Bartek Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Mógłbys cos więcej o nim napisać?? Jak się sprawuje przy filmach , przeglądaniu neta,i czy zauwazyłes jakieś niepokojące efekty??np.rwanie białych czcionek na czarnym tle.Filmy nie wyglądaja na nieco wyprane?? a ja właśnie wymieniłem swoja iiyamę 17 calową na 19 prolite e481S ten monit rządzi moim zdaniem ips to najlepsza obecnie matryca- doskonałe kąty, równomierne podświetlenie, no i czerń- w porównaniu do TN to naprawde duża różnica. Bałem sie tylko o czas reakcji przedtem 16 teraz 25.............. a dużo gram.... lekkie smużenie widać tylko w GTA 3 poza tym nie ma różnicy miedzy tym co miałem wcześniej a tym co teraz mam. PANOWIE i PANIE ważna rzecz jak najlepiej ustawić jasność i kontrast.... rzeby jasno nie było i oczka nie bolały pozdro............... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placek Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Rozumiem że wczesniej miałeś TN.Jakie odczuwasz różnice pomiędzy tymi dwoma typami matryc.Chodzi mi generalnie o nasycenie barw, prace z dokumentami tekstowymi jak i przeglądanie stron.LCD mają tendencje do rwania czcionek na czarnym tle przy przewijaniu. Jak te 25ms Twoim zdaniem ma się do 16.EJst to odczuwalne czy tylko w grach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Rozumiem że wczesniej miałeś TN.Jakie odczuwasz różnice pomiędzy tymi dwoma typami matryc.Chodzi mi generalnie o nasycenie barw, prace z dokumentami tekstowymi jak i przeglądanie stron.LCD mają tendencje do rwania czcionek na czarnym tle przy przewijaniu. Jak te 25ms Twoim zdaniem ma się do 16.EJst to odczuwalne czy tylko w grach?? Tylko w grach... minimalna różnica... a gram naprawde dużo. najwieksza różnica im plus to kąty widzenia - teraz są niesamowicie duże, poza tym równomierne podświetlenie, wierniejsze odwzorowanie kolorów... hehe no i 19 cali - naprawde zajebista powierzchnia.... ale powaga jak ustawić optymalnie kontrast i jasnośc aby nie meczył wzroku...a było ok pozdro all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...