Twix Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Co o tym sądzicie? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27306047 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 było fajna sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 fajne fajne ale ;] ja wzielem pudelko po cygarach oblozylem od wew. guma(2-3mm) wsadzilem dysk i dziala juz tak ponad 7 miechow ;] nie ma zadnej wentylacjii nic sie z nim nie dzieje... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Zależy co kto lubi. Ja swój dysk położyłem na dwóch gąbkach do zmywania za 2zł :D (podziałało :D ). O ciepełko się nie martwię - zawsze poniżej 40 stopni. Na dzień dzisiejszy w zasadzie jedyną przyczyną hałasu powodowanego przez dysk są drgania, a nie odgłos wirujących talerzy, czy hałasujące łożyska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Złoty czegoś nie kapuje, przecież te gąbki chyba zapobiegają właśnie drganiom a nie powodują redukcje odgłosu wirujących talerzy, czy hałasujących łożysk, chyba ci się coś pomyliło :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Złoty czegoś nie kapuje, przecież te gąbki chyba zapobiegają właśnie drganiom a nie powodują redukcje odgłosu wirujących talerzy, czy hałasujących łożysk, chyba ci się coś pomyliło :wink: No moze jedno wiaze sie z drugim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 chodzi mi o to że gąbka bezpośrednio wpływa na drgania, a reszta jest wynikiem właśnie tego że nie drga, a kolega napisał że mu drga dalej a nie słychac np talerzy o to mi chodziło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 ale zdzierają :? ja u siebie w elektronicznym kupilem 2 radiatory 15cm /5cm /5cm za 11,5zł sztuka , wywiercilem otwory , przykrecone dyski do raidoatorow polozylem na gąbce i mam chlodno i cicho , skuteczniej i taniej niz na allegro . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 ...a nie trzeba dysku uziemić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mithrandir Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 ...a nie trzeba dysku uziemić? Wskazane, a nawet zalecane ! Teoretycznie umasowienie elektroniki idzie po czarnych przewodach zasilających, ale lepiej by było podkręcić kawałek przewodu zakończonego metalowymi oczkami - z jednej strony umocować go do obudowy komputera, a z drugiej pod śrubkę na radiatorze ;-) Pozdrawiam, Gandalf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jul23 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 kubasik możesz zrobić zdjęcie albo szkic jak to zrobiłeś czy te ciekaw jestem jak to wygląda czy ci chłodzi i jest ciszej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...