Gość Pioorek Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Wczoraj zainstalowalem znow SC i pykam po sieci. Ta gra jest piekna ;]]]] Slyszalem ze istnieje program specjalnie do SC ktory zmienia odswiezanie. Nie wiecie gdzie go znalezc? Bo mam takie paski po bokach czarne podczas gry - zmiana odswiezania by pomogla chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) Ta gra nigdy nie umrze, to jest klasyk :) A co do działania pod Windowsem XP - oryginalna wersja nie ma prawa nie działać. Nie żałujcie tych paru groszy, bo naprawdę warto ją mieć. Co do zmiany odświeżania, to powinien Ci wystarczyć któryś z programów do "zamrażania" częstotliwości ekranu w danych rozdzielczościach. Nie jestem pewien, ale chyba PowerStrip to potrafi. Edytowane 17 Stycznia 2007 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarekexe Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Sorki za mały off-topic ale szukam rozwiązania pewnego problemu. Zapewne każdy kto oglądał nieco więcej replayów spotkał się z sytuacją, w której nagle cała produkcja staje. Niby replay toczy się dalej, jednostki się ruszają itp... ale żadna nowa nie zostaje wyprodukowana, co prowadzi w efekcie do dziwnych rzeczy, nieskoordynowanych akcji (bo część jednostek nigdy nie powstała). Ostatnio się to nasiliło. Ściągnąłem ze 20 replayów, głównie z WGTOUR.COM i jakieś 75% było uszkodzone. Czy jest na to jakieś lekarstwo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Sorki za mały off-topic ale szukam rozwiązania pewnego problemu. Zapewne każdy kto oglądał nieco więcej replayów spotkał się z sytuacją, w której nagle cała produkcja staje. Niby replay toczy się dalej, jednostki się ruszają itp... ale żadna nowa nie zostaje wyprodukowana, co prowadzi w efekcie do dziwnych rzeczy, nieskoordynowanych akcji (bo część jednostek nigdy nie powstała). Ostatnio się to nasiliło. Ściągnąłem ze 20 replayów, głównie z WGTOUR.COM i jakieś 75% było uszkodzone. Czy jest na to jakieś lekarstwo? Upewnij sie czy te replaye tylko u Ciebie sie sypały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Hmm, moze byly nagrane na innej wersji, bo wiem, ze z tymi reapleyami to jest wlasnie duza lipa, bo do prawie kazdego inna wersje trzeba wgrywac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Hmm, moze byly nagrane na innej wersji, bo wiem, ze z tymi reapleyami to jest wlasnie duza lipa, bo do prawie kazdego inna wersje trzeba wgrywac.jak by były z innej wersji to w ogole gra by ich nie widziała, tak mi sie wydaje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 replay byl nagrany na innyn paczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarekexe Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 No właśnie mi też się wydawały, że jakby były nagrane na innym patchu to by w ogóle nie działały. Słyszałem, że kiedyś były z tym problemy ale to było dawno temu i nie chce mi się wierzyć, że Blizz tego nie naprawił. Kiedyś dało się to załatwić BWLauncherem ale nie mogę znaleźć działającego na 1.15 To jak? Macie pomysły? No tak, właśnie wyczytałem że do 1.15 BWLanucher nie powstanie, bo Blizzard się nie zgodził na publikowanie takich rzeczy. To w takim razie jak odtworzyć stare replaye ?:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 http://student.agh.edu.pl/~monikon/scbw/ tutaj masz program do odpalania wczesniejszych wersji scbw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 hej a wiecie może coś na temat zmieniania rozdzielczości w grze? gra jest super (po sieci :D) ale ta rozdzielczość troszkę razi na większym monitorze gra w oknie też by była ok, gogluje na ten temat już z godzinkę i są jakieś tam programy ale mi to nie chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 hej a wiecie może coś na temat zmieniania rozdzielczości w grze? gra jest super (po sieci :D) ale ta rozdzielczość troszkę razi na większym monitorzeNie da rady, jest tylko 640x480. Kup mniejszy monitor? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 hehe nie przesadzaj ja gram dalej w sc na moim 24" dellu i nie jest zle :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarekexe Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Jest coś co pozwala na granie w oknie, tylko kompletnie nie pamiętam nazwy :| - googlaj. Halfi - a po skorzystaniu z tego patchera, jak wrócić do 1.15 ?:| [poza reinstalem ofcourse] ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 jak widzisz on byl, robiony pod 1.14 wiec mysle ze trzeba dograc osobno pacza 1.15 i bedzie git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Odkopię trochę temat, ale sprawa naprawdę pilna :D Sprawa wygląda tak : System Vista :D gra się włącza B-) potem próba połączenia z jakimkolwiek serwerem i .... błąd :( W dziale Vista raczej nikt nie wie :sad: i tutaj jeszcze zapytam. Jak myślicie czego to może być kwestia ?? patch ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tester3000 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Dla miłośników STARCRAFT'a Blizzard udostepnił możliwość uruchomienia oryginalnego (starego) Starcrafta w grafice 3D przez użycie enginie gry Warcraft III poniżej szczegóły http://www.blizzplanet.com/?action=news&id=1966 Należy jednak posiadać zainstalowane * Stacraft + Broodwar installed * Warcraft III + The Frozen Throne installed * Installed Warcraft TFT 1.21 patch http://us.blizzard.com/support/article.xml?articleId=21224 * Starcraft original CD in drive * Run Project Revolution installer * Type letters when it asks you, then choose folder ( doesn't matter where ) * Take out SC original CD and put in TFT cd and run executable. ( in the folder you choose ) jak ktoś uruchom i to proszę napiszcie jak to wygląda i jaką maksymalna rozdzielczość obsługuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Witam. Pamietacie, w starcrafcie byla taka misja, ukryta. Chodzilo sie w niej zeratulem i pomagali ludzie. Pamieta ktos jak sie do niej dostac? Trzeba bylo jakas misje wykonac ponizej jakiegos czasu czy cos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 może być po "angielskiemu"? :) http://starcraft.wikia.com/wiki/Dark_Origin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Naszła mnie ochota na pogranie w Starcrafta (wszystko przez zapowiedzi II :razz: ), ale zapodziałem gdzieś key (a razem z nim płyty). Na allegro jest aukcja z samym kluczem za 10.99zł. Gdzie można jeszcze kupić taki klucz? (może być via paypal, karta) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 ktoś pamięta która wersja mapy hydra zone pozwalała na grę z komputerem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Naszła mnie ochota na pogranie w Starcrafta (wszystko przez zapowiedzi II :razz: ), ale zapodziałem gdzieś key (a razem z nim płyty). Na allegro jest aukcja z samym kluczem za 10.99zł. Gdzie można jeszcze kupić taki klucz? (może być via paypal, karta) :)uzywajac platnosci allegro tez mozesz zaplacic karta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Witam :) sorki ale musze troche odswieżyc temat :D Panowie chcialem pograc w starca ale napotkalme problem :/ starca mam oryginalnego po zainstalwoaniu wgralem patcha potem zainstalowalem broodwara i tez do niego patcha. a gdy wlaczam gre wszytsko widze w zielonych kolorach w dosłownym tego słowa znaczeniu. mam tylko odcienie zielonego. komp to athlon 1.7 1gb ramu grafika radek x1300 pro 128 albo 256 mb sterowniki sa zainstalowane najnosze directX tez sciagniety i [gluteus maximus] :/ aha dodam ze monitor to gatewey HD 22' i wszytsko dziala w rozdzielczosci 1680x1050 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerio Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 Ta gra jest przystosowana do 800x600 nie zagrasz w nia na innej rozdzielczosci - napisz do suportu blizza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Witam :) sorki ale musze troche odswieżyc temat :D Panowie chcialem pograc w starca ale napotkalme problem :/ starca mam oryginalnego po zainstalwoaniu wgralem patcha potem zainstalowalem broodwara i tez do niego patcha. a gdy wlaczam gre wszytsko widze w zielonych kolorach w dosłownym tego słowa znaczeniu. mam tylko odcienie zielonego. komp to athlon 1.7 1gb ramu grafika radek x1300 pro 128 albo 256 mb sterowniki sa zainstalowane najnosze directX tez sciagniety i [gluteus maximus] :/ aha dodam ze monitor to gatewey HD 22' i wszytsko dziala w rozdzielczosci 1680x1050 Win7, czy jakaś dziwna vista? prawoklik na ekran-> rozdzielczość ekranu (zostaw otwarte okno) -> odpal sc (próbować do skutku) za którymś razem (o ile nie za pierwszym) jest normalnie i zielony/niebieski/turkus znika. Przerabialiśmy to u qmpla parę dni temu. Niektórzy piszą że pomaga przestawienie trybu kompatybilności... jakoś nam się nie udało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Ta gra jest przystosowana do 800x600 nie zagrasz w nia na innej rozdzielczosci - napisz do suportu blizza.chyba raczej 640x480 w 256 kolorach na dotadek ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Ewentualnie mozna sprobowac cos takiego, http://www.wykop.pl/ramka/234395/starcraft-rozpracowany - sam nie sprawdzalem, ale jakby nie patrzec powinno dzialac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Ewentualnie mozna sprobowac cos takiego, http://www.wykop.pl/ramka/234395/starcraft-rozpracowany - sam nie sprawdzalem, ale jakby nie patrzec powinno dzialac. Wszystko fajnie pieknie, ale to nie rozwiazuje problemu "kolorkow". Jest wieksza rozdziala i tyle. Macie jakies rozwiazanie na te "kolorki" i nie mowie tu o otwieraniu okna rozdzialek w tle ;) Tylko moze jakis patch czy cos, bo nie moge znalezc nic na necie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...