Skocz do zawartości
spl0r

Radeon 9200VP DDR - Pytanko.. :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Rozmawiałem z kolegą który trochę w kartach siedzi i podobniesh r9200 nie wspiera dx 9.0 tylko 8.1.

Patrze w sklepie

http://www.lucky-star.com.pl/index.php?loa...r=GRA64RA9200AT

A tam ze obsługuje dx 9.0

Obydwoje wywaliliśmy gały, więc chcę spytać specjalistów jak to jest z tym naprawdę.. Bo mnie korci żeby kupić tego radka :D

Ps. Jestem początkujący, więc ew. brechty zostawcie na później ;]]]

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście nie brałbym tej grafy. Już lepiej poszukać jakiegoś Ti4200 na allegro.

No raczej za 230 zł tego gf4ti4200 nie dostanę ;]

A ten radek nowy - w sumie nie gram w zadne super wymagające gry więc mi chyba starczy..

BTW Ten radzio podkręcalny jakiś troche jest ? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ja mam Radka 9200 Gigabyte 128 bit, karta dobrze sie kreci, na GPU mam standardowe chlodzenie a na pamieciach zalozone radiatorki, to co mam w podpisie zapewnia mi bezproblemowe granie w FarCry, NFS:U, Colina04, MaxPayne2 i inne na srednich detalach :) Za ta kaske to chyba nie jest najgorszy wybor :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój kuzyn na to "cudo" zresztą razem z bratkiem2500xp :wink:

i gierki mu już zarywają :?

ale jeżeli to ma być karta do cs i quaka to może 4mx Ci nawet wystarczy 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ale radek ma lepszy obraz niz gf4mx:]  

ja bym był za 8500LE raczej...

wiesz , bez obrazy , ale to z jakością obrazu to pieprzenie głupot.miałem radki, nvidie i wszystko tak samo wygląda. nie chce tu rozpętać wojny amd vs ati i nvidia vs intel :lol: więc czepcie sie tramwaju a nie mnie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ale radek ma lepszy obraz niz gf4mx:]  

ja bym był za 8500LE raczej...

wiesz , bez obrazy , ale to z jakością obrazu to pieprzenie głupot.miałem radki, nvidie i wszystko tak samo wygląda. nie chce tu rozpętać wojny amd vs ati i nvidia vs intel :lol: więc czepcie sie tramwaju a nie mnie :wink:
Miałem GF2MX od Asusa, a wiec zaden noname... i jak zmieniłem na radka to jakość obrazu(np. tekstu masyznowego) jest znacznie lepsza... Ale wiele zależy tez od monitora. Ja nie mówię o jakości pomiędzy anjnowszymi produktami, jak GF6800 i Radki R300/R400, tylko o starsze akrty, jak GF4MX...

jeszcze taki offtopic: co lepsze jakoscią obrazu: euro czy svideo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a widzisz. ja miałęm radka 9200 od saphhira potem moją 4mx minta a teraz testowałem u siebie radka 9550 i wszystko wygląda tak samo 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi