Skocz do zawartości
goldenSo

Maszyna z amd

Rekomendowane odpowiedzi

Po przeczytaniu wielu opini na tym forum natemat Amd i Intela popadłem w małe zakłopotanie, prosiłbym was o pomoc w wyborze nowego zestawu.

----------

Procesor - 2500+ Mobile (ale poszukaj jakiegoś sprawdzonego)

Płyta Główna - Abit NF7-SL

Pamięci - 2x256 Hynix D43, lub 2x512 Hynix D43 :)

Karta Graficzna - Znajdź jakiegoś modowalnego 9800SE :)

Zasilacz - Tagan 380W

reszta - do woli ;)

pozdrawiam

Sebastian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam jesli wprowadze zamet, ale czy Zalman napewno wejdzie na ta plyte bez pilowania zapinki ?? Dobrze ze to Medium Tower bo mniej problemow z montarzem Zalmana. Jesli wejdzie on na ta plyte bez problemu to tez by go doradzal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buziak e bez pilowania czego? zastanawialem sie nad thermatlake volcano 7+ i 11+ xaser,

-----------------------------------------

voodoo o ile mi wiadomo sl niema interfejsu sata, modowalnego se :] jak wyczytalem na tym forum jak trafie na r360 to bede mial ladnego XT :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra 25 lezie wielkimi krokami a cos cza jesze zrobic :D . Wiec chcialbym uslyszec wasze opinie natemat wentyla Thermatlake Volcano 7+ (da sie na nim 2500 mhz zrobic? , oczywiscie z obudowa wentylowana przez 4 wiatraki), a takze to sadzicie o pamieciach infineon? , a moze lepiej wziac geil?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra na mobila 2500+ brac copper shima? W sklepie powiedzieli ze nie :? . do tego pentragram 80cu, abit nf7-s , hynix 512mb d43, sapphire r9800pro (czy moze hisa?) , no a z takich innych to samsung 80gb na sata, i takie tam napędy, zasilka chiefter 360W 360-302.

----

Komentujcie bo jescze dziś zamawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze Athlony sa wolniejsze od p4 :) tak samo jak a64 :/ . No ale coz , zaoszczedzilem na kompie, a potem sobie kupie czworonoga :) . Dziekuje wszystkim za pomoc w wyborze tego zestawu. W tym tygodniu stane sie jego posiadaczem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle ile mam to mam :) jakby maszyna kosztowała 1000zł mniej to by mi pozwolili , mowia ze za tyle to niechca wierzyc w moje zdolnosci manualne

To musisz się wykazać :D Pokazać im jak się znasz(albo i nie znasz:p)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra dzisiaj przywiezli , byłem lekko zaskoczony bo połowa kabli w budzie była luzem . Cichaczem poskładałem wszystko. I zaczyna sie zabawa :) Procek działa na 2400mhz 12x 200 na vcore 1.8v wiem że może więcej ale poco ;) . Temperaturka w idle to jakies 45C. Niezarzuce wynikiem z 3dsmarka bo net mi sie telepie i niemam jak go sciagnac, ale jak mi się tylko uda to zapodam wyniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...