colsbald Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 No to ze ktos zaczyna i pojawia sie na polskim rynku to akurat bardzo pozytywne jest i rózniez sie z tego cieszea. Ale jak by wchodziła nowa marka samochodu i zobaczyła ze ,np. Golf sie dobrze sprzedajem to tez by sobie na poczatku wypuscili golfa z innymi światłami? Nikt nie kaze im wymyslać nowymch stopów miedzi czy innych powaznych rzeczy ale sama konstrukcja bloku moze byc bardziej ...nowatorska 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr-san Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 No to ze ktos zaczyna i pojawia sie na polskim rynku to akurat bardzo pozytywne jest i rózniez sie z tego cieszea. Ale jak by wchodziła nowa marka samochodu i zobaczyła ze ,np. Golf sie dobrze sprzedajem to tez by sobie na poczatku wypuscili golfa z innymi światłami? Nikt nie kaze im wymyslać nowymch stopów miedzi czy innych powaznych rzeczy ale sama konstrukcja bloku moze byc bardziej ...nowatorska 8O Pozwole sobie poprawic jedno zdanie : "Ale jak by wchodziła nowa marka samochodu i zobaczyła ze ,np. Golf sie dobrze sprzedajem" i samochod x zrobiony na podstawie podobnej konstrukcji i samochod y i samochod z i.... "to tez by sobie na poczatku wypuscili golfa z innymi światłami?" .Co prawda moge byc tu troche niesprawiedliwy poniewaz zarowno mat jak i cfd wprowadzili pewne zmiany, a cfd nawet wzial po uwage dokladne polozenie jadra od xpekow ale czy rzeczywiscie to wystarczy zeby osobe kopiujaca ten sam zagraniczny model bloku whitewater nazywac oszustem ktory dopuszcza sie plagiatu. Ps:Mowie to z calym szcunkiem jaki sie nalezy zarowno matowi jaki cfd za ogrom pracy ktory wlozyli w stworzenie naprade dobrych blokow i rozpromowanie ich na tak trudnym polskim rynku.Sam mam nukleona rev 1.0 od mata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 No to ze ktos zaczyna i pojawia sie na polskim rynku to akurat bardzo pozytywne jest i rózniez sie z tego cieszea. Ale jak by wchodziła nowa marka samochodu i zobaczyła ze ,np. Golf sie dobrze sprzedajem to tez by sobie na poczatku wypuscili golfa z innymi światłami? Nikt nie kaze im wymyslać nowymch stopów miedzi czy innych powaznych rzeczy ale sama konstrukcja bloku moze byc bardziej ...nowatorska 8O Widze ze argumenty do ciebie nie przemawiaja wiec dam cos innego. Zaprojektuja super wydajna konstrukcje biorac pod uwage wydajnosc odraz prostote wykonania na frezarce CNC. Jak mi pokazesz projekt nawet na srajtasmie zrobiony pod wplywem porannego natchnienia i bedzie on wydajniejszy od tego co nazywasz kopiowanie i plagiatem to full respect. :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 zaznaczam ze Frosty sa robione na frezarkach recznych!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Popatrzcie na to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27883401 Podobieństwo udeżające wykonanie super ale ta cena jest za wysoka 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Popatrzcie na to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27883401 Podobieństwo udeżające wykonanie super ale ta cena jest za wysoka 8O Jak bys sie nie domyslil to jest to poprzednia wersja bloczku ktora zostala wykonana jako prototyp i teraz jest sprzedawana na allegro. ;) Sa to tylko 2 sztuki jedna na AMD a druga na P4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Tak właćnie myślałem ale czemu mówisz 2 sztuki na aukcji jest wystawionych 10. ej cenie można się domyśleć ile będzie kosztowała prawdziwa wersja (nie prototyp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 A kiedy pojawią się te X3M u Mate'a do sprzedaży :?: I zauważyłem, że Orbitale zniknęły. Planuję zakup Crystala C3. X3M będzie dużo wydajniejszy od Crystala :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 kiedy bedzie ten wasz bloczek w sprzedaży i za ile bo cgciałbym go kupić . ile może kosztować jeżłei robiliście testy to o ile stopni jest gorszy/lespzy od urilea ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 kiedy bedzie ten wasz bloczek w sprzedaży i za ile bo cgciałbym go kupić . ile może kosztować jeżłei robiliście testy to o ile stopni jest gorszy/lespzy od urilea ? A myślisz że Mate powie ci że jego blok jest gorszy od uriela ?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 a skąd zaraz pewność że będzie gorszy? czasami mam wrażenie że niektórzy uważ ają CFD za boga... i nawet jakby spotkali prawdziwego to nc ich by do tego nie było w stanie przekonać (tak jak niektóre babcie słuchające Radia Mającego Ry*ja ;P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 A czy ja gdzieś napisałem że sądze że będzie gorszy ?? Ja mam taki zwyczaj że nie wypowiadam się co do wydajności bloków (prawie ;) ). Dla mnie różnica między "świętą trójcą" jest tak znikoma że najlepiej wybrać ten najtańszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 cóż może przesadziłem ale z tonu wypowiedzi wynikało że i tak nic nie pobije uriela... ;) jeżeli nie takie było zamierzenie to oddaje honor a faktycznie zanim zaczniemy oceniać wydajność poczekajmy na testy... co do najtańszych: zasanawia mnie jeden fakt... czemu panowie z bloki.pl nie chcieli podesłać swojego bloku do testów na watercooling.com.pl... czyżby obawiali się wyników czy tylko szkoda im jednego bloku...? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 a jaki waszym zdaniem blok będzie najlepszy wraz z pompą grundfos (na 3 biegu ma 100w wydajnosci i 1800 obrotów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 a jaki waszym zdaniem blok będzie najlepszy wraz z pompą grundfos (na 3 biegu ma 100w wydajnosci i 1800 obrotów) To musi nieźle wodę grzać :lol: I myślisz że nie będziesz miał problemów z ciśnieniem przy tych 1800 obrotów ?? Jaką to ma wydajność (bo to chyba bardziej istotne niż to że jest 100W grzałką :lol: a w Watach nie mierzy się wydajności :P ) Przy pompach do CO można stosować najbardziej restrykcyjne bloki ... a taki podobno jest np ten nowy MCS ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Wydajnosc niemam pojęcia jaką. ALe wiem jedno KWAS FOSFOROWY 5 ZAMIENIA ŻELAZO W GRAFIT tak przynajmniej to coś wyglada i maluje. całą górna pokrywe pompy mam taka. i z tego wynikł kolejny problem czy przypadkiem grafit nie będzie robił mi z blokiem tego co robi alumimium. co do bloku napiszcie mi jakis konkretny model który bedzie ładnie współpracował z moja pompką. a Ten White water to dobry bo słyszałem ze tak ale na oczy niewidziałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Wydajnosc niemam pojęcia jaką. ALe wiem jedno KWAS FOSFOROWY 5 ZAMIENIA ŻELAZO W GRAFIT tak przynajmniej to coś wyglada i maluje. całą górna pokrywe pompy mam taka. i z tego wynikł kolejny problem czy przypadkiem grafit nie będzie robił mi z blokiem tego co robi alumimium. co do bloku napiszcie mi jakis konkretny model który bedzie ładnie współpracował z moja pompką. a Ten White water to dobry bo słyszałem ze tak ale na oczy niewidziałem Proszę konkrety: Podróba White water to w rodzimym wydaniu Uriel i nieco gorszy Frost. Druga propozycja to X3M (to ten blok z tegotopicu 8) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 ja też white water niewidziałem. Ale mi bardziej zalezy na tym byś mi poleciał jakiś wydajny bloczek do mojej pompy. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27900563 co myłsisz o tym ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 ja też white water niewidziałem. Ale mi bardziej zalezy na tym byś mi poleciał jakiś wydajny bloczek do mojej pompy. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27900563 co myłsisz o tym ?? A czy ja nie proponowałem Uriela ?? Oryginalny WW http://www.dtekcustoms.com/index.asp?PageA...ProdID=106&HS=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 to mówisz by brać uriela a frost jest dużo gorszy? bo w sumie tańszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 to mówisz by brać uriela a frost jest dużo gorszy? bo w sumie tańszyOd tego jest PW - to nie temat na to. Tu masz Uriela 2 za 99zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27900563 A frosta wiesz gdzie kupic :wink: Aha i Frost wcale nie jest duzo gorszy - MINIMALNIE :!: Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Dobrze to co do tego bloku to sie zastanowie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...