Skocz do zawartości
jester

Chronicles of Riddick

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem , ale nie doczytałem się w poprzednich postach...

Widziałem , że był też taki problem ale odpowiedzi nie znalazłem.

Otóżwszystko mi chodzi cacy , mam GF'a 7800GT na najnowszych sterach (probowalem rozne..) ,

i nie moge odpalic rozdzielczosci po wyzej 800x600 help plz

//edit..

dodam ze wczesniej na R9550@9600XT mi łaziło w obojętnie jakiej roździałce :P

Edytowane przez Demonek_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukałem , ale nie doczytałem się w poprzednich postach...

Widziałem , że był też taki problem ale odpowiedzi nie znalazłem.

Otóżwszystko mi chodzi cacy , mam GF'a 7800GT na najnowszych sterach (probowalem rozne..) ,

i nie moge odpalic rozdzielczosci po wyzej 800x600 help plz

Uuuu no ja też bym nie był zadowolony jak bym nie mógł grać na wyższej rozdzielczości na takiej karcie. Nie wiem co tu zrobić. Może poszukaj pliku od ustawień graficznych, otwórz go przez notatnik i tam spróbuj wymusić wyższą rozdziałke. Innego sposobu nie widze. W NFS MW można było np. zmieniać ustawienia w rejestrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki maly problem z gra. W pewnych momentach gra nagle sie wysypuje. Zwykle to sie dzieje w czasie ladowania save'a albo kolejnej lokacji.

w logu mam zapisane mniej wiecej cos takiegio:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Unhandeled excepion

Exception type: Access violation trying to read to address: 0x00000081

Exception address: 0x0b102054 ((null)!EAXDirectSoundCreate8)

Integer registers:

Edi=0x00000081 Esi=0x00000000 Eax=0x0009001f

Ebx=0x00000000 Ecx=0x0000023f Edx=0x00000300

Control registers:

Eip=0x0b102054 Ebp=0x00000000 Esp=0x0012bd50

SegCs=0x0000001b SegSs=0x00000023 EFlags=0x00210206

Debug registers:

Dr0=0x00000000 Dr1=0x00000000 Dr2=0x00000000

Dr3=0x00000000 Dr6=0x00000000 Dr7=0x00000000

Segment registers:

SegGs=0x00000000 SegFs=0x0000003b

SegEs=0x00000023 SegDs=0x00000023

Floating point registers:

ControlWord=0x027f StatusWord=0x4500 TagWord=0xffff

ErrorOffset=0x0b119fd5 ErrorSelector=0x051c001b DataOffset=0x0012bd50

DataSelector=0xffff0023 Cr0NpxState=0x00000000

St0=0xffff00ed00ec00ea00e9 St1=0xffff00ee00ed00ef00ef

St2=0xffff00f300f300f100f0 St3=0x7fffc000000000000000

St4=0x7fffc000000000000000 St5=0x7fffc000000000000000

St6=0x7fffc000000000000000 St7=0x7fffc000000000000000

Probowalem juz roznych sterow Warcatsy 5.11 ,5.12 czy oryginalne 5.12 i 6.3 ale dalej to samo..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie. Mam pewien problem z Riddickiem. Nie moge go zainstalować :(

Gdy daje na setup wyświetla mi się ten komunikat

"Mirosoft C++ Runtime Library "

http://img247.imageshack.us/my.php?image=18td1.jpg

Próbowałem już wszystkiego i nic. Czy ktoś miał podobny problem ? HELP :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla wszystkich mających problemy z grą:

1. Kup orginał - Extra Klasyka - 19.90...

2. Zainstaluj i graj!

Kupiłem sobie orginał w piątek w Empiku, mam zainstalowane stery 84.43, gram w 1024x768x32xAA4xwszystko w grze max + 2.0++ i jest super płynnie bez żadnych problemów. Gra jest fantastyczna :)

Edycja wydana przez CDProjekt jest świetna i ma najnowszy path w sobie...

Czy ktoś wie gdzie są te cholerne skrypty benchmarkujace?

Edytowane przez TomaszPaweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem gierkę jakiś czas temu, grałem w nią trochę. Nie zmieniałem sterowników, nie instalowałem nic istotnego a teraz jak chcę uruchomić gierkę to wyskakuje mi:

"The computer's graphic adapter does not have sufficient capabilities to run this application".

Co jest? Wcześniej działało git!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm nie mam pojęcia czemu macie z tą grą takie problemy ja normalnie baz zadnych paczy i innych bajerow przeszedlem gre w jeden dzien tak mnie wciagnela i nic nie musialem kombinowac - to chyba jeszcze na fx5900. Potem przelazlem na r9800pro @xt i bylo tylko lepiej bo wiecej fps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam drobny problem z Kronikami Rydzyka: ucieczka z bucior baj :) . otóż kiedy poruszam się w szybach wentylacyjnych/ciemnych tunelach to dość często znikają tekstury ścian, niezależnie od tego czy noktowizja jest włączona czy nie. Nie ma z tego powodu zwisów czy coś, ale utrudnia to poruszanie się. Jakieś pomysły, bo żadnych patchów nie widziałem dla wersji PL

PS.

Kroniki są z serii eXtra klasyka NeXt więc oryginał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam drobny problem z Kronikami Rydzyka: ucieczka z bucior baj :) . otóż kiedy poruszam się w szybach wentylacyjnych/ciemnych tunelach to dość często znikają tekstury ścian, niezależnie od tego czy noktowizja jest włączona czy nie. Nie ma z tego powodu zwisów czy coś, ale utrudnia to poruszanie się. Jakieś pomysły, bo żadnych patchów nie widziałem dla wersji PL

PS.

Kroniki są z serii eXtra klasyka NeXt więc oryginał

Moze odkrec karte jesli grasz na podkreconej, gra jest bardzo wrazliwa na o/c gpu. :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sterowniki i DX były, odkręcanie było (zjechałem taktami nawet do 400/700 normalnie 500/1000) i nic.

Kronik używałem do testów karty podczas OC (zegar o kilka MHz w górę, 1h grania w Rydzyka, kilka MHz w góre i tak w koło macieju) i przy max taktach (590/1180) w Rydzyku nie było artefaktów, ale RivaTuner wyzej nie dawał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja poprę kogoś wyżej - kupcie oryginał - całe 20zł i grajcie bez problemów ;) ja mam oryginałka i jest gra jest super a co najważniejsze nie mam żadnych problemów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm moze zanim odpowiesz na jakis post to najpierw go przeczytasz?

Devil - kumpel mial takie 'arty' na radku 9550 w Riddicku.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja poprę kogoś wyżej - kupcie oryginał - całe 20zł i grajcie bez problemów ;) ja mam oryginałka i jest gra jest super a co najważniejsze nie mam żadnych problemów

Weź wyjdź proszę ,albo naucz się czytać. Ja też mam oryginał i przy DF taktowaniach radka 9800 mam arty w postaci czarnych prostokątów czy też trójkątów na teksturach. Pojawiają się one dość rzadko i w ogóle na nie zwracam uwagi. Odkręcenie karty poniżej oryginalnych taktowań też nic nie dało. Może i zmiana sterów na 6.2 czy też 6.3 by coś dała. W każdym razie nie jest to wina tego że ma się piracką wersję. Z tą grą miało problemy sporo osób.Poczytaj sobie temat. To że Ci działa to się ciesz. P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem rozwiązanie mojego problemu

znikają tekstury ścian

. Wystarczyło zmienić tryb oświetlenia z 2.00+ na 2.00. Problem zniknął, gra baardzo przyśpieszyła (z 2.00+ by móc cieszyć się dobrą płynnością musiałem grać w 1024x768, z 2.00 tą samą płynność mam na 1600x1200). Wadą są ostre cienie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(KOLEGA WYZEJ MA RACJE) na 7600 gs 265mb AGP nie da sie gracw ta gre ... 12 - 25 fps ? co to ma byc na starym radku 9550@9600 smigala mi lepiej 25-40fps... ale po zmianie "szaderow" z 2.0++ na 2.0 dostaje kopa :P 1280x1024 wszystko na maxa i 60 fps :D he pozdro;p

Edytowane przez Black-One

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze wiele osób ma podobny problem co ja... odpaliłem wczoraj Riddicka - super gra, ale czasem pojawiaja sie dziwne błędy, przewaznie na cut-scenkach. nie pamietam by w normalnej grze sie pojawialy, ale moze dla tego ze grajac nie zwraca sie uwagi na takie szczegoly ;) na cut-scenkach to troche denerwujace jest

np. tutaj : http://img218.imageshack.us/img218/722/riddickdl1.jpg

czasami jakis fragment tekstury zaczyna migac, itd

w instrukcji jest napisane takie coś:

Jeśli doświadczasz problemów graficznych takich jak migotanie tekstur, upewnij się,

że zainstalowałeś najnowsze wersje sterowników karty graficznej.

więc zainstalowalem najnowsze omegi i dalej to samo... poradził sobie ktoś z tym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przechodze gre 3ci raz, poprzednio gralem na 9550, gra jest wyrabista, przepiekna grafika, kolorystyka, i ogromny fps, nie udalo mi sie tak jeszcze grac w ina gre. Wszystko jest dopracowane, menu odlot, muzyka i ambient wybitne, jeszcze od starbreeze :*

Dlatego riddick jest to moja ulubiona gra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak gierka niczego sobie. Za klimat i muzę ma u mnie sporego plusa. Chociaż jest troszkę zabugowana. Przynajmniej u mnie są problemy. Parę postów wyżej opisałem swój przypadek. Mam go do dziś .Zmiana shaderów z 2.0+ na 2.0 nic nie dała. Dalej znikają tekstury,ale już mi to tak nie przeszkadza. Grę przeszedłem ze 2 razy i mi starczy ;). Polecam kto nie grał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z grających w ów cudo miał taki problem, że po 13 misji (Abbott) - tej w której utłukło się Abbotta w jego własnej kanciapie - nie wyświetlał się filmik ? Jest głos, ale nie ma obrazu – wszystko jest czarne - zdarzyło się mi tak tylko i wyłącznie w tym jednym momencie w ciągu całej gry. Problem dotyczy zarówno wersji nie całkiem legalnej, jak i tej z Extra Klasyki. System w między czasie był przeinstalowywany, karta graficzna zmieniana na inną. A problem ciągle występuje - czy ktoś miał podobnie ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi