Skocz do zawartości
jester

Chronicles of Riddick

Rekomendowane odpowiedzi

Gra wymiata, pogralem narazie wczoraj z 1 h i na moje to jest gra swietna, duzo bardziej mi sie podoba od tego Dooma.

grafika cudna

sterowanie niczego sobie

fajna walka wrecz

i co fajne to oprocz skrecenia karku mozna jeszcze strzelic pacjetowi w twarz z jego wlasnej broni, calkiem fajnie to wyglada.

bardzo dobra muzyka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!

pogralem troszke wczoraj (jakies 4 h 8O 8) )

i oto co moge napisac o tej grze: gra wciaga!

od samego poczatku gry czulem sie, jakbym gral w swoim wlasnym filmie 8) niesamowity klimat jakiegos dziwnego wiezienia robi swoje - bardzo podobal mi sie na przyklad motyw "pniecia sie po szczeblach hierarchi wsrod wiezniow" :wink:

wogule cala fabula jest chyba tak zrobiona zeby caly czas cos sie dzialo.

jestem juz sporo po "tuningu wzroku" 8) i caly czas cos sie rozwija i zaskakuje :] oby tak dalej.

piekna sprawa jest z tym czajeniem ("c") - fajnie jak cie nie widac, a ty widzisz wszystko na niebiesko :D

aha, no i czasami texty pana rydyka rozwalaja na lopaty 8)

nie mam pytan - to trzeba uslyszec :D

teraz kwestia wymagan.

na moim sprzecie smiga przyjemnie w 1024, zreszta gra sama ustawila sie we wszystkim na max - szejdera mi 2.0 wybrala. vsync tez jest na 'on' 8O . jedyne co wylaczylem to anizo - nie zauwazylem zbytniej roznicy w tym ustawieniu w grze.

z takimi ustawieniami gra sie calkiem przyjemnie - nic nie przycina i wogule imho chodzi lepiej niz np. podobny (choc nie at tak bardzo) d3.

graficznie gra wyglada całkiem w porzadku - jest jakies podobienstwo do wspomnianego d3 (moze przez miejsce akcji gry), ale tu jest tak jakos bardziej kolorowo - tzn. bardziej normalnie 8) .

modele postaci sa ok - ladnie zrobione, chociaz mimika twarzy nie dosiega do stop tej z hl2 (na tym koniec z porownaniami do hl2 :P - zupelnie rozne gry).

jedyne co na razie uznalbym za minus to ai przeciwnika. wspolwiezniowie jeszcze jako tako "skryptowo" radza sobie z otoczeniem, za to straznicy to juz porazka - raz ze cie prawie nie widzi jak staniesz przy scianie - no chyba ze jest haja 8) , dwa to w walce jest przewidywalny jak "czajnik na kuchence gazowej" 8) . ale i tak nie jest to az tak duzy minus (zreszta tak subiektywny ze ohh...)

tak jak pisalem - fabula gry wciaga i daje jej to duzy plus. liniowosc w grze jest jak najbardziej - ale nie przeszkadza to az tak jak w innych grach - tutaj trzeba sobie polatac, cos "pozalatwiac", potem cos znalezc, gdzies dojsc, itd. cos na ksztalt mini misji.

reasumujac: gra na prawde warta uwagi i goraco polecam.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie dopiero w to pogram wieczorem bo nie mam narazie czasu :( powiedzcie mi tylko czy bede mogl wlaczyc na textury na high posiadajac 512 ram ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 wrazenie:gra na samiutkim poczatq ma jakby dziwny klimat, ale jak tylko koles sie ocknie,prowadza Cie do wiezienia i zaczynaja sie napisy poczatkowe-poprostu jest nie do opisania,takiego klimatu jeszcze nie bylo,moge smialo zaryzykowac,ze przebija D3 na wylot i prawie,ze dorownuje temu z HL2 (Hl2 wyprzedza go pod tym wzgledem o 2%,a to za sprawa tego momentu przed prowadzeniem Ciebie do wiezienia).Co do grafy to tutaj jest idealnie jak na dzisiejsze FPPki przystalo,wogole ten element gry wszystkie FPPki,ktore wymienilem w Ankiecie o gre roku 2004 (HL2,D3,FC,ChoR) maja u mnie 10/10,tylko Mohpie daje 9/10 bo ma w grafie kilka niedociagniec. Co do wymagan,to gram w nietypowych ustawieniach tzn,mam wlaczona rozdzialkie 960x720,anizo na pol i detale na max i osiagam w grze zadowalajaca mnie plynnosc,jak wlacze 800x600 to draznia mnie za duze ząbki a w 1024x768 nie czuc tak tej plynnosci,takze to jest rozdzialka idealna zeby zastosowac wyglad do plynnosci :) i wlasnie:gra ma naprawde bardzo wysokie wymagania:z fppkow roku 2004 ta gra ma chyba najwyzsze,nawet wyzsze niz MOHPA,jednak tutaj duzy plus jesli chodzi o optymalizacje pamieci:gra wogole niedogrywa nawet na chwilke na 512 ramach a poziomy wczytuja sie bardzo szybko za co daje grze dodatkowy plus,jednak wielkim minusem sa wymagania co do karty graficznej bo patrzac na to,jak chodzi u mnie stwierdzam,ze na GF4Ti nie bedzie sie dalo grac na przyzwoitych detalach i trza bedzie duzo rzeczy wylaczac,zeby cieszyc sie gra.Co do AI kolesi to mogliby nieco poprawic,ale podejrzewam,ze jakbym ustawil na poziom wyzszy niz high to by i ten elemnt w pelni zadowalal.Podsumowujac - 9/10 jak na ta chwilke,polecam jak zwykle :)

Edit - godz 3:47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta film jest zarąbisty - o niebo lepszy (moim skromnym zdaniem) o "hitów" pokroju Resident Evil 2 czy Alien vs Predator ;) A trzeba także pamiętać o "części pierwszej" czyli o Pitch Black. Akcja gry dzieje się chyba 7 lat przed wydarzeniami z właśnie tego filmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie nieco dziwne pytanko.

Ja skończyłem tą gierkę na Xboxie i denerwowały mnie tylko czasem nieco częste lecz bardzo szybkie (7 sekund :) ) loadingi. Jak jest z tym w wersji na PC, bo na konsoli pierwszy loading występuje wtedy jak się otworzy krata przy wejściu do "CELLBLOCK A 11-30" , a dokładniej zaraz po przejściu tej lokacji na dole.

I jeszcze AI troszkę szwankuje czasem , ale generalnie jedna z najlepszych gier w jakie w życiu grałem! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam słowa kolegów z forum , do tej gry podeszłem z "pewną taką niesmiałoscią" 8)

i zostałem bardzo mile zaskoczony.

Na mnie największe wrażenie zrobiły postacie bo są złozone i maja bardzo naturalne twarze , nie zadne lalki , dodatkowo mimika twarzy ruchy ciała i generalnie cały klimat gry jest powalający.

U mnie na komputerze zauwazyłem mały bug ...musiałem zmienić klawisz zmiany broni z rolki w myszce na klawisz na klawiaturze o rolka mimo iz w setupie było mozliwa do ustawienia pod tą opcją to w grze działała raz na kilkanascie prób..dziwne.

a tak pozatym to na mojej budce 800x600 high i jest płynnie.

Gra mnie urzekła ..mam zainstalowanego jeszcze MOHA -PA i PoP-WW ale jak zobaczyłem tę grę to tamte tytuły raczej poczekają

:twisted: polecam szczerze wszystkim wachającym się ...zagrać czy nie zagrać oto jest pytanie :wink: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myslalem ze to tpp gra a tu fpp i jestem zachwycony ta grafika i nie muli sie jak doom3 a graficznie to samo. Ciekawie jest zrobiona i nie ma takiej typowej rozwalanki walisz we wszystko co sie rusza bo to sie nudzi szybko tak jak doom3 w ktorego pogralem 3godz i olalem to gre bo nuda totalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skonczylem ja na normal w jeden dzien gra jest bardzo fajna grafika super klimat bomba polecam wszystkim gra warta uwagi.

8O

o stary, nie zebym sie nie wiadomo o co dopiepszal,ale ty ja musiales chyba normalnie sprintem przejsc :lol:

tak btw. to ja jakos bym tak nie umial - w jeden dzien - nie mialbym zadnej radosci z tego, ze nad czyms musze sie zastanowic albo przejsc za drugim podejsciem :/

gram dalej, ale juz czuje, ze koniec jest blisko 8)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi