Immortal Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Witam mam nowy dysk twardy WD400 40BG, 7200 obr./mi., dysk sprawuje sie bez zarzutu poza bardzo głośną pracą. Nie wiem czym to moze byc spowodowane, jedyne co mi przychodzi do głowy to bardzo znaczne wahania napiecia, np: 12V: u mnie srednio miedzy 5-9V, 5V: 1.9-4V. Mam bardzo słaby zasilacz (cholerny Codegen 250W) i w najbliższym czasie planuje kupno nowego (min. 350W), jednak nie mam do konca pewności czy głośna praca HDD moze miec cos wspólnego ze słabym zasilaczem. Jezeli ktos spotkał z czymś takim, to bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety_mikolaj Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 poszukaj poczytaj WDC zazwyczja sa glosne, przynajmniej byly zawsze glosne jak mialem jeden taki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba-123 Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Mam dwa takie same dyski WDC 400JB 8MB Cach. Kupione w innych sklepach w odstępie 2 miesięcy i jeden jest bardzo cichy a drugi strasznie hałasuje. Widać jest to zależne od egzemplaża. Trafić na dobry dysk to też sztuka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 cholera zebym to ja wiedział jak go kupowałem... no nic pojade do serwisu i powiem jak sprawa wygląda. Dzieki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 nie wierze w te napięcia, wex miernikiem zmeirz pod obciąrzeniem, a co do twardziela pewnie on taki głośny jest, cza było se Samsunga nowego kupić, wiem bo mam i nie dość że w testach wyszedł średnio o 1/3 szybszy od mojej baracudy IV to jeszcze jest chyba ze 3 x cichszy praktycznie nei słychac "chrupania" tylko taki dziwny cichy dzwięk, założe zaniedługo wc to powiem czy dalej jest cichy :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...