Skocz do zawartości
jester

Chronicles of Riddick

Rekomendowane odpowiedzi

format całego hdd. instal windy, sterów do mobo, potem grafy i co... przy 4anizo i reszcie na maxa minimum 23fps średnio około 30-35 a czasami do 60 fps:) bez anizo minimum to 30fps a średnio 55-60 fps, max to 110fps, co znaczy ze mialem strasznie zasyfiony system mino iż stawiałem go 2 tygodnie temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszcie nie "ze stopki" bo stopka sie zmienia co jakis czas i za pol roku czlowiek z problemem sie wogole potraci.

Glupio sie przyznac ale dopiero teraz zaczalem grac w ta gre.

Macie racje ten klimat samego wejscia do wiezienia jest niebanalny.

Xzibit "CLOSE THE GATE" i pojawiajacy sie napis "CHRONICLES OF RIDDICK....." po prostu az sie nie mozna doczekac co teraz sie bedzie dzialo.

Nie mialem czasu ani ochoty sie bawic w ustawienia i zmienianie sterownikow ale gra jest bardzo, BARDZO, NAPRAWDE BARDZO niestabilna.

Zjezdzalem juz z podkrecaniem grafy oraz podnosilem napiecie na procku ponad przecietnie jak na moj sprzet i nadal zwisa dosc czesto.

3dmarki przechodzi i to w o wiele wyzszych ustawieniach, Thief III nie rzuca artefaktami przy wyzszym podkreceniu grafy, itd.

Gierka bedzie jedna z lepszych w jakie gralem bo nawet po godzince grania plynie z niej swietny, pierwszogatunkowy miod.

A wymagania sa wyposrodkowane w porownaniu do zastosowanych w grze smaczkow. Tak napakowanych pixelshaderow oraz mapowania wybojow to nawet DIII moglby pozazdroscic. To oczywiscie musi miec swoje usprawiedliwienie w wymaganiach, ktore i tak nie sa wielkie.

Skoro na moim 2200+ i R9500Pro chodzi w max det. w rozdz. 1024x768 bardzo plynnie to mozna powiedziec, ze gra nie jest wymagajaca. Moze nawet pokusze sie o wlaczenie AF ( a moze nawet delikatny AAx2 - ale tutaj juz jestem pewien, ze beda spadki FPS ponizej plynnosci).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poradzcie mi cos z demem Riddika. Sciagnalem i nie moge zainstalowac, bo mi wywala jakis blad, ze musze miec chyba SP1. Mam zainstalowanego "podstawowego" XP bez zadnych SP i innym [ciach!]l. Mial ktos, cos takiego ?

1407866[/snapback]

sciagnij sobie oryginal ze sklepu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poradzcie mi cos z demem Riddika. Sciagnalem i nie moge zainstalowac, bo mi wywala jakis blad, ze musze miec chyba SP1. Mam zainstalowanego "podstawowego" XP bez zadnych SP i innym [ciach!]l. Mial ktos, cos takiego ?

O boze skoro pisze, ze potrzebujesz sp1 to znaczy, ze potrzebujesz sp1. Nawet w readme jest napisane w wymaganiach minimalnych, ze potrzeba sp1...

sciagnij sobie oryginal ze sklepu

Palnij sie w leb czlowieku... Nie masz co napisac to nie pisz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...czyli jest to jej wszechznana wada.

Wyszedl jakis patch poprawiajacy ta nieprzyjemna dolegliwosc ?

1392051[/snapback]

Jest jeszcze jedna wada tej gry, otoz jest...... bardzo krotka :( a szkoda. Mam nadzieje ze robia kolejnego riddicka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja narazie jestem na ta gre obrazony.

Nie potrafie sie przemoc i przejsc tej misji w kanalach gdzie dziwaczne stworki mnie atakuja. Po prostu nie znosze takiego klimatu. Do tego TYLKO W TEJ GRZE zjezdzam z taktowaniami grafiki o 10 do 15 MHz na pamieciach i GPU bo wiesniara wali artami. Do tego dzwigam napiecie na procku bo rowniez sie okazuje, ze mam niestabilnego kompa.

Odpalam gre mowiac sobie "to tylko jednak misja, pozniej pojdzie z gorki" ale nie potrafie, no nie potrafie zdzierzyc tej niestabilnosci, artefaktow i jeszcze tej cudownej, nie wiem po co zapakowanej misji.

Przejde lepiej F-C bo na nowej karcie teraz wyglada i smiga jak lala (no i skala przy wiekszym OC).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem jedno:Zajebi***gra!.

Sciągłem demko(ustawiłem 1024x786 detale normal,texture quality na full PS 1.4-bez AA i V-Sync)i gierka chodzi płynniutko(30 FPS)Przeszłem całe demo i już w ultimie zamówiłem tą gre :)

Grafa cudna,fizyka cudna itp.

Ukłony dla optymalizatorów!!

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież Twoja karta obsługuje p.s 2.0.

1422533[/snapback]

ja wiem tylko nie chciałem przegiąć żeby gra nie ścinała :wink:

Ale dzisiaj jeszcze pokombinuje z tymi Sharderami :)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi