tek Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Jestem posiadaczem dwukanałowego łącza isdn. Chciałem sie tylko spytać czy istnieje program (lub jakieś sterowniki) pozwalające na `zwalnianie` jednego kanału isdn - chcę, żeby jeden kanał był wolny w momencie, gdy ktoś do mnie dzwoni. Wiem, ze mógłbym się połaczyć tylko jednym kanałem (64kbps) ale nie o to mi chodzi (spadek transferu o połowe). Prosze o pomoc :roll: Aha: mam win 98 se pl i karte isdn firmy Zoltrix (model Speedier 128k) jesli to coś pomoże.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Skonfiguruj polaczenie telefoniczne tak by dzialalo z jednym kanalem,czyli:Start>Ustawienia>Polaczenia sieciowe>Polaczenie Telefoniczne>'prawy klawisz myszy'>Wlasciwosci.W ogolnych zaznacz tylko jeden kanal. PS.Przyklad dla WinXP.Przy innym systemie szukaj analogii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tek Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 próbowałem w panelu sterowania ale zdaje mi się, ze w win 98 nie ma takiej opcji :( Próbowałem wcześniej windows XP, ale w tym systemie karta nie działała poprawnie (patrz: w ogóle nie działała :) ). Owszem, winXP ją wykrył, ale gdy chciałem zainstalować protokół sieciowy NDIS WAN Miniport i połączyć go z kartą wyskakiwał błąd `w podanej lokalizacji nie ma informacji o sprzęcie` (chociaż miałem najnowsze stery). Eh... :twisted: Jakieś inne propozycje? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Ale IMHO to dzieje się automatycznie w przypadku modemów ISDN. Miałem tak na fritzu, że automatycznie zwalniał linie jak ktoś dzwonił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...