Skocz do zawartości
Revist

Sennheiser HD590

Rekomendowane odpowiedzi

juz wykrylem o co chodzi..

komp po prostu nie wykrywa karty dzwiekowej... zintegrowanej na plycie A7N8X Deluxe... Poradzcie cos prosze.. a nie wysmiewajcie  :?

boche senheisery na integrze puszczac :lol: bedzie ci buczec a nie grac wzmak ci moze nie wysterowac sluchawek . a dzwiekowke ci wykryje jak w biosie ja uaktywnisz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

komp po prostu nie wykrywa karty dzwiekowej... zintegrowanej na plycie A7N8X Deluxe... Poradzcie cos prosze.. a nie wysmiewajcie  :?

boche senheisery na integrze puszczac :lol: bedzie ci buczec a nie grac wzmak ci moze nie wysterowac sluchawek . a dzwiekowke ci wykryje jak w biosie ja uaktywnisz :D

puknij sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

puknij sie

lukaszku o co ci chodzi co zle powiedzialem wedlug ciebie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam słuchawki 32ohm i wzmacniacz w karcie dźwiękowej nawet zintegrowanej potrafi rozwalić uszy. Chociaż 120ohm to zdeka więcej.

ja na asusie a7v8x-x integrze jak mam teraz niestety podlaczane akg to szajs jest :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Realtek ale ten najnowszy ALC 658. Niby nazwany professional audio codec. Nie korzystam bo mam Live'a ale raz dla porównania podpiąłem i powiem że jak na zintegrowaną wymiata po prostu ta karta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za rade :) ..

Muzyke odtwarzam na foobarze 2000 ktory polepsza jej jakosc (porownujac do winampa) :D. Faktycznie buczy.. ale gdy ustawie jakosc dzwieku 8bit a na 32 jest bajka (czytaj bez szumu)

Jeszcze raz thx :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawę dźwięku możesz uzyskać gdy uaktywnisz 4 kanały w foobarze. Nie pamiętam tylko co trzeba ustawić w tym momencie w mixerze karty dźwiękowej (może nic nie ruszać?), ponieważ chodzi o sprzętowe zwiększenie poziomu sygnału ma wyjściu przez połączenie 4 kanałów w 2 kanały. Np. u mnie (na kolumnach) dzięki temu zabiegowi polepszyły się wysokie i średnie tony (czułość wzmacniacza przy niskim, niedobranym do wzmaka, poziomie sygnału na jego wejściu powoduje takie zjawisko... tak myślę ;) ). W każdym bądź razie róźnicę słyszę wyraźnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie ta opcja pomaga :D Tylko mam pewien problem :( Gdy wlacze 4 kanaly to aby nie slyszec szumow musze wylaczyc hardware mixing w direct sound 2.0 moge tez wlaczyc hardware mixing i wylaczyc 4 kanaly co da podobny efekt ale tylko te dwie opcje razem wlaczone daja wypasne dzwiek... Niestety kiedy obie dzialaja to slysze mocne szumy i niektore utwory staja... Pomozcie :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wzmacniacz sluchawkowy + przynajmniej Audigy 2

I nie potrzebujesz zadnego kombinowania :)

Ja mam do SoundBlastera 4.1 podpiete 600Ohm sluchawki. Powyzej polowy skali glosnosci karta zaczyna "pierdziec". Zbydowalem sobie (ze schematu na http://www.headwize.com/ ) wzmacniacz sluchwakowy i juz nawet SoundBlaster 4.1 daje cos, co moje uszy traktuja jako piekny i czysty dzwiek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie zainstalowałem do FOOBARA 2000 plugin ASIO.

W AN7 przy pełnym SS i NVIDIA ASIO

wymiata wszystkie dźwiękówki jakie dotąd słyszałem.

AN7 ma ALC 658 pierwsze wrażenie było fatalne,ale jak się popracuje nad konfiguracją dźwięku to rewelka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi