Skocz do zawartości
<SmILek>

Seasonic SS-300GS active PCF

Rekomendowane odpowiedzi

mam okazje nabyc tą zasiłke za 35zł i teraz nie wiem czy dozbierac do Fotrona 300GTP (BT(12V) z podpisu sie zje***;-)a tymczasowy CRS 300W Aktiv PCF ktorego kupiłemza 30zł 8) radzi sobie z tym sprzetem ale jakiekolwiek O/C kończy sie wylączeniem zasiłki z powodu przegrzania :? czy ktos ma lub miał tą zasiłke?? interestuje mnie to czy ma te 300W i czy jest cicha/ciezka/ i ma dlugie kable ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.tomshardware.com/howto/20040122...upplies-06.html

http://www.tomshardware.com/howto/20040122...upplies-06.html

Z tego co tam pisze to forton bardzo podobny do tego sensonica i sensonic fajniej wygląda ja bym go wziął :D

tak tylko ze ten fortron wyciagnal 352 watty mocy a ten sensonic 300 :twisted: poza tym smilek o innym modelu mowi :D a i najwazniejsze cihszy jest 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra mała recka :) zakupiłem ten zasilacz i to nawet taniej :D bo za 24 blachy ...i to noowke...

zasilacz wazy 1.3kg Activ PCF krótkie kable 5xmolex 1x FDD

JEST NAJCICHSZYM ZASILACZEM jaki kiedykolwiek widziałem... porrostu nawet jak bym chciał nie słychac go z odległosci 10cm...

PRaktycznie WOGOLE sie nie grzeje.. na sprzecie jak w podpisie wiatrak ledwo sie kreci ( jak by chodził na 5V ) a powietrze wydobywające sie z zasiłki jest praktycznie o temp. pokojowej... gdzie nie dotknac zasilacza to jest prawie zimny...

w srodku 2 radiatory. jeden dosc sporych rozmiarow ,drogi jak w codegenie :) jeszcze jest jeden malutki przytwierdzony do jakiejs częsci :) duze kędziorki sporo elektroniki .

napięcia 3,3V-3,24V - nie drga.. mam R 200 wiec niezle prądu zre z tej lini na mX200 jest 3,31 V :D

5V-5.05V wogole sie nie rusza... 12V-11.94-12.09V jak dla mnie WYPAS!!! gdzies przeczytałem ze ten zasilacz ma sprawność 76% to by tłumaczyło dlaczego sie prawie nie grzeje i ze nie ma jakis bydlakich radiatorów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Smilek, właśnie czegos takiego szukałem.

Tani i dobry zasilacz.

Kupie go na allegro za 24zł to jak za darmo :)

Mam nadzieje że będe mógł troche podkręcic mój sprzęt i nic nie spale :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi