Al Bundy Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 hejo. mam taką sprawę. otóż robię blok wodny... tak naprawde to już nie wiem który raz go robie bo juz 2 razy go zrobiłem ale za każdym razem wymyśliłem coś nowego. i tak. podstawa 2mm, na niej 14 finów, bardzo cieniutkich, jakaś 1/4 milimetra, wysokość finów 7mm. powiedzcie mi teraz, czy duza będzie róznica ppomiędzy wersją z jednym i dwoma wylotami?? aha, między finami są odstępy 0,9mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Zalezy jak chcesz ułożyć wlot i wylot(y). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 hejo. mam taką sprawę. otóż robię blok wodny... tak naprawde to już nie wiem który raz go robie bo juz 2 razy go zrobiłem ale za każdym razem wymyśliłem coś nowego. i tak. podstawa 2mm, na niej 14 finów, bardzo cieniutkich, jakaś 1/4 milimetra, wysokość finów 7mm. powiedzcie mi teraz, czy duza będzie róznica ppomiędzy wersją z jednym i dwoma wylotami?? aha, między finami są odstępy 0,9mm Daj jakieś foty :D To z radiatora od laptopa ?? Różnica będzie niewielka <1 stopnia (niewielka :lol: ) Jak wlot środkowy będzie większy niż boczne wyloty i do tego będzie przewężka zwiększająca prędkość przepływu to różnica będzie największa 8) (jak bez przewężki i wloty takie same to chyba nawet nie warto 3 wlotów robić ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 fotki jutro zapodam. radiator ten chyba do laptopa nie jest, kupiłem go na allegro. wcześniejk koleś takie po 50 zeta opylał, ja kupuiłem go za 15 zeta. chodzi o to czy takie gęste ufinowanie nie spowoduje zbytnich oporów a jeśli tak to czy 2 wyloty ich nie zmniejszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Opory będą, ale jeżeli zastosujesz pompkę wytwarzającą dośc duże ciśnienie, to wydajnośc też będzie duża. Różnica między 1 a 2 wylotmai zalezy od tego co napisał yotomeczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 duże ciśnienie. atman 1200l/h wystarczyłby?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...