Skocz do zawartości
Lasquens

modernizacja za 1000zl pomozcie wybrac, poradzcie

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc !

Wkoncu dostalem jakas grubsza kase ktora moge preznaczyc na co chce. Z czym sie kisze widzice w podpisie. Chcialbym powiedziec dowidzenia zarowno panu Willamette'owi jak i pani ECS. Warunek jest taki ze musze to oczywiscie opchnac. Jezeli jestescie w stanie to podajcie oreintacyjna kwote ktorej mialbym rzadac przy sprzedazy tych dwoch komponentow.

Kwiestia druga to rozporzadzenie wymieniona w temacie kasa. Jakiego proca i plyte poradzilibyscie. Sklanialbym sie raczej za intelem. Jezeli chodzi o plyte to wydajew mi sie ze Abit IS7 E bedzie chyba dobrym rozwiazaniem. A co do proca ? Zastanawialem sie nad 2.4 Prescott 533, jednak mam watpliwosci czy to dobry plan. Poradzcie co na moim miejscu zrobilibyscie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wystaw mobo proca i ram na allegro cena min z 300zł dołozysz kasiorke do tego tysiaca i radze kupic cos na amd abita nf7 jakiegos dzika oszołoma ,z 512 ramu .. moze jeszcze na zasilke (nie wiem jaka masz ) zostani albo na pivko ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radziłbym Ci porzucić stajnie Intela i przejsc na drugą linie fronu...

Co ja pisze? Chciałem powiedzieć: IMHO lepsze rozwiązanie to AMD...

Chociaż jest to tylko moje zdanie... A dlaczego?

Procki są tańsze - możesz przeznaczyć więcej kasy na inne podzespoły...

O/C - ah te 1700+ lub Bartony 2500+ :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie tez zaczalem sie zastanawiac nad AMD. Intel w bolca tnie z cenami procow. Chipsety tez sa zreszta tansze do AMD. Za 4 i pol bata mam <span style="color:red;">[ciach!]</span>nego nforce 2 (Abit AN 7) czyli lepszej plyty dla athlonow juz chyba nie ma. A dla intela usze kupic ekonomiczna wersje springdale'a. No i chyba dokupilbym do tego Barton 2600 +. A jak to jest z mnoznikami ? Teraz juz sa wszystkie zablokowane na amen ? No i boje sie bo u AMD jest mozliwosc zjarania proca, ukruszenia jadra itp. Jezeli zjara mi sie proc albo cos to gwarancja mi to uzna czy nie ? Podpowiedzcie. Aha no i ram :/. Do AMD musze miec synchro, a ja mam 266 :/. A chyba na Ram m nie starczy bo teraz drogi jak pies jest. Chyba ze sprzedalbym szybko tego Willametta i ECS i do tego ten moj ram. Hmm....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi