piq Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 witam jestem mało obeznany z linuxem,a potrzebuje go jako serwer właśnie zainstalowałem debiana + jąderko 2.4.26 połączyłem się z internetem (SDI) i chcę je udostępnć na inne kompy ale po wpisaniu np /sbin/iptables -t nat -A POSTROUTING -s 192.168.1.2 -d 0/0 -j MASQUERADE wyskakuje mi coś takiego modprobe: cant locate module ip_tablesiptables v1.2.6a: cant initialize iptables table 'nat': Table does exist (do you need to insmod?)perhaps iptables or your kernel needs to be upgradeco robie źle? czyźle skompilowąłem jądro?(obsługę iptables zaznaczyłem podczas instalacji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 modprobe ip_tables modprobe iptable_filter modprobe iptable_nat modprobe iptable_mangle modprobe ipt_MASQUERADE modprobe ip_conntrack modprobe ip_nat_ftp modprobe ip_conntrack_ftp --tutaj twoje regulki echo "1" > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward i powinno smigac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...