DeathMan Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Mam w planach złożenie I-szego zestawu WC do mojego Bartonka. Myślałem o czymś takim : Blok CPU - Nukleon N2 v2 Króćce - SM 8/10-9/12-8/10 Pompka - Atman AT-306 2000 l/h Chodnica - Kadet ( gdzie mozna kupic ? ) Waz - Eheim calosc = ~300 PLN Co o tym sadzicie ? Jakies zmiany ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 kadett na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 myśle że przydałoby się wiecej bloków :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 kadet na allegro lub na szrocie -ale wtedy trzeba bawic sie w czyszczenie. Mam zastrzeżenia jedynie do węża: drogi, za drogi ten eheim - nie lepiej przejść się do OBI, Castoramy czy chociażby do motoryzacyjnego i kupic wąż igielitowy - nie załamuje sie tak bardzo jak silikonowe, a eheim taki jest. Jeśli natomiast tak bardzo zalezy Ci na tym eheimie to kup go albo w mcs albo w zoologicznym. Ostatnimi czasy pojawia sie coraz więcej takich tematów, a wystarczyłoby poczytać :? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Pompka zatapialna, więc jeszcze jakiś pojemnik z super marketu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathMan Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 A co myślicie o wydajności tego zestawu ? Nada się do kręconego Bartona Mobil ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 A co myślicie o wydajności tego zestawu ? Nada się do kręconego Bartona Mobil ? Nada się i to bardzo. Nie zapomnij o wentylu na nagrzewnicę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Blok CPU - Nukleon N2 v2 - lepiej uriel/frost Króćce - SM 8/10-9/12-8/10 - lepiej juz dac wszystkie 9/12 Pompka - Atman AT-306 2000 l/h - moze byc ale ja bym bral cos niezatapialnego - drozesze ale praktyczne Chodnica - Kadet ( gdzie mozna kupic ? ) - by allegro - nie kupuj najlepszych sztyk (luster) sam je sobie doprowadzisz do lustra wiele taniej Waz - Eheim - 0 zastrzezen :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 wąż to najlepiej jakis zwykły kupić :) poco przepłącać?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathMan Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 firablade3 - TEN Uriel ? Może zaproponujesz jakąś wydajną niezatapialną pompke ? DObrze by było, żeby koszt tego wszystkiego zmieścił się w 350 PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Blok CPU - Nukleon N2 v2 - lepiej uriel/frost Dlaczego :?: Te bloki są bardzo podobne i mają prawie identyczną wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Mowisz :) - ja wlasnie je testuje - i udalo mi sie wprawdzie wczoraj uzyskac na nukleonie wynik podobny od uriela - ale jednak to byly sprzyjajace warunki (duze cisnienie - spory przeplyw) Dzis jednak robie test oficjalny i przy 500l/h (realnie) i cisnieniu (tyle daje pompa w stanie wolnym) okolo 2,2m Uriel gora bardzo podobnie do frosta a nuk nieco z tylu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Może zaproponujesz jakąś wydajną niezatapialną pompke ? DObrze by było, żeby koszt tego wszystkiego zmieścił się w 350 PLN.MJ1200, Hydor Seltz L-30 II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 A na nagrzewnicę jak ci się uda kupić ---> Panaflo 12cm. A co do bloków - kup to co najtańsze ze "świętej trójcy" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 firablade3 - TEN Uriel ? a moze jednak TEN Uriel ??? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Blok z kroccami - 165zl (no moze taniej - zalezy co ci samhain zaproponuje - lub czy pasuje ci frost) Pompeczka - ja bym bral hydora l20 - 110zl nagrzewniczka w srednim stanie 60zl i jakis tani wentyl do tego - i na weze zbraklo ;) ale zestaw pierwsza klasa - jak kupisz frosta to i na weze starczy :) - a wydajnosc ta sama - tak samo ladne a jeszcze wspomozesz nowa dzialalnosc na rynku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...