nazir_black Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Mam zamiar kupic okragle kable IDE. Ale czy warto? Podobno obudowa jest wtedy lepiej wentylowana. Sa tez dwa rodzaje tych okraglych, jedne tzw. plecionki i takie drugie ktora sa poprostu pozgniatane i zakapowane ladnie w najczesciej kolotora rurke. Czy takie kable sa takie same jak te zwykle plaskie tasmy. Chodzi mi o to cze ze wzgledu na to ze sa tak pozgniatane, nie sa jakies wolniejsze albo cos w tym stylu. Te tzw. plecionki sa nawet formy gigabyte. Co kupic jesli w ogole kupic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 nie wyglad nei ma wplywu na ich dzialanie spoko bierz okragle kabelki warto bo i ladne i praktyczne sa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 ma wpływ, był test i transfery były niższe (kilka modeli kilku firm) niżna zwykłej szmacie, w sumie niezauważalna różnica ale jednak. w taśmie 80 żyłowej co 2 żyłą to ekran i dlatego wytrzymują bezbłędnie ata 133, przy okrągłych ułożenie nie jest tak dobre i stąd różnice. zyskasz 1-3*C na procku, sam zdecyduj czy to warte 50 zł lub więcje. co do wyglądu - nie wygląda to ładnie, przy płycie i przy napędach osłonka odsłania kable wewnątrz i wygląda to nie ładniej niż zwykłe użożone kable, poskładane itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 tak jak napisal AMD Rulezz chlodzenie - cyrkulacja powietrza wewnatrz obudowy ... nic wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 hmm i ta cena 50 zeta to chyba jakies firmowe UV, zwykłe no name po 11 zeta stoją, a np firmową epox'a widziałem za 30, więc nie pzresadzaj AMD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Plaskie kable i dobra cyrkulacja (pewnie lepsza niz przy okraglych) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 No wlasnie a ja dawalem po 35 zl za thermaltake :twisted: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 wrx co to za buda ? a co do porządku to ładnie to zrobiłeś, tylko troche mało praktyczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 wrx - lux wygląda, ja złożyłem na pół i też poukładałem ale niestety codegen nie ma tyle miejsca wewnątrz :( ładnie to zrobiłeś, RE5P3CT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 WRX - genialnie, pełen respect, nie zgadzam się że niepraktyczne, jeżeli nie wyjmuje dysku, to wszystko spox. R35P3CT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Jezeli chcesz by była lepsza cyrkulacja powietrza to potnij kable a potem je zczep zaciskami,kable tnij miedzy zyłami mniejwiecej co 1 cm,tylko pamietaj miedzy zylami i pociagnij to nzem do tapet tak z 5 cm a potem juz delikatnie rozrywaj,tak mialem na starym sprzeciez działalo bez zarzutu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 wrx co to za buda ? a co do porządku to ładnie to zrobiłeś, tylko troche mało praktyczne http://www.silentpcreview.com/files/images...0/back_open.jpg antek 3700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Buda ze zdjecia nie jest moja, jest to dokladnie Antec SLK3700AMB. Caly artykol jest tutaj http://www.silentpcreview.com/article76-page1.html. Ja mam prawie identyczna konfiguracje, tylko ze wykorzystalem obudowe LX-6A19 http://www.directron.com/cslx6a19bl.html, ktora nie ma z przodu dzwi i ma dodatkowe gniazda audio i usb na przednim panelu (przez co mam troche wiecej kabli niz na tym zdjecou powyzej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZATOICHI Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Plaskie kable i dobra cyrkulacja (pewnie lepsza niz przy okraglych) bardzo ładnie ale nie przy kazdej płycie głównej da się tak zrobic ja mam gniazda IDE na samym dole i przy 2 cd-romach i 2 hdd jest to impossible Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir_black Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 No dobra jak sie juz zdecydowalem kupic te okragle kable, to ktore sa lepsze, te tzw. plecionki czy te poprzecinane tasmy i zapakowane w rurki. Aha czy warto kupic firmowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...