viod Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Czytalem how-to na debianusers.pl robilem tak jak jest napisane i osiagnelem tylko polowiczny sukces . Mam LC=pl_PL , fonty i console-common sciagniete ale tak czy siak nie mam polskich znakow ani w konsoli ani w X`ach . Wiem dlaczego nie mam w konsoli po prostu nie moge zmienic mapy klawy a dawanie dpkg-reconfigure console-common nic nie daje ;/ Gdzie to mozna zrobic z lapy bo nie widze ;/ w rc.S jest jakis skrypt ale go nie czaje ;/ . Co do X`ow zupelnie nie rozumiem czemu nie mam polskich ogonkow (no jezeli to nie wina keymap z konsoli (watpie ) ) . Ustawialem /etc/X11/x86config-4 i nic mam pl i [gluteus maximus] ;/ Moze ktos mi pomoc albo dac choc linka do jakiegos innego how-to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tapczan Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Jeśli w /etc/locale.gen nie masz takiej linijki: pl_PL ISO-8859-2 to spróbuj dpkg-reconfigure locales - powinno pomóc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...