Skocz do zawartości
opentany

Zasoby systemowe :(

Rekomendowane odpowiedzi

Heya :)

Mam takie pytanko mam 3x128Mb SD-Ram i nie wiem czego sytem mi sie wiesza jak otworze kilka okienek i takich tam :| wtedy zasoby systemowe spadaja gdzies do 30% i zonk jakis blad i tylko reset ratuje, nie wiem czy to przez zasilacz tak sie dzieje bo mam kijowy moj Win to ME, jak uruchomie kompa to mam 69%, czy mozna jakos zwiekszyc to czy wszystkie programy odinstalowac i miec czystego wina :?: pewnie by to pomoglo ale jak tu nie miec nic

PZDR ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Windows ME nie muli się nawet na 64 mb ramu :?, więc może wyłącz wszystko co nie potrzebne (skanery antywirusowe, na początek, :-) i wszystko, co ci zaśmieca autostart)

Potem sprawdź ustawienia pamięci wirtualnej i w razie czego zrób większy plik wymiany:

(Lepiej jest wykasować stary plik stronicowania i zrobić nowy, ale co kto lubi):

Kasowanie:

1. Start -> "Uruchom ponownie w trybie MS-DOS"

2. wpisz

cdwindowsdel win386.swpexit
3. Idź do ustawień Pamięci wirtualnej (Panel Sterowania -> System -> Wydajność -> Pamięć wirtualna) i wybierz opcję "Pozwól mi określić własne parametry pamięci wirtualnej".

A teraz samo ustawianie pamięci wirtualnej:

1. Wyskoczy okienko z polami: Minimum, Maksimum oraz wybór dysku na którym plik będzie przechowywany. Dysk wybierz taki, co by nie był zawsze na amen zapchany :-)

2. W polu Minimum wpisz +/- 2xwielkość posiadanego ramu (no chyba że nie masz tak dużego dysku :-) ale 300 - 400MB by było miło)

W polu Maksimum zaznacz: "Brak maksimum".

Hmm, jeśli o niczym nie zapomniałam to by było na tyle.

Jeśli masz siły na zmianę systemu, to ZMIEŃ system! Meeee to koszmar użytkownika, nawet Windows NT 4.0 był lepszy :-) (odrobinkę ;-)) - zainstaluj Windows 98SE albo (tu jednak trzeba się nieźle namachać z ustawieniami :-( ) Windows 2000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...(Lepiej jest wykasować stary plik stronicowania i zrobić nowy, ale co kto lubi):  

Kasowanie:  

1. Start -> "Uruchom ponownie w trybie MS-DOS"

2. wpisz

cdwindowsdel win386.swpexit
W ME Tak sie nie da. Zeby niec mozliwośc pracy w DOS trzeba uruchomic system z dyskietki startowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak chce wlaczyc tryb awaryjny to sie uzywa F5 ale to nic nie mozna w pamieci ustawic max ustawienia zeby bylo brak?? ustawilem min400 max800 i jest 54% a mam tylko a mam tylko 7 programow tam kolo zegarka. Hmm tak zbytnio mi sie nie chce robic od nowa wina pewnie zapuszcze G-hosta z XP ale tez mi chodzi mulisto ja juz kurdesz nie wiem czy od nowa zrobic od podstaw (o rany)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi