opentany Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Heya :) Mam takie pytanko mam 3x128Mb SD-Ram i nie wiem czego sytem mi sie wiesza jak otworze kilka okienek i takich tam :| wtedy zasoby systemowe spadaja gdzies do 30% i zonk jakis blad i tylko reset ratuje, nie wiem czy to przez zasilacz tak sie dzieje bo mam kijowy moj Win to ME, jak uruchomie kompa to mam 69%, czy mozna jakos zwiekszyc to czy wszystkie programy odinstalowac i miec czystego wina :?: pewnie by to pomoglo ale jak tu nie miec nic PZDR ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walruss Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 sprawdz jakie masz ustawienia pamieci wirtualnej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opentany Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 nie mam nic ustawionego winda sama ustawia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mschu Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 A moze jakis wirus :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opentany Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 nie no raczej nie, a na ile mam sbie ustawic ta pamiec wirtualna?? albo jak jeszcze mozna stuningowac WinaME??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Windows Me i wszystko jasne. Ten typ tak ma(tak samo jak 98 i 95). Epoka DOS'a i nakładek graficznych na niego juz dawno minęła. Zmień to na WIN NT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opentany Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Wirusa mialem i go usunalem i dalej jest 50% Mialem XP ale chodzi mulisto i tez nie wiem dlaczego czy mam malo ramu czy co moze procek maly ale moim zdaniem powinna chodzic mam 667@750 celka PZDR ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulima Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Windows ME nie muli się nawet na 64 mb ramu :?, więc może wyłącz wszystko co nie potrzebne (skanery antywirusowe, na początek, :-) i wszystko, co ci zaśmieca autostart) Potem sprawdź ustawienia pamięci wirtualnej i w razie czego zrób większy plik wymiany: (Lepiej jest wykasować stary plik stronicowania i zrobić nowy, ale co kto lubi): Kasowanie: 1. Start -> "Uruchom ponownie w trybie MS-DOS" 2. wpisz cdwindowsdel win386.swpexit3. Idź do ustawień Pamięci wirtualnej (Panel Sterowania -> System -> Wydajność -> Pamięć wirtualna) i wybierz opcję "Pozwól mi określić własne parametry pamięci wirtualnej". A teraz samo ustawianie pamięci wirtualnej: 1. Wyskoczy okienko z polami: Minimum, Maksimum oraz wybór dysku na którym plik będzie przechowywany. Dysk wybierz taki, co by nie był zawsze na amen zapchany :-) 2. W polu Minimum wpisz +/- 2xwielkość posiadanego ramu (no chyba że nie masz tak dużego dysku :-) ale 300 - 400MB by było miło) W polu Maksimum zaznacz: "Brak maksimum". Hmm, jeśli o niczym nie zapomniałam to by było na tyle. Jeśli masz siły na zmianę systemu, to ZMIEŃ system! Meeee to koszmar użytkownika, nawet Windows NT 4.0 był lepszy :-) (odrobinkę ;-)) - zainstaluj Windows 98SE albo (tu jednak trzeba się nieźle namachać z ustawieniami :-( ) Windows 2000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 ...(Lepiej jest wykasować stary plik stronicowania i zrobić nowy, ale co kto lubi): Kasowanie: 1. Start -> "Uruchom ponownie w trybie MS-DOS" 2. wpisz cdwindowsdel win386.swpexit W ME Tak sie nie da. Zeby niec mozliwośc pracy w DOS trzeba uruchomic system z dyskietki startowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulima Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 hmmm, faktycznie tak się nie da :-) a nie dałoby się z trybu awaryjnego? (CTRL przy starcie systemu) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opentany Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 jak chce wlaczyc tryb awaryjny to sie uzywa F5 ale to nic nie mozna w pamieci ustawic max ustawienia zeby bylo brak?? ustawilem min400 max800 i jest 54% a mam tylko a mam tylko 7 programow tam kolo zegarka. Hmm tak zbytnio mi sie nie chce robic od nowa wina pewnie zapuszcze G-hosta z XP ale tez mi chodzi mulisto ja juz kurdesz nie wiem czy od nowa zrobic od podstaw (o rany) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...