Gość PL4Y3R-PL Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 mam mobo made in poland sono vk2208:) padly mi naniej kondensatorki wiec je wylutowalem kupilem nowe no i niewiem czy jest jakas roznica w przylutowaniu tego bo jedna nozka jest dluzsza a druga krotsza :) jedno pole z dziurka jest biale a drugie przezroczyste:) wiec mam pytanko czy jest jakas roznica czy lutowac jak wlezie ?:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 mam mobo made in poland sono vk2208:) padly mi naniej kondensatorki wiec je wylutowalem kupilem nowe no i niewiem czy jest jakas roznica w przylutowaniu tego bo jedna nozka jest dluzsza a druga krotsza :) jedno pole z dziurka jest biale a drugie przezroczyste:) wiec mam pytanko czy jest jakas roznica czy lutowac jak wlezie ?:)jest różnica Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xanatos Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 jest i to jaka... jak zle wlutujesz to moga Ci nawet wybuchnac pomijajac fakt ze mozesz dobic plyte glowna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4_Lukasz Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 ... jeden to plus a drugi to minus ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Jak źle wlutujesz kondensatory elektrolityczne to mogą się rozformować i stworzyć zwarcie, dlatego każdy z nich ma oznaczoną biegunowość i takież oznaczenia powinny być na pcb płyty głównej w miejscu dzie kondensator powinien być wlutowany. Lutujesz + do plusa - do minusa i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Przewżnie - pole białe a + pole przezroczyste, kondensator - na boku kondzia jest pasek z góry na dół, + paska brak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R-PL Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 hehe dzieki nie zwrocilem na to uwagi a pasek jest na polu bialym - :) zaraz to wlutuje i zobacze czy dzialczy :P mam jeszcze hmm ukruszony chip naniej ?? ale chyba wczesniej tez to miala i dzialczyla z tym :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...