladniutki smok, full respect za wlozona prace

po 2 - zaszpachluj dziurki kolo smoka bo psuja caly bok

po 3 - mam troche mieszane uczucia bo nie lubie jak ktos kopiuje pomysly innych, a na pewno wiekszosc tu obecnych widziala moda z takim samym smokiem na boku (nie podam linka ale kazdy wie o co biega, na metku bodajze jest ten smok w galerii)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do dziurek ... mają swoją funkcję. Specjalnie je zostawiłem. Co do kopiowania pomysłów... proszę o linka gdzie jest wycięty taki smok, bo nie mogłem znaleść, a sam wzór wziołem z tapety windowsa ! Co widać w

http://www.wirmax.republika.pl

Pozdawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu buda z takim smokiem :arrow: http://www.metku.net/modgallery/detail.php?id=200

a tu buda z grawerka :arrow: http://www.metku.net/modgallery/detail.php?id=691

tylko nie mow ze te dziurki maja robic przewiew :D

imho zaszpachluj je bo szpecą, a z wentylcja pokombinuj na dole albo froncie budy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam na stanie wyżynarki laserowej tylko brzeszczotową :(.

Nie widziałem wcześniej tych modyfikacji. Ciołem bo znalazłem na necie tapete do windowsa i mi się spodobała. Ehh jak skończe to pokaże swoje wypociny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwracam honory i medale i obiecuje ze juz nie bede sie smial ( szczegolnie po tym jak zobaczylem tego smoka ) i mam pytanie  

jak ty to wyzezbiles wyzynarka ?

o w morde chyba ode mnie sie tez naleza przeprosiny :D

Smok rozwala, ale imHO do niego dwie katody stykna :D ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwracam honory i medale i obiecuje ze juz nie bede sie smial ( szczegolnie po tym jak zobaczylem tego smoka ) i mam pytanie  

jak ty to wyzezbiles wyzynarka ?

o w morde chyba ode mnie sie tez naleza przeprosiny :D

Smok rozwala, ale imHO do niego dwie katody stykna :D ;)

gora 4 :) (big tower) ale 6 to juz przesada ;] ale czekajmy na efekty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WirMaX bardzo fajny smoczek :wink:

nie wiem czy bym sobie tak dobrze poradzil z dremlem :D

mozesz napisac jakimi farbami malowales obudowe w srodku i na zewnatrz ?

dawales jakies podklady ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały śodek pomalowałem GREEN Fluor Montana. Z zewnętrz poszłem do wujka. Ma on zakład blacharsko lakierniczy i u niego sobie poamlwałem. Poszedł na to podklad, ale nazw nie pamiętam bo wuja dał mi tylko prubki kolorów ja powiedziałem ten, wziołem pistolet i ładnie pomalowałem. Są to farby do malowania samochodów farby na zewnątrz wyniosły mnie 100 zł a wewnątrz 55 zł. Na konstrukcję nie dałem podkładu i montana ma tendencję do odpryskiwania, muszę uważać.

Niedługo dojdą wentylatory i złożę całą obudowę.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedys pomalowalem bude z zewnatrz montaną chromem,dla pewnoci przez tydzien po malowaniu sie do niej nie dotykałem,po tygodniu lekko oparłem sie dłonia i co??sliczny odcisk dłoni na topicu...nigdy iwecej monatany :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dopiero pozniej sobie po fakcie to uzmysłowiłem,ale naszczescie to były probki tak o,stara buda energy,teraz juz tego błedu bym nie popełnił,i potraktował bezbarwnym,ale montany bym juz nie uzyl...zapycha koncowki i poznniej zamiast pryskac zwartym "strumieniem" piskala taka mgiełka mrzweczka 3 koncowki musilem wymieniac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli chodzi o chrom to nie ma roznicy jakiej jest on firmy... ja qpilem deco lack`a i byla to samo odciski sie robily ze ho ho... prysnelem lakierem bezbarwnym ale kolorek lekko sciemnial i juz nie wygladalo to tak jak prawdziwy chrom...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Projekt w trakcie. Obecnie robie Podświetlanie spodu i stupek. Zdecydowałem się na wentylatorki z 4MAX. Często u nich kupuje i się nigdy nie zawiodłem, polecam. Kupuje te wentyle :

http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=78&gg=76&id=467

Jak dojdą będe miał molexy aby podorabiać końcówki do diod (wszystkie połączone szeregowo).

W przyszły Czwartek powinna być finalna fersja.

Ps jak się uda to i te dziurki zaszpachluje.

Pozdrawiam, i o chwile cierpliwości proszę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi