Skocz do zawartości
Placek

19" LCD kto z was ma swoje doświadczenie i opinię ??

Rekomendowane odpowiedzi

Mógłbys cos więcej o nim napisać??

Jak się sprawuje przy filmach , przeglądaniu neta,i czy zauwazyłes jakieś niepokojące efekty??np.rwanie białych czcionek na czarnym tle.Filmy nie wyglądaja na nieco wyprane??

a ja właśnie wymieniłem swoja iiyamę 17 calową na 19 prolite e481S

ten monit rządzi

moim zdaniem ips to najlepsza obecnie matryca- doskonałe kąty, równomierne podświetlenie, no i czerń- w porównaniu do TN to naprawde duża różnica. Bałem sie tylko o czas reakcji przedtem 16 teraz 25.............. a dużo gram.... lekkie smużenie widać tylko w GTA 3 poza tym nie ma różnicy miedzy tym co miałem wcześniej a tym co teraz mam. PANOWIE i PANIE ważna rzecz jak najlepiej ustawić jasność i kontrast.... rzeby jasno nie było i oczka nie bolały pozdro...............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że wczesniej miałeś TN.Jakie odczuwasz różnice pomiędzy tymi dwoma typami matryc.Chodzi mi generalnie o nasycenie barw, prace z dokumentami tekstowymi jak i przeglądanie stron.LCD mają tendencje do rwania czcionek na czarnym tle przy przewijaniu.

Jak te 25ms Twoim zdaniem ma się do 16.EJst to odczuwalne czy tylko w grach??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że wczesniej miałeś TN.Jakie odczuwasz różnice pomiędzy tymi dwoma typami matryc.Chodzi mi generalnie o nasycenie barw, prace z dokumentami tekstowymi jak i przeglądanie stron.LCD mają tendencje do rwania czcionek na czarnym tle przy przewijaniu.

Jak te 25ms Twoim zdaniem ma się do 16.EJst to odczuwalne czy tylko w grach??

Tylko w grach... minimalna różnica... a gram naprawde dużo. najwieksza różnica im plus to kąty widzenia - teraz są niesamowicie duże, poza tym równomierne podświetlenie, wierniejsze odwzorowanie kolorów... hehe no i 19 cali - naprawde zajebista powierzchnia....

ale powaga jak ustawić optymalnie kontrast i jasnośc aby nie meczył wzroku...a było ok pozdro all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi