Skocz do zawartości
Mazder

Trzeszczaca muzyka

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegos czasu mam SB Audigy Player podlaczone do amplitunera (cyfrowo na potrzeby filmow DVD i analogowo kiedy gram). Ostatnio zaczely mnie denerwowac rozne, niekontrolowane trzaski podczas sluchania muzyki.

Wystepuja tylko przy sluchaniu muzyki i na pewno nie jest to wina samych plikow, gdyz sa to MP3 dobrej jakosci (EAC + Lame --alt-preset standard). Nie jest to tez wina polaczenia z amplitunerem, bo dzieje sie tak samo, kie podlacze sluchawki do samej karty. Pod Windows98 jako bonus slysze tez pracujacy dysk twardy!

Nie wiem czego to jest przyczyna ani jak sie tego pozbyc. Bede dzwieczny za wszelkie proby pomocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak u cibie ale u mnie kiedyś po bawieniu sie w rejestrze programem WCPRedit tj. zmianie adresu 52H na EB czyt. wprowadzenie procka w tryb oszczędzania energi inaczej chłodzenie go, pojawiały się trzaski czy to przy przewijaniu rolką ekranu czy czytaniu CD.

Czy masz przypadkiem zarzucony jakiś program tego typu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też miałem ten problem.Wydaje mi się ży sygnał z karty dzwiękowej jest zbyt mocny.Pewnie chodziło o to aby głośniki podłączone pod karte dzwiękową nie musiał brać dodatkowego zasilania.Ja w każdym bądz razie zmniejszyłem moc karty i jest ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Karta siedzi na przerwaniu z innym urzadzeniem , najlepiej dzwiekowki Creative obsadzac na 4 slocie .

2. Nie instaluj najnowszych 4in1 ,a jakas starsza wersje .

3. Jak masz w biosie opcje do ustawienie PCI Latency , to zmien z 32 na 64 ms . A jak nie masz zainstaluj patcha PCI Latency .

4. Zainstaluj inne stery , jak nie grasz do polecam Kx-project .

5. Czesto programy do chlodzenia proca pierdziela dzwiek .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://kxproject.spb.ru/ jak bedziesz mial jakies pytanie do odezwij sie na priva .

Wiesz moze jak miec pelny mixer defaultowy z windowsa uzywajac tych driverow? Tzn zeby bylo LineIn MicIn WhatUHear itd. u mnie nie ma tzn jest w tym KXMixerze ale juz w programach nie moge wybrac Line, Mic, WhatUHear.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://kxproject.spb.ru/ jak bedziesz mial jakies pytanie do odezwij sie na priva .

Wiesz moze jak miec pelny mixer defaultowy z windowsa uzywajac tych driverow? Tzn zeby bylo LineIn MicIn WhatUHear itd. u mnie nie ma tzn jest w tym KXMixerze ale juz w programach nie moge wybrac Line, Mic, WhatUHear.

Nie ma takiej mozliwosci :( niestety , i z tego co wiem to jak narazie nikt sie na to nie skarzyl na ich Forum :) . Jak bardzo potrzebujesz tego mixera to napisz do nich na Board, ze strony glownej Kxow jest link .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...