ziupo Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 witam ostatnio zauwazylem, ze moja plyta glowna niewyrabia z dostarczaniem napiecia do poszczegolnych wyjsc, niestety w jedno z tych wyjsc mam wetknieta wtyczke z wentylatora przez co predkosc obrotowa spadla o polowe :( mam przejsciowke, dzieki ktorej moge podlaczycpodczepicwentylator do jakiegos urzadzenia [cdrom, twardziel] przez molex`a, ale wtedy nie bede wiedzial jakie obroty ma moj wentylator chcialem teraz ten "kabelek z obrotami" wpiac do osobnej wtyczki [3 pin], ktora wpialbym do obudowy [tzn tam gdzie teraz mam wpieta wtyczke] i zastanawia mnie fakt czy wtedy bedzie mozna sprawdzic obroty wentylatorka czy tez nie przejsciowke mam od producenta wiatraczka, natomiast ta druga wtyczke [do ktorej wpialbym zolty kabelek] musialbym kupic powiedzcie mi czy taki przekret przejdzie? PS: Jakby ktos nie zrozumial to dac znac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 IMO powinno działać. ...a może masz w biosie ustawioną kontrolę obrotów i jak procek jest "zimny" to wiatrak zwalnia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 myśłe podobnie jak ispider być może masz w biosie ustawioną taka prędkośc obotową. jak możesz napisz jakie napięcia twoja płyta ma 12 5 3,3 i inne jak możesz. AAA może masz zasyfiony ten wiatrak i dlatego zwolnił sprawdź ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 zeby miezyc predkosc wiatraka wystarczy podpiac tylko kabel od kontroli (zolty) do plyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 ee to super :) jutro lece do SCALAKa [sklep] i kupuje wtyke 3pin :D a napiecia mam tak: 12 =11,80 [procek] 5 =4,95 [wentyl z grafy, chyba] 3 =3,41 PS: A wentyl ejst czysty bo niedawno kupywany a komp wywiewalem dwa dni temu wiecd zero kurzu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 ee to super :) jutro lece do SCALAKa [sklep] i kupuje wtyke 3pin :D a napiecia mam tak: 12 =11,80 [procek] 5 =4,95 [wentyl z grafy, chyba] 3 =3,41 PS: A wentyl ejst czysty bo niedawno kupywany a komp wywiewalem dwa dni temu wiecd zero kurzu te napięcia w stresie czy tylko przy korzystaniu z windy :? :?: a to co wytłuściłem to co :?: jak mi pokarzesz, ze masz na procku 11,80V to masz nobla :!: :lol: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 no nie wiem, domyslam sie, moge zrobic screena, uwierzycie ?! aha przy normalnym korzystaniu, a jak w stresie, nie mierzone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 hmm napięcia wyglądają nie najgorzej ja na procku na 100% mam 11,76 i niemam takicj jazd z wiatrakami jak ty ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fafex Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Marioskarpa: Może zipu ma takie napięcie. Nie czepiaj się. :D Wiesz, jeśli Twój celeron nie działa przy takim napięciu, to trudno :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 no moj woli zdecydowanie mniejsze :P poki co na 1,6V 8) +5V -> 4,89 - 4,95V +12V -> 12,05 - 12,11V +3,3V -> 3,12 - 3,14V -5V -> -5,04 - 5,06V -12V -> -11,86 - 12,03V cpu vcore -> 1,6-1,62V I to coś co zasila mojego kompa to Codegen3ooW 8) do tego na procku mam 80x80 12V z ledami i w obudowie 2x80x80 z ledami 8) ledwo ciągnie, ale działa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fafex Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 (...) ja na procku na 100% mam 11,76 (...) To też jest zaiste ciekawe. 11,76 na procku, no nic tylko się cieszyć :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 hmm mam cooler mastera na amd`ki :) wiec moze dlatego hehe, juz sie nei moge doczekac kiedy znow rozkrece obudowe aby cos pozmieniac, szkoda, ze to tylko taka mala zmiana : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 hmm mam cooler mastera na amd`ki :) wiec moze dlatego hehe, juz sie nei moge doczekac kiedy znow rozkrece obudowe aby cos pozmieniac, szkoda, ze to tylko taka mala zmiana : ja na swoim celku mam zestaw chłodzący na AMD3200+, ale żadna rewelka :? wiec neima sie czym podniecać :lol: ledwo mi sie zmieścił radiator na mobo :D ale czego to człowiek nieprzerobi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 czyzbys tez uzywal wyzynarki ? czy pilnik wystarczyl? PS: Moj zasilacz to jakis noname [jak naarzie, jak rozkrece obudowe to sprawdze], ale za to 350W :P wiec nie powinien miec klopotow z 2 wentylatorkami, ktore powinny sie krecic po 6tys rpm :P dobra ja lepiej lece rozkrecic go i pospisywac kilka rzeczy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 nie deczko wygiołem kondensator na mobo :D coś głośne beda te wentyle :? 6k rpm :?: moje 80x80 leca po ok.3k rpm i komp jest słyszalny w nocy :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 haah ano slyszalne, jak to ktos na tym forum powiedzial: suszarka/i :) u mnei bardziej slychac dysk, staruszek, 13GB a halasuje :) hmm rozmontowalem i od razu rpm wiatraczka spadla o 200 :) dziwne no nie ? :P hmm dziwne, chipset z drugiej s trony wcale nei jest goracy a zwiatraczka mily chlodny powiew Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 12 =11,80 [procek]:?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 nei wiem czego chcecie, ale dobra dam wam screena bo nie uwierzycie :( PS: A przejsciowka tak wyglada: Mam zamiar wypac z wtyczki od wentylatora ten zolty kabelek i sprubowac go wlozyc/wcisnac/wmontowac/wkleic:P do nowej wtyczki, ktora potem wsadze do wyjscia na plycie glownej :) i tym sposobem zaoszczedzilem dwa dodatkowe miejsca na podlaczenie :) na karcie graficznej oraz w plycie glownej [miejsce na dwa kabelki :) ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba100 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Mam mały problem z napięciami. Moje napięcia minusowe na zasilaczu zbyt odbiegają od normy ale te plusowe są dobre. Czy tak jest w porządku czy nie? Screen z napięciami poniżej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiqq Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 nei wiem czego chcecie, ale dobra dam wam screena bo nie uwierzycie :( PS: A przejsciowka tak wyglada: Mam zamiar wypac z wtyczki od wentylatora ten zolty kabelek i sprubowac go wlozyc/wcisnac/wmontowac/wkleic:P do nowej wtyczki, ktora potem wsadze do wyjscia na plycie glownej :) i tym sposobem zaoszczedzilem dwa dodatkowe miejsca na podlaczenie :) na karcie graficznej oraz w plycie glownej [miejsce na dwa kabelki :) ] He, nie wiesz czego chcemy? Chcemy tego bys uswiadomil sobie ze napiecie procka ozaczane jest powszechnie jako VCORE - napiecie rdzenia, u Ciebie wynosi ono 1.73V a nie 11.80 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fafex Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Może ziupo myślał, ze na procku powinno być +12V i przez to podawał nam to 11,80V :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 hmm no tak, dopiero etraz zauwazylem, pomylilo mi sie, to co podalem to bylo zasilanie wentylatorka :) no, ale popatrzcie kiedy to pisalem i w dodatku pol dnia przepracowalem fizycznie a drugie pol psyhicznie, wiec moglem siwe pomylic, no nie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 hmm no tak, dopiero etraz zauwazylem, pomylilo mi sie, to co podalem to bylo zasilanie wentylatorka :) nie to był stan napięcia na wyjściu +12V ;) a ja mam takie pytanie z innej beczki, moze ktoś wie :) bo do konca niejestem pewien, który pomiar odpowiada za stabilność w systemie i wstawanie procesora na wyzszych wartościach :?: 3,3V :?: niechodzi mi o bezpośrednie vcore na procku :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 kurcze, w zadnym sklepie elektronicznym nie moge tego dostac !! moge zamowic w w jednym z serwisow komputerowych, ale oni jakby jzu brali to 100 sztuk a ja potzrebuje jednej [wiadomo, musialbym kupic te 100 sztuk] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...