bladder_ Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Wiem, ze temat pamieci poruszany byl juz milion razy no ale mam nadzieje , ze nic sie nie stanie jak zostanie poruszony poraz 100001. :) Otoz zmieniam troche sprzet (na taki jak w temacie) i zostal mi jeszcze wybor pamieci. Pomimo roznych opini zdecydowalem sie juz RACZEJ na Twinmosy. Jednak mam odnosnie nich troche watpliwosci: 1. Czy pamieci w wersji dual daja naprawde duzo wiecej niz pojedyncza kostka? (jesli chodzi o sprzet podany w temacie) 2. Czy jezeli teraz kupilbym jedna kosc o pojemnosci powiedzmy 512MB to czy za jakis czas jakbym wsadzil taka druga kosc o tej samej pojemnosci uzyskalbym trub DUAL? Czy moze zeby go uzyskac trzeba od razu kupic dwie takie same kosci w zestawie? (troche glupie pytanie ale nie wiem) 3. Czy oplaca sie doplacac do Twinmos twisterow, czy moze lepiej kupic wiecej ale zwykle Twinmosy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 1.troszkę dają, ale nie tak duzo 2.tak 3.zalezy czy zamierzasz ostro kręcić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 bladder- - a czytales watek o badziewnych Twinmosach? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 1.troszke dają bo zwiekszaja przepustowosc procesora z 5gb do 6ciu. 2.Oczywiscie dualk działa jak masz plyte na Nforce. 3. lepiej kupic zwykle 1gb twinmosow 2x512. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Nessay - czyli wg Ciebie kupic 2x256 niz 1x512 :?: majac w glowie 'meczenie' sie z rok na takim konfigu :?: i czy naprawde nie boicie sie badziewnych TwinMosow :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Na tym co mam w podpisie te pamięci nie sięgały nawet szyny 200 jak 1:1 z prockiem (2500M). Odradzam twinmosów brać może być zły suprise. Będę u kumpla nie wiem kiedy to przetestuje te kości na P4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 wlasnie :( a podobno nForce2 ma problemy z CL3 to prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Polecam Good Ramy :lol: dobre na kręcenie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 taa taa i jeszcze daja pudelko nie? to samo mam na moim Kingstonie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 hmm wiesz nie spodziewaj się po twin mos'ach tego co prezentuja pamieci za 1600zł. Odpowiedz sobie na pytanie ile chcesz kręcic. bo ja kupile dobre pamieci z mysla o podniesieniu fsb - ale proc mi nie wyrabia - po prostu pech wiec siedze na 200 FSB i pamieci wogole nie ruszylem. a maja b. duzy potencjał (sprawdzalem u kumpla). mniejsza oto sprawdz potencjał procka. Do gier spokojnie wystarczy Ci 2.200MHz wiec daruj sobie podkrecanie wiecej. kup pamieci 400MHz Twin Mos (zwykle) ale 2x512 a nie 2x256. Oczywiscie jesli myslisz nad rozbudową ramu to kup 1x512 a później dołożysz. i bedziesz miał dual. ale on daje nikły przyrost wydajności w AMD. Ale zawsze cos. Jesli masz kase to kup 2x512. jesli nie myslisz o rozbudowie kup 2x256. teraz lepiej miec slabszy procesor a wiecej ramu - serio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 No tylko jeśli trafią Ci się takie jak ja mam, to nawet o nominalnych 400 zapomnij... (w 100% nie jestem pewien, że to wina pamięci jeszcze, może mobo nie gra z nimi, a takie masz mobo więc ja już bym nie ryzykował kupna tego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 jesli nie beda pracowac na 400Mhz to idą do reklamacji. placisz za to co kupujesz. - proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 z tymi TwinMosami chyba jest tak, ze albo dzialaja z duzo wiekszym fsb (masz te 'dobre') albo nie dzialaja nawet z fsb200 i masz te do [gluteus maximus] dobrze kojarze? mysle, ze tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 jesli nie beda pracowac na 400Mhz to idą do reklamacji. placisz za to co kupujesz. - proste.Miałem Twinmos CL 2,5 512 MB PC3200 i na moim abicie ledwo szły na 180 (360), powyżej waliły błędami i chciałem je reklamować, ale dałem je kumplowi do przetestowania na 8RDA+ 2.1 i chodzą powyżej 200 (400). Kość została już u niego :) Acha, brałem je z Pronoxu, czyli dystrybutora TwinMos na Polskę, tak że o podróbach nie może być mowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 aha czyli to nie podrobki a po prostu walniete kosci :) ja osobiscie biore kingstona cl3 512 mb pojdzie pewnie na cl2 / 2.5 ... i moze o pare fsb skoczy tak jak np moj teraz :) mam cl 2.5 i fsb 400 z 333 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladder_ Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Hmm, tyle ilu uzytkownikow tyle roznych opini :roll: Z tego co piszecie to chyba rzeczywiscie lepiej wstrzymac sie z zakupem twinmosow, chociaz w sumie to juz bylem na nie zdecydowany :? Mam totalny metlik w glowie :? :( No ale jezeli mimo wszystko bym sie na nie decydowal (bo przeciez jest paru ( :? ) zadowolonych posiadaczy twinmosow) to wahalbym sie miedzy tymi: :arrow: TwinMOS DDR 512MB/400 PC3200 - 415 zł (w przyszlosci dokupienie drugiej takiej samej kosci) :arrow: lub tymi: TwinMOS DDR 512MB/400 PC3200 Twister - 571 zł (w przyszlosci dokupienie drugiej takiej samej kosci) :arrow: albo ewentualnie odrazu tymi: TwinMOS DDR 1024MB/400 PC3200 CL2,5 - 2x512 do Dual DDR - 832 zł :arrow: no i tymi (ale to juz chyba nie na moj portfel): TwinMOS DDR 1024MB/400 PC3200 CL2 - 2x512 do Dual DDR Twister - 1188 PLN Prosze napiszcie co o tym sadzicie, albo podajcie jakas sensowna alternatywe... O OCZ nawet nie mysle bo cholernie drogie, a moze GEIL? Tez nie sa tanie no ale slyszalem, ze caly czas trzymaja klase... Tyle ze niby znowu z AMD zadobrze nie wspoldzialaja? Wiem, ze moze dla niektorych moze to byc nudne czytanie poraz ktorys tych samych pytan w stylu takim jak wyzej, no ale ja (i jak sadze wiekszosc ludzi z tego forum) kasa nie sram :twisted: i nie przychodzi mi wcale latwo wydawanie paru set PLN na produkt, ktory w przyszlosci nie spelni moich oczekiwan... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 TwinMos 512 zra sie z NF7 i tak juz zostanie. Te nowe Moski rowniez nie sa takie fajne jak starsze. Obecnie nie ma dobrych tanich ramkow. Poszukaj na allegro tam czesto trafi sie jakas ciekawa propozycja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 ent - a czy kingston cl3 podpada pod dobry ram jesli idzie o stabilnosc i fsb 200 :?: sadze ze da sie go puscic na cl2.5 / 2... wiec chyba jak nie jakis ekstremalny o/c to sa dorbe, co :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eilure Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 a skad ty wytrzasneles cene twinmos twister 512mb 400mhz 570zl ?????? w barwkompie (sklep.tweak.pl) stoja po 495zl ;) mam nadziejej ze to nie przeklamanie a po za tym to co myslicie o tych ? pojda stable na 433? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 ja sie rowniez wahalem az w koncu kupilem po raz drugi hynixy D43 i nie zaluje wyboru :) 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...