Kiryaf Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Panowie niewiem czy to możliwe ale właśnie jakieś 30 min. temy poczułem intensywny zapach palonej elektroniki. Natychmiast wyłączyłem kąpa i poczekałen chwile odpaliłem go i okazało się że wiatrak w zasilaczu się spalił. Powiem więcej nie działał od jakichś 3 dni. Od wtedy kiedy kupiłem procka. Wymieniłem wiatrak bo mam kilka takich na stanie i w jakiś cudowny sposób procek się nie grzeje ma 47*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 moze masz jaksi badziewny zasilacz ktory ledwo ciagnie tego procka?? a wentyl zapchany pewnie kurzem był..eh...podaj jakei masz napieica bo zarz ci moze komp explodowac :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiryaf Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Oco ci czhodzi ? Napięcie na czym? A wentylatoe był stary ale napewno nie zakurzony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu1 Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 ja niedawno nabyłem Athlona 2000+ podkręconego (jak można coś takiego tak nazwać :D ) na 2100+ . Nie zmieniałem wiatraka. Posiadam minta 3250 obrotów (jest cichutki) i temperatura trzyma się 43*c no i 49*c w stresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 powiedz ze chcesz podkrecic procesor a palomino sie nie nadaje i tyle... :? a i nastepnym razem jak masz sie kierowac testem "komputer shitu" to kup sobie CPC!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiryaf Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Jeszcze raz spytam jak zmienie na Athlona 2200+ to jaka będzie tęperatura ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszpl Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Oco ci czhodzi ? Napięcie na czym? Napięcia jakie daje zasilacz do płyty głównej na liniach 12V 5V i 3.3V. możesz je sprawdzić w biosie w zakładce PC Health Status, albo pod windows w programie SpeedFan (można go pobrać stąd) lub MBM. Napięcia powinny się mieścić w granicach: dla 12V 11.4-12.6 dla 5V 4.75-5.25 dla 3.3V 3.16-3.43 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 bla bla bla... dla 12V 11.4-12.6 dla 5V 4.75-5.25 dla 3.3V 3.16-3.43 mowisz o teoretycznych 10% wachan napiec, ale tak na serio to bardzo czesto 10% odchyly powoduja restarty... wiec ja bym tam nie szastal na prawo i lewo teoria... :| co do tematu: to temp na tym coolerze bedziesz mial pewnikiem o jakies 5 stopni mniejsza - poprostu [ciach!] cooler i tyle... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiryaf Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Nierozumiem oco ci chodzi mam już tęperaturę 45*C na procku Po zmianie Coolera w ZASILACZU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalam Mekhar [SSP] Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Ale procek dalej masz beznadziejny ja na T-beardzie mam w stresie 40 stopni a normalnie 32-37. Np komputer chodzi dzisiaj od 8 rano czyli 15 h i temp procka mam 32 stopnie a plyty i dysku po 36. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 no dobrze a moj komputer chodzi od 2 dni i 1 godziny i mam 39 stopni, a to ze stoi jakis czas to nic nie znaczy :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszpl Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Jeszcze raz spytam jak zmienie na Athlona 2200+ to jaka będzie tęperatura ?? Napewno będzie trochę niższa niż na twoim obecnym procesorze. Co do coolera jaki masz to jeśli nie masz zamiaru bawić się w o/c to w zupełności wystarczy. Ja miałem przez ponad rok Palomino 1800+ na jakimś badziewnym coolerze, temperatura nie schodziła poniżej 52*C w stresie 63*C i nic sie nie stało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Nierozumiem oco ci chodzi mam już tęperaturę 45*C na procku Po zmianie Coolera w ZASILACZU no bo zasilka Ci grazal calego kompa to i proc sie strasznie grzal, to chyba logiczne, nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiryaf Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Czy ktoś ci powiedział ze ja mam obudowe i mam zasilacz obok procka. ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 dobosz o co ci chodzi?? czego ty chcesz od ludzi bo nie rozumiem??!! :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 dobosz o co ci chodzi?? czego ty chcesz od ludzi bo nie rozumiem??!! :| on jest wogole jakis dziwny , tez nie wiem o co mu ciagle chodzi, ludzie mu tlumacza a ten swoje, całkiem z innnej beczki koles nawija Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiryaf Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 No bo mówisz ze procek grzał się od zasilacza. A ja niemam obudowy i zasilacz narazie leży jakieś 20 cm od płyty głównej Takie trudne to zrozumieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 No bo mówisz ze procek grzał się od zasilacza. A ja niemam obudowy i zasilacz narazie leży jakieś 20 cm od płyty głównej Takie trudne to zrozumieć to nie wiem niby jak ci tak nagle spadła temp cpu , bardzo dziwne , a mowilem zebys podal napiecia mozesz miec kiepski zasialcz noname który ledwo ciagnie twojego proca i moze źle sie to skonczyc, nie wiem jak uzyskales 45C na PALOMINO :| :| :| chyba wlasnie wyjoles z budy mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 ty no ja mialem 33 stopnie na palomino!! teraz mam marne 39... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiryaf Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 A pomyślałeś że w wyniku przegrzewania się zasilacza jakieś napięcia poszły w górę i dlatego się grzał ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 p_dobosz - dzizas, jezeli Ty wszystko wiesz to po co sie pytasz tu ? bo ostantie kilka Twoich postow sa troche chamskie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiryaf Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Sorki jestem ostatnio nazbyt nerwowy. Dzięki za wszystkie porady. Proponował bym zamknięcie tego (aczkolwiek sęsownego) forum Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 A pomyślałeś że w wyniku przegrzewania się zasilacza jakieś napięcia poszły w górę i dlatego się grzał ?? nie i nie ma jakiś napieć tylko sa konkretne napiecia i napewno nie poslyw góre, płyta je stabilizuje i nic nie ma prawa isc w góre, wszystko bylo tak jak jest teraz ty dalej ich nie podales ale co tam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 p_dobosz - trzeba sie wyluzowac <ganja> ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 OMG co za czlowiek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 OMG co za czlowiek. jego avatar mowi wszystko o nim :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...