Skocz do zawartości
mass

Podkrecanie Radeon 9600 Pro 2.8 ns

Rekomendowane odpowiedzi

mi w hisie też z 2.8ns pamięci max 325mhz. ale to na razie, bo karte mam od wczoraj. rdzeń narazie 500 ale spokojnie bedzie więcej.

A twoja karta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na razie idzie na 530/330; atitool znajduje artefakty już przy 535/335. ale niech sobie tylko bloczek na gpu kupie :)

storm-> nieźle ci poszedł... jakiej firmy pamięci? (ja mam samsungi)

upd.

możesz podać linka do compara? (3d'03)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

respect :)

robiłeś jakieś mody? ciekawe czemu mi tak słabo sie kręci....niech to szlak

nie modow zadnych nie robilem jedynie radiatorki na pamieciahc ni i bloczek na gpu jakos nie moge znlaezc nigdzie do yuana bo rozni sie rozmieszceniem tych wszystkich ukladow mam nadzieje jeszcer troche powalczyc o marki :) cudownie bylo by miec 5k na 9600pro hyhyhhyhyhyhy ogolnie najlepszy wynik mialem 4720pkt ale niestety wpisalem seriala i teraz nie moge wysylac wynikow :((((

pozdr :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamieci boje sie dalej krecic bo już mnie pazy.

hmmmm pamieci kreca sie tak dobrze u ciebie bo masz gorsze timingi chyba moje sa takie

yuan 9600pro Hynix 2,8 2-2-5-4-3,5

jak bys mogl sprawdz rabitem jakie masz timingi a i napisz jakie masz memorki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze, może u mnie zasilacz nie wydala już po prostu, bo nie wieżę, żeby pamięci 2.8ns szły maksymalnie na 660.... spróbuje pożyczyć od kumpla hyntkeya 400W i myśle że pójdą więcej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może pamięci są niedowoltowane, bo 700Mhz powinny robić bez problemu, też mam Samsungi 2,8ns i na 800Mhz idą bez żadnych oporów.

Gorzej z rdzeniem, na 500Mhz idzie ale AtiTool pokazuje artefakty, max to ok. 475Mhz - cóż wiatraczek od FIC'a jest rzeczywiście malutki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może pamięci są niedowoltowane, bo 700Mhz powinny robić bez problemu, też mam Samsungi 2,8ns i na 800Mhz idą bez żadnych oporów.  

Gorzej z rdzeniem, na 500Mhz idzie ale AtiTool pokazuje artefakty, max to ok. 475Mhz - cóż wiatraczek od FIC'a jest rzeczywiście malutki...

mozesz podac timingi pamieci ???????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra, to ja napisze:

mam pamięci samsung k4d263238e-gc2a (czyli lekko powinny ponad 700 iść)

timmingi: 2-3-5-4.0-3.0

niech tylko zasilacz dorwe....:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi