ThE ArAs Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Sprawdzilem temp. procesora w BIOSie, 58'C, czy to nie zaduzo ?? Mam Athlona XP 2000+, ale "dziala" na 1233Mhz, radzono mi zebym zmienil FSB na wyzsze ale boje sie :D ze cos sie schrzani :/. Co radzicie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Sprawdzilem temp. procesora w BIOSie, 58'C, czy to nie zaduzo ?? Mam Athlona XP 2000+, ale "dziala" na 1233Mhz, radzono mi zebym zmienil FSB na wyzsze ale boje sie :D ze cos sie schrzani :/. Co radzicie ??8O :baranek: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThE ArAs Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Aha... sora ze tak sie pytam, ale naprade nie znam sie !!! Moze jeszcez beda ze mnie ludzie (tak se tlumacze), a tak wogole chyba sie nie dowiem :] Czytalem cos ze niektore radiatory pracuja szybciej jezeli temp. CPU rosnie, ale naprawde nie wiem co ja tam w srodku mam, w ym biosie ( nie mowcie ze tam sie nie sprawdza :evil: ) temperatura skakala od 58 - 57, gdy temp rosla to obroty rosly i tak ciagle, ale jestem spostrzegawczy co... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walruss Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 tak - wentylator (nie radiator) moze zwiekszac swoje obroty wraz z wzrostem temperatury czego - sie boisz, pracy procesora na jego nominalnym fsb? w twoim przypadku ma byc 133Mhz tak - temperara troche wysoka aczkolwiek jeszcze bezpieczna, na poczatek sprawdz z otwarta obudowa, ewentualnie czeka cie przesmarowanie procka pasta itp uzyj - mocy szukajki i google, tam znajdziesz wiecej informacji tak - jestes bardzo spostrzegawczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubus Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O no ale jak by nie patrzec to jednak jest dzial Podstawowe Zagadnienia ;];] ok a wiec twoj proc powinien chodzic na fsb 133 a chodzi na 100 czyli MOZESZ a raczje POWINIENES dac wyzsze ;] i 58 stopni jak na 1233 mhz to jednak duzo napewno dobrze zalozyles cooler ;] i tak jak napisal walruss urzyj mocy szukajki Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThE ArAs Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Szukalem, znalazlem :) a wentylator jest zalozony ok, przynajmiej tak mysle, bo zakladali go osoby ktore mysle ze sie znaja na tym (serwis) a czy nie wartalo by kupic lepszy (mocniejszy?) wentylator ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Szukalem, znalazlem :) a wentylator jest zalozony ok, przynajmiej tak mysle, bo zakladali go osoby ktore mysle ze sie znaja na tym (serwis) a czy nie wartalo by kupic lepszy (mocniejszy?) wentylator ?Źle myslisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThE ArAs Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Dobra, mozliwe, podobno niezle umieja sprawe schrzanic, czyli co mam robic, moze paste jescze raz rozprowadzic, albo mocniejszy wentyl ?? Po czym poznac ze cos jest nie tak z wentylatorem i radiatorem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Dobra, mozliwe, podobno niezle umieja sprawe schrzanic, czyli co mam robic, moze paste jescze raz rozprowadzic, albo mocniejszy wentyl ?? Po czym poznac ze cos jest nie tak z wentylatorem i radiatorem ?? 1. Zwieksz FSB na 133 ! na takim twoj procesor powinien pracować 2.Temp moze byc dobra jesli twoj cpu to PALOMINO :] :/ 3.Niep rzekraczaj temp 95C to nic mu nie bedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThE ArAs Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Palomina ?? :D, dobra, ale jak cos to wysyalm do ciebie rachunek za nowego proca :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...