Włodi Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Mam niemały problemik, ale może ktoś bedzie znał rozwiązanie. Kupiłem sobie wczoraj płytę główną i myślałem że po wymienie system ruszy bez konieczności formatowania. Jednak okazało się że nie ruszył ;). Wyskakiwał jakiś błąd STOP nawet w tryie awaryjnym. Z racji że mam jedną partycje a nie chciałem stracić danych najpierw spróbowałem go zreinstalować. Nic nie dało. W końcu zainstalowałem windowsa 2000 żeby mieć jakikolwiek dostęp do plików. Usunąłem XP-ka ręcznie wywalając cały jego folder i zainstalowałem go od nowa. Teraz wszystko działa, ale jest problem z rzeczami które miałem w moich dokumentach. A było tam tego sporo. Gdy próbuje się tam dostać pojawia się komunikat "odmowa dostępu" ponieważ na wcześcniejszym XP-ku miałem nałożone hasło. Czy ktoś zna jakąś możliwość żeby dostać się do tego floderu i odzyskać dane? Z góry wielkie dzięki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENO Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 1 Opcje folderów---Widok--Użyj prostego udostęniania plików [ usuń V] 2 Prawy myszy na folder---Udostępnianie i zabezpieczenia 3 zabezpieczenia 4 dodaj--zaawansowane---znajdz teraz [znajdz siebie] 5 ok 6 ok 7 klik na siebie 8 zaznacz wszyskie uprawnienia 9 zaawansowane 10 właściciel 11 klik na siebie 12 zmień właściciela dla podkontenerów i obiektów [ wstaw V] i dalej ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawiejka Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Witam, mam podobny problem na XP Home - na niektorych folderach mam odmowe dostepu. Szukalam w sieci jakiegos rozwiazania, niestety nie widze w opcjach folderow u mnie mozliwosci odhaczenia pola Użyj prostego udostęniania plików (gdyz chyba u mnie tego pola nie ma??). To jak w inny sposob moge uzyskac dostep do zablokowanych folderow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Witam, mam podobny problem na XP Home - na niektorych folderach mam odmowe dostepu. Szukalam w sieci jakiegos rozwiazania, niestety nie widze w opcjach folderow u mnie mozliwosci odhaczenia pola Użyj prostego udostęniania plików (gdyz chyba u mnie tego pola nie ma??). To jak w inny sposob moge uzyskac dostep do zablokowanych folderow?A użyć szukajki nie łaska? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=816772#816772 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kpt.As Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 xp home został okrojony z zaawansowanego udostępniania. Na początek sprawdz swoje uprawnienia /tzn czy jestes adminem/. jezeli nawet jestes winda bedzie bronila sie przed grzebaniem w jej bebechach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...