Skocz do zawartości
Al Bundy

Wysoka gęstość finów / ilość kroćców

Rekomendowane odpowiedzi

hejo.

mam taką sprawę. otóż robię blok wodny... tak naprawde to już nie wiem który raz go robie bo juz 2 razy go zrobiłem ale za każdym razem wymyśliłem coś nowego.

i tak. podstawa 2mm, na niej 14 finów, bardzo cieniutkich, jakaś 1/4 milimetra, wysokość finów 7mm.

powiedzcie mi teraz, czy duza będzie róznica ppomiędzy wersją z jednym i dwoma wylotami??

aha, między finami są odstępy 0,9mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hejo.

mam taką sprawę. otóż robię blok wodny... tak naprawde to już nie wiem który raz go robie bo juz 2 razy go zrobiłem ale za każdym razem wymyśliłem coś nowego.

i tak. podstawa 2mm, na niej 14 finów, bardzo cieniutkich, jakaś 1/4 milimetra, wysokość finów 7mm.  

powiedzcie mi teraz, czy duza będzie róznica ppomiędzy wersją z jednym i dwoma wylotami??

aha, między finami są odstępy 0,9mm

Daj jakieś foty :D

To z radiatora od laptopa ??

Różnica będzie niewielka <1 stopnia (niewielka :lol: )

Jak wlot środkowy będzie większy niż boczne wyloty i do tego będzie przewężka zwiększająca prędkość przepływu to różnica będzie największa 8) (jak bez przewężki i wloty takie same to chyba nawet nie warto 3 wlotów robić ...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fotki jutro zapodam. radiator ten chyba do laptopa nie jest, kupiłem go na allegro. wcześniejk koleś takie po 50 zeta opylał, ja kupuiłem go za 15 zeta. chodzi o to czy takie gęste ufinowanie nie spowoduje zbytnich oporów a jeśli tak to czy 2 wyloty ich nie zmniejszą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi