KaLoH Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Witam! Postanowilem podkrecic sobie karte graficzna, mam do Was male zapytanko :) Zainstalowalem powerstripa, wlazlem w adapter infomartion -> opengl status check : wyswietla mi AGP transfer rates supported - 8x, Current AGP transfer rate - 4x. Pytanie pierwsze - dlaczego nie dziala mi karta na AGP 8x :?: I plyta i karta owe AGP obsluguje. Update: W biosie ustawilem AGP na Auto, bylo wczesniej na 8, power strip wywala teraz AGP transfer rates supported - 4x, 8x, Current AGP transfer rate - 4x :!: Why :?: Update2: Z problemem pierwszym poradzilem sobie sam :) Wystarczylo odznaczyc w Adapter infomartion, Read only i zaznaczyc AGPx8 Pytanie nr.2 - Wchodze do Performance Configure -> Moim oczom ukazuja sie 2 suwaki i kilka pol: Engine Clock: 249, Memory Clock:300 ... na forum wyczytalem ze ludzie ustawiaja sobie 300/600 ... pytanko nastepujace ... ktory z nich mam ustawic na 300 a ktory na 600 ? Karta jest chlodziona wentylatorem. Pytanie nr.3 - Co jeszcze wlaczyc/wylaczyc w PowerStripie, zeby karta graficzna dziala wydajniej :?: Czekam na propozycje. Moj sprzet: AMD Barton 2500+, Abit AN7, 512DDR TwimMos, GeForceFX 5200 128MB, Zasilacz 450W WindowsXP Home (SP1). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAP Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Juz Ci tłumacze jezeli chodzi o pytanie 2. Tak jak napisales ludzie ustawiaja sobie 300/600 co oznacza 300 Mhz dla Engine Clock i 300 Mhz dla pamieci z tym ze pamieci dzialają w trybie DDR i dlatego jest 600 mhz. Wez pod uwage to, że rożne karty rożnych producentów na różnych pamieciach mogą inaczej znosic przetaktowywanie i np:. twoja moze się "dziwnie" zachowywać. Zmiany ustawien wprowadzaj co 1-2 mhz i sprawdzaj czy karta zachowuje sie prawidlow tj. czy nie ma zadnych blędow w wyswietlanej grafice itd. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaLoH Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Ok :) Dziekuje :) To sie dobrze sklada, bo moja karta rowniez ma DDR :) Co do pytanie nr1. Czy nie dziwne jest to, ze i plyta i karta obsluguja AGPx8, a ja musze aktywowac ten tryb programowo :?: Czy powerStrip musi byc uruchamiany z Windowsem, aby ten zapamietywal ustawienia tego AGP i overclockingu karty :?: Update: Zainstalowalem dodatkowe sterowniki do plyty, wszystko dziala ;) Thx, mozna zamknac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Witam! Pytanie nr.2 - Wchodze do Performance Configure -> Moim oczom ukazuja sie 2 suwaki i kilka pol: Engine Clock: 249, Memory Clock:300 ... na forum wyczytalem ze ludzie ustawiaja sobie 300/600 ... pytanko nastepujace ... ktory z nich mam ustawic na 300 a ktory na 600 ? Karta jest chlodziona wentylatorem. Karty nVidi zregóły podają taktowanie odrazu jako DDR, a jeśli tak to masz bardzo nisko taktowaną. Marne szansne na 600, ale próbuj może do 400-450 chociaż dojdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaLoH Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Mam karte Nvidi - DAP mowi ze mam to traktowac jako x2, a ty wrecz na odwrot. Wiec jak jest w koncu :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Jak FX to wiadomo, że nV, przecież nie Ati :lol: . Jak podaje Rivatuner?? bo tam napewno będzie podanie jako DDR. Zresztą gdyby te 300 były jako rzeczywiste taktowanie to było by 600DDR a to jest niemożliwe jeśli karta nie była kręcona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...