model1 Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Chcę wymienić moja płyte główną a jest nią nie jaki GYGABYTE kt 400. Chcę kupić coś na kt 600 bo na nforce2 to podobno nie są za stabilne czy to prawda :?: Wole także jakiegoś gygabyte-a :idea: Może być jakaś z płyt oparta na kt880??? Jest to nowe i nie wiadomo czy dobre czy nie jest tak :?: :?: :?: Napiszcie co radzicie :wink: Aha jest mały problem musze to kupić na WGK :) Rozglądałem się za Gigabyte GA-7VT600-1394 Via KT600 box ale togo na giełdzi już podobno niema czy tka :?: :?: :?: Może lepjej poczekać??? ale zależy mi żeby płytka miała kontroler FireWire (IEEE-1394) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_zero Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 polecam plyte: epox 8rda+ bez problemu powinienes znalezc ja na necie (cena okolo 350zl), mobo te posiada firewire na dodatkowym sledziu (sledz oczywiscie jest razem z plyta w pudelku) podlaczanym do plyty glownej. Sama plyta glowna sprawuje sie znakomicie, ma SS i oczywiscie posiada wieksze mozliwosci podkrecania niz via. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 w jakiej cenie ????? moze Abit NF7-SL max wypas i tylko ok 390zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 abit nf7-SL, najlepsza mobo, to samo co nf7-s ale bez tego bezużytecznego seriela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Jak nie przeszkadza ci posiadanie Gigabyte to bierz tego na KT880 sa cgyba 3 wersje ,a wsrod nich jest taka z FW 1394 powinny lada chwila byc na gieldzie bo juz sa w niektorych sklepach i w HURTOWNI jak dwa tygodnie temu bylem na WGK to nie widzialem jeszcze ,ale teraz powinny byc masz poczytaj http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=759...highlight=kt880 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 KGB => KT880 tp przecież pod AMD 64 ?? Jak model1 ma kase to proszę :) Ja polecam Abita NF7-S rev2.0 Super OC + bajery (sata, raid, fire wire) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 KGB => KT880 tp przecież pod AMD 64 ?? Jak model1 ma kase to proszę :) Ja polecam Abita NF7-S rev2.0 Super OC + bajery (sata, raid, fire wire)co ty nie powiesz K8T800 to na Athlona 64 KT880 to na Socket A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Chcę kupić coś na kt 600 bo na nforce2 to podobno nie są za stabilne czy to prawda :?: Wole także jakiegoś gygabyte-a :idea: Może być jakaś z płyt oparta na kt880??? Ten Pan chce cos na KT600 lub KT880 a wszyscy tu wyskakuja z NF7 albo 8RDA+ :D. Jak mialbym wybierac miedzy tymi dwoma chipsetami to bralbym cos na KT880, lepsza wydajnosc, zablokowane AGP i PCI, cos nowego :D - wybieralbym z 2 obecnie dostepnych - Asus i Gigabyte z przewaga na Gigabyte'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 po prostu koledzy pisząco by kupili, zresztą nie rozumie cie model1, kto ci nagadał takich bzdur że niby płyty na nforcie są niestabilne, jeśli chcesz miec super stabilnośc i małe o/c to prosze bierz gigabye'a, ale jak chcesz kręcić to najlepiej Abit/Epox na nforceII Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 KGB => KT880 tp przecież pod AMD 64 ?? Jak model1 ma kase to proszę :) Ja polecam Abita NF7-S rev2.0 Super OC + bajery (sata, raid, fire wire)co ty nie powiesz K8T800 to na Athlona 64 KT880 to na Socket A Podobne nazwy nie zauważyłem :oops: . KT600 ogólnie niedorobione ;) w MSI zasilanie 2 fazowe (nie wiem jak gigabyte) a to wróży gorsze oc i mniejszą stabilność. A KT880 nie wiem, ale ja bym poczekał jak tam performance. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 KT600 ogólnie niedorobione ;) a nforce2 tak dorobione i dopracowane że aż ma błąd RTC :D ... jak mozna kupić płyte za ~400 zł na której zegarek źle chodzi ?? :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 No, czasem sie ma tego pecha ;) Ale nForce 2 to naprawdę dobry chipset i w żadnym wypadku nie zamieniłbym go na KT 600, może kiedyś KT880 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model1 Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 To co radzicie :?: :?: :?: Brać na kt 880 czy kt 600 :?: Kt 880 są nie sprawdzone :wink: A może to najwjększy siajc jaki wypuściła ta firma co :?: Nikt przecież tego nie ma jeszcze! Proszę o jeszcze jedną odpowiedź: Czy kt 400a jest lepsze od kt 600 lub KT 880? Ponumerujcie co jest lepsze 8O AHA jeszcze jedno zapomniałem o najważniejszym Mobo ma być do kwoty 340zł i ani grosza więcej :!: :!: :!: :x To co mam brać na kt 600 , kt880-niepewne , czy pozostać z tym co mam ale zależy mi na kontloreże firewire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 kt400<kt600<kt880 Za tę cenę nic nie znakdziesz z Fire wire. Jeśli uparłeś się na VIA'ę to MSI KT6 za 309zł (nic specjalnego i bez fire wire). A co do 880 to http://sklep.gral.pl/podzespoly/index_opis...=&pdgr=96&aaa=1 te screeny z THG,czyli wydajność lepsza w granicy błędu pomiarowego ;) A tu cena Asusa bez bajerów http://sklep.gral.pl/podzespoly/index_opis...=&pdgr=96&aaa=1 ,ięc jak dla mnie się nie opłaca i lepiej zostań przy tym co masz i uzbieraj jeszcze na coś lepszego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 KT880 ma zablokowane PCI/AGP??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Tak, ma blokade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 To nawet ciekawe, chociaż patrzyłem do manuala płyty Asusa to liczba opcji, i ten [ciach!]iany bios mnie nie zadowalają. Może Abit coś ciekawego wymyśli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 KT600 ogólnie niedorobione ;) a nforce2 tak dorobione i dopracowane że aż ma błąd RTC :D ... jak mozna kupić płyte za ~400 zł na której zegarek źle chodzi ?? :D :D Naprawde? U mnie nic takiego sie nie dzieje :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 U mnie też na na czwartej płycie na nForce2 jest wszystko ok i bez żadnych zrypanych RTC i tym podobnych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 po co masz wymieniać ile zyskasz na wydajności ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 To co radzicie :?: :?: :?: Brać na kt 880 czy kt 600 :?: Kt 880 są nie sprawdzone :wink: A może to najwjększy siajc jaki wypuściła ta firma co :?: Nikt przecież tego nie ma jeszcze! Proszę o jeszcze jedną odpowiedź: Czy kt 400a jest lepsze od kt 600 lub KT 880? Ponumerujcie co jest lepsze 8O AHA jeszcze jedno zapomniałem o najważniejszym Mobo ma być do kwoty 340zł i ani grosza więcej :!: :!: :!: :x To co mam brać na kt 600 , kt880-niepewne , czy pozostać z tym co mam ale zależy mi na kontloreże firewire za 340 chyba nic nowego niedostaniesz z kontlorelem firewire :roll: :?: nforce bedzie lepsze od tych kt wiec polecam poszukac czegos na tym chipsecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Polecam płytke na nForce 2 ULTRA 400. do tego daul DDRAM i komp wymiata. Nie ma nic lepszego. Sam mam takie coś i komp wymiata. nForce najlepsza do podkręcania POLECAM!! 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek1 Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Polecam płytke na nForce 2 ULTRA 400. do tego daul DDRAM i komp wymiata. Nie ma nic lepszego. Sam mam takie coś i komp wymiata. nForce najlepsza do podkręcania POLECAM!! 8)a jaka plyta?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Polecam płytke na nForce 2 ULTRA 400. do tego daul DDRAM i komp wymiata. Nie ma nic lepszego. Sam mam takie coś i komp wymiata. nForce najlepsza do podkręcania POLECAM!! 8)a jaka plyta??hehe ciekawa nazwa plyty "nForce 2 ULTRA 400" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek1 Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 po co masz wymieniać ile zyskasz na wydajności ?wrescie ktos madrze powiedzial :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 na chipie nForce.8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 kt400<kt600<kt880 Za tę cenę nic nie znakdziesz z Fire wire. Jeśli uparłeś się na VIA'ę to MSI KT6 za 309zł (nic specjalnego i bez fire wire jeśli nie chcesz mieć ewentualnego problemu z RTC, nie zamierzasz bawić się w agresywne oc to bierz epox 8krai :) ... a jeśli chcesz coś czym przeskoczysz bariere 220 fsb, możliwość wylosowania modelu z błędem RTC, i pare procent więcej wydajności za relatywnie większe pieniądze to jakiegoś abita nf-7 sl ... tylko że w epox 8krai za 270 złotych masz sata i raid a za abita nf-7 z tym musisz dać ~400 ... owszem można i za 350 nf7 dorwać ale już bez sata i raida ja też niedawno miałem problem z wyborem płyty i postawiłem na 8krai i jestem zajefajnie zadowolony :D ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Polecam płytke na nForce 2 ULTRA 400. do tego daul DDRAM i komp wymiata. Nie ma nic lepszego. Sam mam takie coś i komp wymiata. nForce najlepsza do podkręcania POLECAM!! 8) a co na kt880 albo kt600 nie będzie wymiatać ?? a będzie i nawet zegarek będzie mi dobrze chodził :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 U mnie też na na czwartej płycie na nForce2 jest wszystko ok i bez żadnych zrypanych RTC i tym podobnych :) a co tak często te płyt zmieniasz ?? psują się czy co ??? :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Nie, dwie spaliłem ;) , trzecią sprzedałem i mam teraz czwartą (Abita) :) Po prostu nieostrożność ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...