Skocz do zawartości
jester

Chronicles of Riddick

Rekomendowane odpowiedzi

Dla tych co mają problem z nV i openGl:

odpalacie rivatuner, następnie wchodzicie w ustawienia openGL i zakładka " Compatibility", następnie trzeba zmienić w "OpenGL version string override" wartość na 1.3 lub 1.5 dać "zastosuj" i powinno pomóc.

A swoją drogą to gra wymiata

pozdr,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wam Riddick chodzi na Radkach 9800 Pro albo Xt?Przy rozdzialce 1280x1024 bez AA i z Faa x 8?fuul na maxa.Bo obecenig gram na tym konfigu co mam w podpisie na siory sprzecie(na swoj czekam jescze)i ona ma LCD no i w rozdzialce 1024 x768 nie ciekawie gra wyglada nawet z AA x 2 i Faa x 16.Jest jakis patch albo konfig zeby lepiej chodzilo na radkach 9800?Bo mam czasem zauwazlen spadki fpsow ;-/

UPDATE.

Macie moze jakeis takie jak gdyby skaczace tekstury czasami?To wygląda troche jak artefakty od memków,ale sprawdzalem nawet na zanizonych taktach,i tez byly,np ide sobie i nagle jak gdyby taki przebysl czarnej kreski,albo jak jest sekwencja fimlowa :) to na cicuhach postaci textury migocą,mam stery Omegi 5.10a, macie z tym problem?

UPDATE.

Co to jest za werija Riddicka Developers Cut?

Edytowane przez Gosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yo

riddick to jedna z moich ulubionych gier, ale mialem ostatnio formata i teraz chcialem sobie ponownie zainstalowac. I zainstalowalem, ale jak chce odpalic wyskakują mi 2 błędy:

1735594[/snapback]

potrzebny jest patch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dzisiaj przeszedłem tą wspaniałą grę !! Zdecydowanie lepsza od Doom3 i Quake4, ale chyba jednak gorsza od Half-Life 2. Grafikę oceniłbym na 9/10 dlatego że czasami sie tekstury rozłażą. Dźwięk spokojnie 10/10 tak samo muzyka. Znakomita grywalność. A co do spraw technicznych to grałem cały czas na full ustawieniach w rozdzielczości 1024x768 tylko że w Shader 2.0. W trybie Shader 2.0 ++ miałem poniżej 15 klatek :blink: . Ale oprócz tego gierka nie ma dużych wymagań. Pozostaje nam mieć nadzieje że twórcy przygotują godnego sequela ( nie wiem czy dobrze napisałem :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kompik też jakoś dawał sobie z Riddickiem radę, zarówno z wykręconym na maksa R9500 jak i GF6600.

Co do moich odczuć na temat gry "THE CRONICLES OF RIDDICK: escape from butcher's bay" bo nie widziałem tu swojego posta, to nie będę się rozpisywał, bo pewnie inni gracza, którzy ją przeszli zaraz po premierze, pewnie wszystko napisali, w końcu mieli na to prawie rok czasu, a ja dopiero wziołem się za nią dwa miesiące temu, przyczyn tego jest wiele, nie będę ich wszystkich wymieniał, ale własciwie powinienem przedstawić na łamach tego forum krótką samokrytykę nt. mojej ignorancji, ale tego nie zrobię bo szkoda czasu, który można przeznaczyć na granie w "THE CRONICLES OF RIDDICK: escape from butcher's bay" który jest zajebisty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem go krotko po premierze lecz miałem 256 RAM i nie moglem grac na podkreconej karcie, moze teraz bedzie mi chodziło ( sterowniki Omeaga mam )

Co do gry, bardzo ciekawa byłą ( nie przeszedlem calej ) a natchneło mnie bo ogladałem Pitch Blacka ostatnio ( 5 lat temu tez go widzialem )

i mnie wzieło na tą gre ponownie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo mateusz ma 6600gt? [;

krecony - nie krecony i tak arty byly ;]

co do umierania karty to sie nie martw za bardzo bo to pewnie przypadek byl, ale fakt faktem, arty byly ;]

Edytowane przez Jin*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo mateusz ma 6600gt? [;

krecony - nie krecony i tak arty byly ;]

co do umierania karty to sie nie martw za bardzo bo to pewnie przypadek byl, ale fakt faktem, arty byly ;]

To jest ciekawe z tym umieraniem kart(szczegolnie ati) kumpel kiedys mial radeona 9600XT i wszystko bylo ok do czasu kiedy nie zaczal grac w D3! pogral moze z 3 dni i karta wiecej nie wstała :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gram w riddicka na podkreconym ostro 9550 na sterownikach omegi, i nie mam artów, jestem bardzo zadowolony, gra działa dobrze ( gram na 912x... i na Shaderach 0.5 ) jak ktos sie waha to niech sie nie wacha bo zadna inna gra nie jest lepsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pogralem dłużej! bo w końcu gfx mam... Ludzie co tu grafa jest! i modele !! Masakra !! czemu ja w to wcześniej nie zagrałem :) (jakoś tak się ułożyło) normalnie CUDO, nie widziałem ładniejszej oprawy wizualnej! Wszystkie nowe gry się chowają... i klimat też ogromny! Nie rozumiem ludzi którzy piszą, że FEAR jest najlepszy/najładniejszy... Riddick bije nawet FC! to coś niesamowitego... idę grać ;)

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pogralem dłużej! bo w końcu gfx mam... Ludzie co tu grafa jest! i modele !! Masakra !! czemu ja w to wcześniej nie zagrałem :) (jakoś tak się ułożyło) normalnie CUDO, nie widziałem ładniejszej oprawy wizualnej! Wszystkie nowe gry się chowają... i klimat też ogromny! Nie rozumiem ludzi którzy piszą, że FEAR jest najlepszy/najładniejszy... Riddick bije nawet FC! to coś niesamowitego... idę grać ;)

pozdro.

gierka jest fajna, nawet bardzo fajna tylko szybciej się konczy niz zaczyna. .... i jest niestety bardzo łatwa. przeszedłem ją w jedno popołudnie, nawet nie zatrzymalem się nigdzie :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam dosyc stadardowy problem jezeli chodzi o te gre. Potrzebuje seve-ow. Wszystko mi wcielo:( . Bylem na poziomie Central Storage (tam gdzie baze atakuja te robale, a my przemykamy pomiedzy walczacymi staraznikami i tymi stworkami). Moj meil to mmmkkk@poczta.onet.pl. Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra swietna, ale jedyna rzecz ktora mnie wkurza to to, ze jak walimy do wroga z broni palnej to postac sie zachowuje jakby w ogole nie dostawala (nie odlatuje od strzalu lekko do tylu itp) i to tak wyglada jakbysmy walili do widma, ale po paru strzalach to cos pada ;) Walka wrecz swietnie zrobiona, grafika wyrabana a wymagania male. Poczatek miazdzy (jak sie idzie do wiezienia ;)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra swietna, ale jedyna rzecz ktora mnie wkurza to to, ze jak walimy do wroga z broni palnej to postac sie zachowuje jakby w ogole nie dostawala (nie odlatuje od strzalu lekko do tylu itp) i to tak wyglada jakbysmy walili do widma, ale po paru strzalach to cos pada ;) Walka wrecz swietnie zrobiona, grafika wyrabana a wymagania male. Poczatek miazdzy (jak sie idzie do wiezienia ;)).

Fakt, gra jest świetna, wyrąbista i w ogóle :wink: Grafika boska! jednak wymagań gra wcale nie ma małych, wręcz powiem duże.

Moim zdaniem jedyną wądą gry jest jej długość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich

Ja mam taki maly problem z ta gra.Mianowicie wyskakuje mi blad podczas uruchamiania i niewiem dlaczego.Najpierw mialem dwie wersje sciagniete z neta a teraz kupilem orginalna i tez mi niedziala.Prosze o pomoc.Blad jaki wyskakuje to:

SbzEngine.exe - Błąd aplikacji

Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc0150002).

Jesli ktos wie oco chodzi to prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi