Skocz do zawartości
metal

Nowa pł.główna,pamięć i proc ?

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm... ostatnio tak myślałem na gruntownym odświeżeniem mojego kompa. Chodzi mi o pł.główną, pamięć i nowy proc.

I mam pytania :

> 1.Chciałem sobie kupić jakąś płytę główną pod celka1200mhz tul... [k$%#A co za nazwa :!: jak to się pisze? :D ] tylko nie wiem jaką płytę gł. ??? co mi radzicie [ddr]

> 2.Czy wogóle ma sens zrobienie takiego czegoś ? przy mojim obecnym konfigu ? czy to cos da i czy wogóle się opłaca ??? :?

Aaa.. i jeszcze jedno ile może być warte takie coś ?:

Pł.gł ASUS CUBX

cele 1000mhz

gf2mx32zdram

384 sdram [128sdram 133mhz NANYA i 256sdram 133mhz NONAME]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanów się czy wogóle opłaca się ładować w Tualitana - przecież oficjalnie ogłoszono już koniec tej rodziny procesorów... Pomyśl jednak o AMD... A jeśli już koniecznie chcesz Tualitana to weź płytę na I815 (czyli na SDR-ach) np: Abit ST6. Pamięci DDR w przypadku Celka T nie dają żadnego wzrostu wydajności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamieniac cel 1.1 na 1.2 ?? Nie ma to chyba wiekszego sensu. Poczekaj jeszcze ze 3-4 miechy na plyty z Dual DDR i do tego kupisz sobie P4 2.26 ktorych srednia podkrecalnosc na BOX coolerku to 2.8 GHz. Procek bedzie smigal na FSB 166 a pamieci na 200. Taka konfiguracja prawdopodobnie bedzie szybsza od podobnej konfiguracji z rambusem a przy tym tansza. Intel bedzie wprowadzal nowe procki wiec ten 2.26 powinien niedlugo kosztowac cos kolo 700 zeta. Przez te 4 miechy dozbierasz te roznice cenowa pomiedzy celeronem.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...