raptus Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 mam pytanie jaka powienien miec temp wyzeh wymieniony procek i jeszcze jedno czy jak procek nawet minimalnie sie spali, to czy bedzie chodzil i czy bedzie sie bardziej grzal?? prosze o odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Proc minimalnie się nie pali on się pali zawsze do końca, może Tobie chodzi o stan czy przetrzyma 85C lub trochę wyższą zanim zabezpieczenia nie wyłączą, czasem cpu przeżywa taką sytuację. Mój Barton 2500+@3100 zimą w stresie - 53C, latem (teraz) 56C Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raptus Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 kurcze bo ja mam 47 stopni, a nie podkrecalem go wogole Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raptus Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 a uzywam coolermastera za jakies 50 zl, i jak wczesniej mialem speedfana to pokazywal mi 37-38 stopni, tylko ze ostatnio z qumple chcialem zminic chlodzenie i cos nowy wiatrak nie chcial sie krecic, nagle plyta mi zaczela dziwnie pikac. w panice odlaczylem kompa zdiolem coolera i zaczelismy ogladac procka, ale wygladal ok, caly "zielony". zalozylem starego coolera i wlaczylem speedfana a tu pokazuje 55 stopni. na to ja szybki reset do biosu a w biosie 49 stopni, za chwile wchodze do windy i patrze 47 i tak caly czas, ale nie wiem niepokoi mnie taka temp jak dla mnie zaduza mimo ze nie podkrecalem procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 szybciej bym obstawial to ze czujnik temp. dostal po pupie i dlatego teraz tak dziwnie pokazuje. Ja kiedys mialem podobna sytuacje z duronem. normalnie mial 36 stopni, przy zdejmowaniu wiatraka ukruszylem go lekko i temperatura wzrosla do 42 stopni (myslalem ze to mikro pekniecia powierzchni jadra i ze dostalo sie tam powietrze), jednak po czasie znowu temperatura spadla, i wszystko wrocilo do normy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raptus Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 fi5h - czyli to moze byc uszkodzony czujnik na plycie, ale jak mogl sie uszkodzic, przeca nie robilem nic przy nim, dziwne, ale tak sobie mysle ze jutro wyczyszcze procka z pasty starej i jeszcze raz naloze ja, miejmy nadzieje ze bedzie ok. wydaje mi sie ze nie ukruszylem jadra, bo cooler zakladal mi qumpel ktory wie co i jak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 mogl pasc samoczynnie - bywa - u mnie 34C (goraco sie zrobilo) do 38C w stresie (czasem 40C) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raptus Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 ale jak samoczynnie, przeciez wczesniej chodzil i bylo ok?? chlopaki nie dobijajcie mnie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Ale mobo w standarcie może tylko stara utrzymać taką temperaturę na cpu jaką ma ustawioną przez producentów. Można za pomocą hardwer doktora podciągnąć parametry tem dla cpu, budy i zasilacza. Można spróbować podłączyć wentyl cpu bezpośrednio pod 12V pomijając mobo. A spróbuj po uruchomieniu kompa, od razu przeładować kompa i teraz odczytać temperatury. Ja na mojej płycie nf7-sl po takim zabiegu odnosiłem wrażenie, że odczyty temp były o 2-3C mniejsze. Inna sprawa to, że przyszły cieplejsze czasy i temeratury na prockach poszły w górę o 4-6C. No i może czas oczyścić z kurzu i przesmarować na nową Bartka jak i kompa. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Ja mam przy zwykłej pracy w Windowsie na moim 3200+@1,55V temperaturę jądra rzędu 58*C. Sądzę więc, że 47*C to jak najbardziej normalna temperatura dla 2500+! Spokojnie, więc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raptus Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 uff dzieki wojs uspokoiles mnie, uff a juz sie balem ze cos nie tak, ale i tak naloze paste, bo ta co mam to juz raczej resztki, jeszcze raz dzieki --- tak sie balem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Ja mam przy zwykłej pracy w Windowsie na moim 3200+@1,55V temperaturę jądra rzędu 58*C.Dużo, rzekłbym nawet za dużo, zwazajac na napiecie rdzenia. Popatrz na moj podpis, a ja mam w normalnej pracy windows + Winamp + WWW ok. 41-42 stopnie (teraz latem). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raptus Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 zamontowalem wiatrak i mam 3100 obrotow i temp 36 stopni, wczesniej cos musialem sprartolic, ale juz chodzi i sie ciesze ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Ja mam przy zwykłej pracy w Windowsie na moim 3200+@1,55V temperaturę jądra rzędu 58*C.Dużo, rzekłbym nawet za dużo, zwazajac na napiecie rdzenia. Popatrz na moj podpis, a ja mam w normalnej pracy windows + Winamp + WWW ok. 41-42 stopnie (teraz latem). Pewnie, że dużo, bo wentyle mam na 1700RPM! :) I ten od proca i ten od zasilacza! :) Ciszę mam dużą, powiedziałbym... absolutną ;) Skoro procki wytrzymują do 85*C, to czemu nie obniżyć hałasu kosztem temperatury?! 65*C w stresie to jeszcze nie tragedia :) Kolego, obniż prędkość wiatraka do 1700RPM i powiedz, ile teraz masz w Windowsie :) I zauważ, jaką cisze masz! Dla mnie TO JEST NAJWAŻNIEJSZE! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Wnioskuje z tego, ze nie masz innych dodatkowych wentyli w budzie. A co do moich wentyli: na WhisperRocku mam standard ok 2700RPM i nie narzekam na hałas, a 120mm ThermalTake LedFan podlaczylem sobie na 7 v i nie pokazuje mi teraz obrotów, ale na 12v mial ~1950, wiec mysle ze teraz w granicach 1200RPM. Jak dla zupełnie cicho. Mam cicho i chłodno zarazem. A w planach Zalman 7000Cu, albo SP97 z cichym wentylem wiec bedzie juz jak makiem zasial :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 A ja przez długi czas miałęm 65 !! a w stresie do 68 mi dochodziło. Kiedy widze jakie wy macie temperaturki ponizej 50 C na procku jestem pod wrazeniem. Sciągnolem bude ,zmienniłem collera na procka jakiś TItan coller,dałem 2 wiatraki do obudowy no i mam 57 normalnie a w stresie ponad 60 C. A tak z ciekawości ile tak srednio barton 2500+ moze pozyć ? Jeszcze mnie martwi temp płyty głównej bo ma 50 C w stresie? pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Planuję kupić nową budę. Jeszcze tylko nie wiem którą. No, to faktycznie nieźle masz wietrzoną budę. U mnie korek przeszkadza chyba (kiedyś tak wyciszałem). Co myślicie o Codegen 6074? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 U mnie wentle są puszczone na 1500-1700RPM a temp. podczas takiego przeglądania internetu nie przekracza 49oC :D Cisza jest naprawdę absolutna tylko ten zasilacz jest słyszalny leciutko :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...