Mazder Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Od jakiegos czasu mam SB Audigy Player podlaczone do amplitunera (cyfrowo na potrzeby filmow DVD i analogowo kiedy gram). Ostatnio zaczely mnie denerwowac rozne, niekontrolowane trzaski podczas sluchania muzyki. Wystepuja tylko przy sluchaniu muzyki i na pewno nie jest to wina samych plikow, gdyz sa to MP3 dobrej jakosci (EAC + Lame --alt-preset standard). Nie jest to tez wina polaczenia z amplitunerem, bo dzieje sie tak samo, kie podlacze sluchawki do samej karty. Pod Windows98 jako bonus slysze tez pracujacy dysk twardy! Nie wiem czego to jest przyczyna ani jak sie tego pozbyc. Bede dzwieczny za wszelkie proby pomocy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Nie wiem jak u cibie ale u mnie kiedyś po bawieniu sie w rejestrze programem WCPRedit tj. zmianie adresu 52H na EB czyt. wprowadzenie procka w tryb oszczędzania energi inaczej chłodzenie go, pojawiały się trzaski czy to przy przewijaniu rolką ekranu czy czytaniu CD. Czy masz przypadkiem zarzucony jakiś program tego typu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Zadnego. Mam nowo zainstalowany system. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachar Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Ja też miałem ten problem.Wydaje mi się ży sygnał z karty dzwiękowej jest zbyt mocny.Pewnie chodziło o to aby głośniki podłączone pod karte dzwiękową nie musiał brać dodatkowego zasilania.Ja w każdym bądz razie zmniejszyłem moc karty i jest ok :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 1. W DXDIAG zmniejsz poziom sprzetowego przyspieszania dzwieku 2. Sprawdz inne drivery, ja dzis testowalem najnowsze (z .fr jakies) i sa trzaski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Zainstaluj najnowsze drivery Via 4 in 1 i zobacz czy moze karta nie dzieli jakiegos przerwania z jakims innym urzadzeniem. Sprobuj np zmienic slota PCI w ktorym sie znajduje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 1. Karta siedzi na przerwaniu z innym urzadzeniem , najlepiej dzwiekowki Creative obsadzac na 4 slocie . 2. Nie instaluj najnowszych 4in1 ,a jakas starsza wersje . 3. Jak masz w biosie opcje do ustawienie PCI Latency , to zmien z 32 na 64 ms . A jak nie masz zainstaluj patcha PCI Latency . 4. Zainstaluj inne stery , jak nie grasz do polecam Kx-project . 5. Czesto programy do chlodzenia proca pierdziela dzwiek . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Proste rozwiazanie: przestaw w biosie PCI letency timer na 256!! PIFKO sie nalezy ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 4. Zainstaluj inne stery , jak nie grasz do polecam Kx-project. A moglbys mi powiedziec, skad mozna je zassac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 a nowsze stery do dzwiekowki probowales ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 jesli masz winde xp to wiem ze SB mialy problemy, conflikty z tym systemem u mnie tez czasami takie cos sie zdarza instalowalem najswierzsze driverki ale nie pomoglo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 oo fucktycznie pomoglo tak jak mowili przedmowcy wystarczylo przestawic PCI Latency Timer z 32 na 64 :D :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 4. Zainstaluj inne stery , jak nie grasz do polecam Kx-project. A moglbys mi powiedziec, skad mozna je zassac? http://kxproject.spb.ru/ jak bedziesz mial jakies pytanie do odezwij sie na priva . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 http://kxproject.spb.ru/ jak bedziesz mial jakies pytanie do odezwij sie na priva . Wiesz moze jak miec pelny mixer defaultowy z windowsa uzywajac tych driverow? Tzn zeby bylo LineIn MicIn WhatUHear itd. u mnie nie ma tzn jest w tym KXMixerze ale juz w programach nie moge wybrac Line, Mic, WhatUHear. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 http://kxproject.spb.ru/ jak bedziesz mial jakies pytanie do odezwij sie na priva . Wiesz moze jak miec pelny mixer defaultowy z windowsa uzywajac tych driverow? Tzn zeby bylo LineIn MicIn WhatUHear itd. u mnie nie ma tzn jest w tym KXMixerze ale juz w programach nie moge wybrac Line, Mic, WhatUHear. Nie ma takiej mozliwosci :( niestety , i z tego co wiem to jak narazie nikt sie na to nie skarzyl na ich Forum :) . Jak bardzo potrzebujesz tego mixera to napisz do nich na Board, ze strony glownej Kxow jest link . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...