berkut Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Doslownie 40min temu przyjechalem do domciu z WGK z radeonem 9000 pro od his'a. Za cene 550zl upgradowalem moje voodoo 3 3000.... i teraz zaczyna sie cala historia... nie spodziewalem sie po tej karcie zbyt wiele, myslalem ze bede musial zrobic modyfikacje na filtry RFI, na Vcore i Vmem zeby cokolwiek z niej wycisnac. Jedyne co mnie pocieszalo to to ze mialem 3.6ns pamieci hynix'a, jednakze po przeczytaniu recenzji Lancer'a (ps. DOSKONALY opis, oby tak dalej) bylem troche bardziej zdolowany gdyz klony raczej nie krecily sie zbyt dobrze i spodziewalem sie najgorszego: prawie 0 overclockingu.... Pierwsza niespodzianka bylo to ze na pudelku widnial napis 275/275... myslalem sobie ze skoro jest to karta his'a to naprawde jest 250/250 ... ale trudno. Ponadto zaskoczyla mnie mnogosc zlaczy i przelotek dostarczonych z karta... no cuz, zobaczymy jak to bedzie. Pierwsza niespodzianka spotkala mnie w windowsie, ostry obraz w 1280x1024 @ 100hz... co jest? przeciez to nie jest ATI BOX tylko jakis noname HIS'a ?!?! no cuz, w takim razie moze mnie spotkac juz tylko niemila niespodzianka z obrazem 3d i overclockingiem... Moim nastepnym krokiem bylo odpalenie CS'a zeby zobaczyc obraz 3d. Ladny jednakze dosc ciemny, ale kazdy kto gral w cs'a wpierw na Voodoo 3 a potem na innej grafie powie ze jest ciemny. Odpalenie 3dmarka nie przynioslo niespodzianek wszystko dobrze chodzilo, jednakze nie chcialo mi sie przechodzi testow wszystkich, interesowal mnie tylko nature, mialem w nim na 800mhz procu i 133mhz fsb 33fps default. Wkoncu przyszedl czas na o/c. Niestety wersja power stripa w ktorej bylem posiadaniu byla za stara i nie obslugiwywala nowej zabawki. Szybkie zerkniecie na tweak'a w news'y i sciagnelem najnowsza wersje. Tutaj spotkama mnie kolejna mila niespodzianka: taktowanie rzeczywiscie bylo 275/550. Szybko przestawilem zegary na 300/300 i co ja widze, windows dobrze chodzi, nie ma zwisow? No normlanie cos niesamowitego. Odpalam 3dmark'a i zaczynam testy.... car przeszedl, nie ma artefaktow, dragothic, lobby, nature, all dobrze, niestety <span style="color:red;">[ciach!]</span>lo sie na point sprites. Gaszenie kompa i szybkie lookniecie pod radiator standartowy- powierzchnia kontaktu byla mniejwiecej jak zworka, doslownie 3x4mm... Szybko wycziscielem wszystko z starej kijowej pasty i nazlozylem HTSP i duzy, 5x5x3cm pasywny raidator. Obok jeszcze 80mm wentyl codegen'a @ 5V (najcichcsze wentyle jakie znam) i odpalamy, 300 core chodzi spoko. Tutaj moja przygode z rdzeniem zakonczylem by skupic sie na pamieciach. Postanowilem zaszarzowac, 620mhz. Odpalam cs'a, wszystko dobrze, 0 artefaktow... temp. pamieci juz grubo powyzej 55C... all dziala!! Jedziemy dalej, 275/ 640mhz, wszystko dziala stabilnie, szczeka opadla mi do ziemi, zaczynam wierzyc ze moze jednak cos tam istnieje (jakis bog overclockerow). Nastepny krok byl logiczny, 660mhz, niestety, o ile w windzie bylo 0 artefaktow to 3dmark przy temp. pamieci grubo ponad 60C (juz po 70 podchodzily) zmienil obraz w mozaike.... Po tych przezyciach postanowailem napisac tego posta, zaraz bede kontynuowal testy. Narazie musze przyznac ze nie przypuszalem ze za 550zl mozna kupic AZ taka karte... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 nom gratulacje , trafiles na wyjatkowy egzemplarz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havranek Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 czyli jednak cuda się zdarzają. Inna sprawa, że początkowo karty słabych producentów mają niezłą jakość, ale jak już się rozkręcą to jakość spada. Tak samo było kiedyś z 8500, pierwsze serie były super (nawet u Powercolora i Minta), a potem coraz gorzej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 daje juz pierwsze zrzuty: AMD Athlon @ 800mhz 6x133, turbo settings w biosie, pamieci @ 266mhz 256mb PC2700 Samsung DDR @ PC2100 Radeon 9000PRO Epox 8k3a+ http://www.republika.pl/berkut0/800275275.gif Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Gratuluje wyboru, miło poczytać, że kolejna osoba przyłącza się do grona użytkowników kart ATi. Ja z kupnem również miałem farta. Chciałem kupić klona Radeona 8500 i wybrałem firme Sapphire. Okazało się, że w pudełku była karta Built by ATi z pamięciami Hynix 3.3 ns ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 no no udalo ci sie ;] Wynik spory jak na tego procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Chwila moment ! Na tym screenshocie widze, że masz odświerzanie 60 hz w 1024 x 768 !!!! Masakra ! Powinno być minimum 85 hz. Nie masz programiku do regulacji odświerzania pod Radeonem ? Ja używam ReForce, jest doskonały. Jak chcesz to daj namiar, podeśle Ci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havranek Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 daje juz pierwsze zrzuty: AMD Athlon @ 800mhz 6x133, turbo settings w biosie, pamieci @ 266mhz 256mb PC2700 Samsung DDR @ PC2100 Radeon 9000PRO Epox 8k3a+ http://www.republika.pl/berkut0/800275275.gif A co stało się z komputerem z twojego podpisu? Czemu testujesz to na Duronie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 nom wynik nawet niezly ale zastanowila mnie tapeta ? berkut mozesz troszke bardziej ja odslonic ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 nom wynik nawet niezly ale zastanowila mnie tapeta ? berkut mozesz troszke bardziej ja odslonic ???? Niom tapetka fajna , ale niech zapoda 32 bity bo jakas kaszna na pulpicie . P.S. Gratulacje dobrego wyniku . ATI niedlugo przycisnie niewidie :) teraz tylko wazne aby klony byly dobrej jakosci . A co do jakosci obrazu w CT to voodoo nie ma rownych ;) . Zapodaj UT na tym Radku z Anizo . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 testuje na athlonie ale mnie zibi poprosil zebym na 800mhz pomeczyl tego radka bo chce do swojego gf3ti200 porownac to nie jest durak tylko athlon 1.33ghz jak chcecie to moge go pomeczyc na 1.7ghz, 200mhz fsb no wlasnie, 60hz.............. meka z w2k, w 3d obraz mam 60hz, jak masz jakis programik do zmieniania tego to prosze cie, przyslij mi na berkut@go2.pl juz kiedys mialem ati: ATi Radeon 32mb ddr, krecilem go z 166/333 do 300/460 z chlodzeniem kaskadowymi peltierami (-40C) i malym vmod Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 aha, tu jest link do mojej tapety, to jest Claudia Schiffer :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: http://www.republika.pl/berkut0/cs.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturnow Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 hmmmmm nie chce nic mówić ,ale ja za tą cenę kupiłbym Saphirre'a 8500 w ostateczności jakiegoś minta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 trudno sie mowi .... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 aha, tu jest link do mojej tapety, to jest Claudia Schiffer :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: http://www.republika.pl/berkut0/cs.jpg KUrde jednak to jest niezla lala :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Berkut, wyslalem Ci programik, napisz czy dziala. No fakt, Claudia wygląda całkiem efektownie 8O PS. Pod tym linkiem jest tapetka, ktora obecnie upieksza moj pulpit. http://pci.pl/~dreggo/0083.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturnow Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 hmmm wyślij mi tą tapetkę na artur@sasiedzi.pl plizzzzzzz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Jeśli już tak Wam zależy na tapetach to zapraszam na www.desktopgirls.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 A tu lala ktora zdobi moj pulpit www.astercity.net/~dexter/briana.jpg Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 A tu lala ktora zdobi moj pulpit www.astercity.net/~dexter/briana.jpg ... a jak zagladniesz z tylu monitora to widac jej "wyposazenie" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 u mnie najwidoczniej nalezy patrzec z boku ......... http://strony.wp.pl/wp/unioncyclisteintern...nale/maina.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 a jak zagladniesz z tylu monitora to widac jej "wyposazenie" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Oto jest zagadka mala. Jesli chcesz by panienka byla cala. To do nazwy dodaj dwa. A uradowana bedzie buzia twa. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Hehe, trochę prosta zagadka. Ale to zależy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 A co odgadles i widziales panienke :lol: Niezly OT sie zrobil. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Doslownie 40min temu przyjechalem do domciu z WGK z radeonem 9000 pro od his'a. Za cene 550zl upgradowalem moje voodoo 3 3000.... i teraz zaczyna sie cala historia... nie spodziewalem sie po tej karcie zbyt wiele, myslalem ze bede musial zrobic modyfikacje na filtry RFI, na Vcore i Vmem zeby cokolwiek z niej wycisnac. Jedyne co mnie pocieszalo to to ze mialem 3.6ns pamieci hynix'a, jednakze po przeczytaniu recenzji Lancer'a (ps. DOSKONALY opis, oby tak dalej) bylem troche bardziej zdolowany gdyz klony raczej nie krecily sie zbyt dobrze i spodziewalem sie najgorszego: prawie 0 overclockingu.... Pierwsza niespodzianka bylo to ze na pudelku widnial napis 275/275... myslalem sobie ze skoro jest to karta his'a to naprawde jest 250/250 ... ale trudno. Ponadto zaskoczyla mnie mnogosc zlaczy i przelotek dostarczonych z karta... no cuz, zobaczymy jak to bedzie. Pierwsza niespodzianka spotkala mnie w windowsie, ostry obraz w 1280x1024 @ 100hz... co jest? przeciez to nie jest ATI BOX tylko jakis noname HIS'a ?!?! no cuz, w takim razie moze mnie spotkac juz tylko niemila niespodzianka z obrazem 3d i overclockingiem... Moim nastepnym krokiem bylo odpalenie CS'a zeby zobaczyc obraz 3d. Ladny jednakze dosc ciemny, ale kazdy kto gral w cs'a wpierw na Voodoo 3 a potem na innej grafie powie ze jest ciemny. Odpalenie 3dmarka nie przynioslo niespodzianek wszystko dobrze chodzilo, jednakze nie chcialo mi sie przechodzi testow wszystkich, interesowal mnie tylko nature, mialem w nim na 800mhz procu i 133mhz fsb 33fps default. Wkoncu przyszedl czas na o/c. Niestety wersja power stripa w ktorej bylem posiadaniu byla za stara i nie obslugiwywala nowej zabawki. Szybkie zerkniecie na tweak'a w news'y i sciagnelem najnowsza wersje. Tutaj spotkama mnie kolejna mila niespodzianka: taktowanie rzeczywiscie bylo 275/550. Szybko przestawilem zegary na 300/300 i co ja widze, windows dobrze chodzi, nie ma zwisow? No normlanie cos niesamowitego. Odpalam 3dmark'a i zaczynam testy.... car przeszedl, nie ma artefaktow, dragothic, lobby, nature, all dobrze, niestety <span style="color:red;">[ciach!]</span>lo sie na point sprites. Gaszenie kompa i szybkie lookniecie pod radiator standartowy- powierzchnia kontaktu byla mniejwiecej jak zworka, doslownie 3x4mm... Szybko wycziscielem wszystko z starej kijowej pasty i nazlozylem HTSP i duzy, 5x5x3cm pasywny raidator. Obok jeszcze 80mm wentyl codegen'a @ 5V (najcichcsze wentyle jakie znam) i odpalamy, 300 core chodzi spoko. Tutaj moja przygode z rdzeniem zakonczylem by skupic sie na pamieciach. Postanowilem zaszarzowac, 620mhz. Odpalam cs'a, wszystko dobrze, 0 artefaktow... temp. pamieci juz grubo powyzej 55C... all dziala!! Jedziemy dalej, 275/ 640mhz, wszystko dziala stabilnie, szczeka opadla mi do ziemi, zaczynam wierzyc ze moze jednak cos tam istnieje (jakis bog overclockerow). Nastepny krok byl logiczny, 660mhz, niestety, o ile w windzie bylo 0 artefaktow to 3dmark przy temp. pamieci grubo ponad 60C (juz po 70 podchodzily) zmienil obraz w mozaike.... Po tych przezyciach postanowailem napisac tego posta, zaraz bede kontynuowal testy. Narazie musze przyznac ze nie przypuszalem ze za 550zl mozna kupic AZ taka karte... Gratulacje, naprawde bardzo ladnie chodzi. Jednak wiesz co bym wzial za ta kase... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 czyli berkut wychodzi wydajnosciowo na to samo, gdyz ja na swoim gf3ti200 i duronie mam ok. 5300-5400 wynik w 3dmark2001, mysle ze jakbym mial athlona to wyszloby prawie tak samo. jedyne co ci zazdroszcze to jakosc obrazu, chociaz na swoja nie narzekam. aha zrobilbys jeeszcze tescik jakis pod openGL np. q3a albo rtcw, do rtcw moge ci podeslac demko (coby bylo to samo). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 a co z artefaktami ?? na default sa jakies ?? bo jak mialem (przez 30 min his radeon 7500) to na niepodkreconej grafie mialem artefakty najlepiej bylo to widac w qweju III (wokol plomieni czarna ramka) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 zaraz zainstaluje quake 3 moge juz teraz zrobic test w wolf'a, demo checpoint nie mam zadnych artefaktow ale wczoraj wieczorwem odkrylem kilka nieprzyjemnych rzeczy minowicie pamieci jak sie troche mocniej zgrzeja to na 640mhz nie chca dzialac a to mocniejsze zgrzanie jest po ok. 4min grania, 3dmarka czego kolwiek wiec musze zalozyc radiatory na memorki gdyz same wentylki wiejace na ramy nie starczaja (ale rano jak bylo zimno to bylo git) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 ja widac HiS sie wyrobil... ja rowniez z reka na sercu kupowalem Radeona8500 made by His... qpa czy nie? takie mnie dreczylo pytanie... i trafilem na: radek 8500 z pamieciami hynixa 3,6, biosem 7008, tv, dvi-d. karta miod palce lizac. Cena? 575zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 firma his byla zawsze zajebista, pamietam mialem kiedys tnt2 m64 od his-a wlasnie i powiem wam ze pamieci na tym mialy oznaczenie PC-100 8O i smigaly standardowo na 125/125, po podkreceniu pamieci powyzej 135 wystepowal efekt sniezenia i tu najwiekszy LOL. jak podkrecilem na 160 sniezenie ustawalo zupelnie. i tak do 170 MHz. powyzej zwis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...