Skocz do zawartości
Włodi

Moje dokumenty - brak dostępu - pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam niemały problemik, ale może ktoś bedzie znał rozwiązanie.

Kupiłem sobie wczoraj płytę główną i myślałem że po wymienie system ruszy bez konieczności formatowania. Jednak okazało się że nie ruszył ;). Wyskakiwał jakiś błąd STOP nawet w tryie awaryjnym. Z racji że mam jedną partycje a nie chciałem stracić danych najpierw spróbowałem go zreinstalować. Nic nie dało. W końcu zainstalowałem windowsa 2000 żeby mieć jakikolwiek dostęp do plików. Usunąłem XP-ka ręcznie wywalając cały jego folder i zainstalowałem go od nowa. Teraz wszystko działa, ale jest problem z rzeczami które miałem w moich dokumentach. A było tam tego sporo. Gdy próbuje się tam dostać pojawia się komunikat "odmowa dostępu" ponieważ na wcześcniejszym XP-ku miałem nałożone hasło.

Czy ktoś zna jakąś możliwość żeby dostać się do tego floderu i odzyskać dane?

Z góry wielkie dzięki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 Opcje folderów---Widok--Użyj prostego udostęniania plików [ usuń V]

2 Prawy myszy na folder---Udostępnianie i zabezpieczenia

3 zabezpieczenia

4 dodaj--zaawansowane---znajdz teraz [znajdz siebie]

5 ok

6 ok

7 klik na siebie

8 zaznacz wszyskie uprawnienia

9 zaawansowane

10 właściciel

11 klik na siebie

12 zmień właściciela dla podkontenerów i obiektów [ wstaw V]

i dalej ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam podobny problem na XP Home - na niektorych folderach mam odmowe dostepu. Szukalam w sieci jakiegos rozwiazania, niestety nie widze w opcjach folderow u mnie mozliwosci odhaczenia pola Użyj prostego udostęniania plików (gdyz chyba u mnie tego pola nie ma??). To jak w inny sposob moge uzyskac dostep do zablokowanych folderow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam podobny problem na XP Home - na niektorych folderach mam odmowe dostepu. Szukalam w sieci jakiegos rozwiazania, niestety nie widze w opcjach folderow u mnie mozliwosci odhaczenia pola Użyj prostego udostęniania plików (gdyz chyba u mnie tego pola nie ma??). To jak w inny sposob moge uzyskac dostep do zablokowanych folderow?

A użyć szukajki nie łaska?

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=816772#816772

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi