Skocz do zawartości
mcfly

Abit NF7 i problem z uruchamianiem.

Rekomendowane odpowiedzi

jest taka sytuacja mam plytę abit NF7 i procesor barton 2500 mhz podlaczam wszystko jak należy, ale w zasilaczu nie mam tej wtyczki do dodatkowego zasilania (ATX12V1) - po wlączeniu kompouter sam sie wylacza i pipczy PcSpeaker (sygnal ciagly). Podlaczalem plyte we wszystkich mozliwych konfigruacjach ( z grafika , z ramem i bez nich, wszystkie podzespoly mam sprawne). Wlozylem tez Durona 1200 i to samo. Jedyny przypadek kiedy plyta nie pipczy to wtedy gdy nie jest wlozozny procek zaden --- wtedy wszystko dziala a komp sie nie wylacza. Probowalem resetowac bios i tez nic.

Wiem ze podobny temat juz byl ale roziwazanie tamtego klopotu nie dziala w mojej sytuacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja wiem, ale wina nie leży raczej po stronie tej wtyczki. Dziwne jest to ze komputer się włącza a po 2-3 sek wyłacza. Ktoś mi powiedział ze być może bios jest czysty ( zwlaszcza biorac po uwage ile innych opcji wzielismy pod uwagę). Jakieś pomysły ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mzoe za kazdym razem zle zakladasz radiator na proca 8O ??? nie dociska do jadra , w ten spspob dziala zabezpieczenie przed spaleniem proca i wylacza kompa po 2 -3 sec :) sprawdz dokladnie tez tak keidys mialem z coper shimem :) :evil: posmaruj tez proca dobra pasta narazie probuj tylko z samym prockiem bez zadnych peryferiow :) to tak odemnie rady :) 3maj sie i nie daj sie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z moich danych wynika ze pan McFly dorobil sobie wtyczke do zasilania +12V i zaklada teraz pozadne chlodzenie (szkoda ze testuje na 400W codegenie) no ale ja tez podejzewam ze to zabezpieczenie termiczne.

Gdybym byl w Lubaniu szybko bysmy to rozgrysli, powodzenia i czekam na relacje :)

Update : plyta wstala, winny byl codegen 300W i zabezpieczenie termiczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...