DarthMirek Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 W*E*L*C*O*M*E Thermaltake Giant III eXtreme Co sądzicie o tych produktach? Są to w tej chwili dwa ,prawie najlepsze, (bo mnie zrównają z błotem fani silencera :wink: ) chłodzenia na grafikę. Które jest wydajniejsze? Nie wiadomo pod jakie płyty główne wchodzi GIANT III i to mnie dobija ,że na oficjalnej stronie nie ma o tym żadnych informacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Raczej napewno to: Thermaltake Giant III eXtreme. Ale ja na Twoim miejscu i tak bym kupil Silencera! ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthMirek Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Nie ma żadnego testu tych 2, przepraszam 3 :D radiatorów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 IMO Thermaltake Giant III eXtreme, ale Silencer jest najtańszy i "wyrzuca" nagrzane powietrze za obudowę. Czwartym rozwiązaniem jest WC. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthMirek Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 WC odpada, będę zakładał je tylko na procesor. Silencer jest podobno mniej wydajny od gianta. Ma może ktoś na forum gianta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Ma może ktoś na forum gianta? Nie, nikt chyba nie nie wyda tyle kasy na chlodzenie podczas gdy Silencer kosztuje ~55 zl i zadawala wydajnoscia i cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthMirek Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Jakoś dużo osób kupuje zalmana który jest prawie w takiej samej cenie.... Nie wiecie czy giant będzie pasował pod Abita IC-7? Fabrycznie miałem zamontowane jakieś większe chłodzenie na chipset niż to które jest zawsze na zdjęciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teuton Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Jakoś dużo osób kupuje zalmana który jest prawie w takiej samej cenie.... Nie wiecie czy giant będzie pasował pod Abita IC-7? Fabrycznie miałem zamontowane jakieś większe chłodzenie na chipset niż to które jest zawsze na zdjęciach. Miałem ten sam problem. Na mojej płycie IC7 mam tego innego coolera, którym piszesz. Ja kupiłem zalmana zm80d-hp i niestety musiałem wymienić standardowy cooler na węższy, bo zalman by się nie zmieścił, więc ten giant 3 chyba tez nie wejdzie bez modyfikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teuton Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Jakoś dużo osób kupuje zalmana który jest prawie w takiej samej cenie.... Nie wiecie czy giant będzie pasował pod Abita IC-7? Fabrycznie miałem zamontowane jakieś większe chłodzenie na chipset niż to które jest zawsze na zdjęciach. Miałem ten sam problem. Na mojej płycie IC7 mam tego innego coolera, którym piszesz. Ja kupiłem zalmana zm80d-hp i niestety musiałem wymienić standardowy cooler na węższy, bo zalman by się nie zmieścił, więc ten giant 3 chyba tez nie wejdzie bez modyfikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Jeśli chcesz dać sam radiator, to ten niebieski będzie najlepszy. Chyba, że sam coś dotniesz z jakiegoś miedzianego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthMirek Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 kurcze, u mnie na płycie nie ma tych otworóe żeby zamocować ten radiator tylko są jeskieś 4 zaczepy :( Dowiedziałem się ,że są 3 wersje wentylatorów na IC-7! Ja mam ten z IC-7 MAX 3. Jutro jadę do sklepu i kupuję gianta więc jeśli będzie problem z umiejscowieniem go przez chłodzenie chipsetu to mam zonka :( Liczę na dobre rady co mam zrobić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthMirek Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 http://www.ocfaq.com/reviews/Thermaltake/G...3/images/nb.jpg Super! Będzie pasowało! Podają ,że jest 2mm miejsca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teuton Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Pasywny zalman na chipset może sobie nie poradzić z temperaturką. Ja kupiłem Thermalteka Tiger 1 - pasuje idealnie na te cztery zaczepy i jest bardzo wąski. Jego wiatraczek do najcichszych nie należy, ale podpiełem go do mojego areogeta na 2000RPM i w zupełnośi to wysarcza (temp. chipsetu 33C). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthMirek Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 OK, ale skoro okazuje się ,że nie muszę to nie będę wymieniał jednak chłodzenia chipsetu ale dzięki za info! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Masz juz tego Gianta ? Jesli tak do zdaj relacje , jak z O/C jakie temp itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthMirek Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Dzisiaj zamówiłem w naszym najkochańszym sklepie tweak.pl gianta, arctic ceramique i zalmana 7000B Cu :) Zaszalałem ;) Nawet nie wiem czy zalman sie zmieści pod moją płytę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Zrobiles juz jakies testy tego Gianta ? Bo wlasnie mam dylemat czy brac go czy moze lepiej Zalmana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthMirek Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Testów żadnych nie robiłem ale bierz gianta bo jest ogólnie większy i dzięki temu ma większą powierzchnię oddawania ciepła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Giant wydaje się wydajnieszą (i droższą 40zł) konstrukcją od Zalmana. W komplecie również 8 radiatorków, więc wydaje się łakomym kąskiem. Mnie jednak odstraszają te dwa gwizdki, i nie wiadomo czy będzie pasował na wszytkie grafy. Ale jak to komuś nie przeszkadza (no i ma fundusze) to jest to chyba lepsze rozwiązanie niż zalman. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cnnhead Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Mam starszego Zalmana (ZM80C-HP + wichura) i dość słabą grafę - obecnie nie kręcone Ti4200 (we własnym zakresie radiatory na RAM). Niestety, to NIE DZIAŁA! Po jakimś czasie intensywnego giercowania pojawiają się dziwne artefakty na ekranie :-( Problem ten nie występuje na firmowym wiatraczku, którego jedyną wadą jest poziom hałasu (porównywalny z Ursus C-330). Być może coś jest nie tak w mojej konfiguracji (wątpię - wysmarowane pastą po uszy i radiator faktycznie jest gorący z obu stron, odprowadzanie ciepła z obudowy całkiem efektywne), albo po prostu ten cały Zalman to wielka lipa :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Cos slabo musiales go zmontowac. Wczoraj montowalem ZM80C na Radku X800- spokojnie pracowal bez wentyla. A dodam ze upalny dzien byl. Caly dzien kumpel katowal gierki-taki byl napalony na ta karte. I nic, wszystko pieknie chodzilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cnnhead Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Odszczekuję złe słowa na Zalmana :oops: To moja bywsza karta (Creative Ti4200) była jakaś lewa (grzała jak mikrofala). Teraz mam Radka 9800Pro i Zalman chłodzi go na kostkę lodu :D . Ponieważ mam wiatrak, to go przyczepiłem, ale może full passive też wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...