Skocz do zawartości
Kwiecień

Playstation 2 - jaki model ??

Rekomendowane odpowiedzi

costi napisał(a):

Gratuluje szybkiej odpowiedzi :P

Zreszta dyskusja jest troche akademicka, bo "grubasa" sie juz nowego nie dostanie, a uzywany zawsze ryzyko.

ja przedwczoraj dostalem grubasa na niemieckim ebayu kosztował mnie 146 euro z wysyłką, czekalem na nieg miesiąc. jest jak nowy, szwab grał tylko kilka godzin i jest to najlepszy model 39004, gratis dostałem 5 nowych gier kolekcjonerskich :) Ostatnio też widziałem na ebay.de nówke grubasa ......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi napisał(a):

Gratuluje szybkiej odpowiedzi :P

Zreszta dyskusja jest troche akademicka, bo "grubasa" sie juz nowego nie dostanie, a uzywany zawsze ryzyko.

Wczoraj widziałem w sklepie w Bytomiu dwie nowe 30004 po 695 blach sztuka. Autentycznie nowki , bez kurzu slicznie pachnace "nowością" w follii. Gdybym nie byl posiadaczem prawie nowej 30004 kupilbym bez zastanowienia. Podzielam opinie ze 30004 to chyba najlepszy model. Slimy niemilosiernie sie grzeją.Tak wiec to ze są nie do dostania to mit. Sa jeszcze miejsca ale trzeba poszperac.Ja gdybym sie decydowal to wyczailbym na allegro "grubasa" od jakiegos hmmm "niobytego w temacie " kolesia co to uzywal jej do "ogladania filmow". Ostatnio wlasnie posredniczylem w kupnie dla kumpla no i udalo mi sie za 500 pln zdobyc roczną 30004. dzis przyszla no i rzeczywiscie wyglad cacy.Mysle ze laser tez bez zarzutu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi napisał(a):

no wiesz - za 50 Euro z pol roczna gwarancja w sklepie to nie takie duze ryzyko (po tyle sa w Irie w sklepach z grami grubasy)

gdyby nie fakt, ze Linuxa zainstalowalem juz na kompie (ktorego podlaczylem do TV do ogladania divx) to sam bym sie zastanowil nad dokupieniem takiego grubaska w zestawie z HDD coby divx spod linuxa ogladac (co najsmieszniejsze to naprawde dziala)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle ze, zeby odpalic Linuxa na PS2, najpierw trzeba dokupic jeszcze kosztujacy swoje zestaw od Sony (notabene zawierajacy kabel VGA) z odpowiednia dystrybucja (bodajze Black Mamba sie to nazywa), bez tego ni du-du. W Polsce nie widzialem go na oczy ani razu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi napisał(a):

Tyle ze, zeby odpalic Linuxa na PS2, najpierw trzeba dokupic jeszcze kosztujacy swoje zestaw od Sony (notabene zawierajacy kabel VGA) z odpowiednia dystrybucja (bodajze Black Mamba sie to nazywa), bez tego ni du-du. W Polsce nie widzialem go na oczy ani razu.

ale ja mieszkam w Eire ;) i taki zestaw widzialem w sklepie za 89€ bodajze

ale jak pisalem juz wczesniej: temat dla mnie juz nieaktualny.

a jak poszukasz w sieci to znajdziesz wszystko co potrzebne do zainstalowania Linuxa na PS2 - instalke (do wrzucenia na HDD), program bootujacy (do wrzucenia na memorke) i bez zadnych modchipow to zadziala - interesowalem sie tematem jakies pol roku temu, wiec teraz linki zaginely gdzies w otchlaniach Bina, jednak jest to na bank wykonalne.

ten HDD w zestawie z linuxem to 40GB tylko :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tam z tego zestawwu najbardziej interesuje kabel VGA, bo konsole mam do PC podpieta przez karte TV, a zlacze w monitorze wolne :)

Jakby mimo wszystko udalo Ci sie odkopac linki, to bylbym bardzo wdzieczny.

Aha, jakbys mial chwile czasu kiedys - moglbys zerknac czy jest mozliwosc kupienia samego kabla VGA i ew. w jakiej cenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem że to może głupie pytanie ale można podłączyć PS2 do Monitora ??

Pytanie do costi: Jak ma się konsole podpięto do PC to co można z tym zrobić ?? sorry za lamerskie pytanie, po co masz ją podpięta do PC ?? zeby byl wlasnie obraz na monitorze czy jak ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samego kabelka nie widzialem - ale moge poszukac jak chcesz.

jak wyswietlasz obraz z konsolki na monitorze? bo jak rozumiem podpinasz do VIVO na karcie grafiki i puszczasz to na ekranie monitora? jakim programem jesli mozna wiedziec? bo ten co mam dolaczony do grafy wyswietla go tylko w okienku 640x480 ktorego nie moge powiekszyc (tylko zmniejszyc :( )

edit: wlasnie doczytalem dokladniej, ze podpiales to pod karte TV. ja szukam czegos co wyswietli obraz z VIVO na pelnym ekranie.

moze kabel RGB jakos pomoze podpiac konsole do monitora? na przecenie widzialem taki kabelek za 2 € :D

ale ogolnie: PS2 + 26" LCD panoramiczne to jest to. tylko jade na kablu kompozytowym (brak zlacza RGB w TV tylko Scart, S-Video i DVI) wiec obraz kiepskiej jakosci, rozmyty - mam darmowy antyaliasing ;)

Edytowane przez SamoDobro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi