Godzilla Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Mam P4 2.8 nortwood i 512 ram twinmos twister 2 Cl pc3500 takie jak tu : http://www.twinmos.com/dram/dram_p_twister_ddr433.htm Kiedy ustawie FSB/ram 216/216 oraz 2-8-3-3 i wlacze PAT to mam regularne pady kompa w grze Farcry (to jest taki moj ulubiony test ;) Lecz kiedy wylacze PAT to komp dziala super stabilnie przy dowolnym napieciu - konkretnie: DDR- 1.65 CPU- 1.525 (mniej sie nie da) Kiedy ustawie ddr 1.9 i CPU- ponad 1.6 to zwisy nie sa juz tak czeste Zastanawiam sie teraz czy to oznacza ze nie moge wlaczyc u siebie PATa ? Tylko jaki element powoduje problemy ? CPU sie przegrzewa (cooler boxowy) czy pamieci nie wydalaja ? Czy jak kupie sobie dobry radiator na procka to pady kompa ustana ? :) reszta mojego sprzetu to: ABIT AI7 R9800pro Chieftek 360W Active PFC Audigy 2 Na razie skonczyly mi sie pomysly na testy kompa. Sprawdzilem pamieci memtest86 oraz windowsowym memtestem i wszystko jest ok. A jednak w grach farcry i halo mialem zwisy przy wlaczonym PATcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzilla Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 ustawilem na 2833 PAT - turbo: -auto -auto -disable -disable i na razie jakos chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin18 Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Może ustawiłeś wcześniej za bardzo agresywne ustawienia lub timingi za niskie. U mnie max to 2.3.3.5 w dualu nie kręcone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Przyczyną jest ABIT AI7. PAT a raczej GAT w tej płycie mało komu dziala bo w końcu włączony nieoficjalnie. Polecam przeczytanie tematu o płycie ABIT AI7: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=59810 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzilla Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Dzieki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...