Skocz do zawartości
j.h.hudy

mam zew. Ip czy nie????!!!

Rekomendowane odpowiedzi

co mam robic ???

Telewizor laserowy Nowa generacja ekranów LTPS  Firma Toshiba Matsushita Display Technology (TMD) poinformowała o opracowaniu nowego rodzaju wyświetlacza w technologii LTPS, który pozwoli użytkownikom wybierać pomiędzy bezpośrednim zarządzaniem zawartością ekranu za pomocą dotyku lub odręcznym pisaniem po ekranie, przy wykorzystaniu piór świetlnych. Nowe rozwiązanie powstało dzięki rozwinięciu technologii System On Glass (SOG), które dodało ekranowi więcej cech "inteligentnych". Historia podobnych produktów sięga roku 2003, kiedy firma TMD wprowadziła na rynek pierwszy na świecie wyświetlacz z funkcją bezpośredniego wprowadzania danych (tzw. Input Display). Od tego czasu japoński producent znacznie udoskonalił nowatorską technologię, patentując kilka stosowanych powszechnie rozwiązań. Karta graficzna z serii 7800 GT to produkt skierowany dla najbardziej wymagających klientów. Karta obsługuje najnowocześniejsze technologie, oferuje bardzo wysoką wydajność w grach oraz znakomity obraz 2D. Karta jest w pełni zgodna z OpenGL 2.0 oraz DirectX 9, w tym dzięki zastosowaniu technologii CineFX 4.0 także z DirectX 9.0c. Firma VIA Technologies wprowadziła dziś na rynek chipset typu IGP z obsługą mediów cyfrowych – VIA CX700M, dla platform procesorowych VIA C7 i Eden. Chipset VIA CX700M przeznaczony jest dla urządzeń zintegrowanych i łączy zaawansowane funkcje obsługi grafiki, dźwięku, pamięci, urządzeń do przechowywania danych oraz obsługę HDTV w jednym układzie scalonym. Ujednolicona konstrukcja ułatwia projektowanie urządzeń o mniejszych gabarytach, zredukowanym poborze energii i uproszczonym systemie chłodzenia, umożliwiając rozbudowę kategorii urządzeń zintegrowanych.

Telewizor plazmowy Panasonic TH 42PV60 jest jednym z najlepszych modeli dostępnych obecnie na rynku. Rozdzielczość 1024 x 768 (HD) Real Black: kontrast 10 000:1 HD Ready, wejście HDMI x 2, wejście PC Wejście komponentowe, wejście SCART x 3

Edytowane przez j.h.hudy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to skoro masz zamówione zew IP to pomyśl...

Powinien przyjść do Ciebie ktoś z obsługi firmy i wpisać Ci nowe IP bądź powinni Ci podać nowy adres bo z tego co wiem to poprzez samo zamówienie nie będziesz miał adresu zewnętrznego mając wpisany stary wewnętrzny.

A tak na przyszłość... nie proś kogoś o pingowanie sam się spinguj ;)... guugle i wszystko jasne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki jusz działa , firewall trzeba było zrobic dobrze :oops:

ale mam nastepny problem :/ , dzieje sie rzecz taka , net dziala dobrze ok. 20 min . potem przerwa 5 min i znowu działa i tak w kółko , zamisat odczekania 5 min wystarcza wyłączenie i właczenie karty sieciowej/polaczenie sieciowego.

działo sie tak jusz przedtem ale administrator zmienił mi ip na inne i było dobrze przez dwa dni i znowu jest źle :/

powiedział ze to dlatego ze mam uszkodzoną karte sieciową , czy to możliwe ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe. Możliwe też, że masz uszkodzony kabel, windowsy lub milion innych rzeczy. Możliwe też że admin jest uszkodzony. Nowego admina możemy kupić na giełdzie lub znaleźć na złomie, ale w tym drugim przypadku należy liczyć się z utrudnieniami w jego funkcjonowaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi