KaLoH Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Mam nastepujacy problem: Nie moge odpalic nagrywarki w trybie DMA Zaznaczam odpowiednia opcje w menedzerze urzadzen tzn. dma jezeli dostepne i niestety windows ustawia tryp na PIO. Nagrywarka jest odpowiednio podpieta pod plyte glowna. A wiec tak ... kupilem nowe kable IDE + nowe od zasilania, wszystko spialem tak: Primary Master - dysk twardy Primary Slave - nic Secondary Master - nagrywarka Secondary Slave - nic Do tego na plycie mam kontroler SATA + kolejny dysk. Nagrywarka nadal nie chce sie odpalic na UDMA Po sterownikach Nvidi, moge wlaczyc UDMA ale nagrywarka wtedy w ogole nie dziala (Po zostawieniu plyty w napedzie wingroza w ogole nie chce wystartowac, dopiero po jej wyjeciu normalnie sie uruchamia. Po wlozeniu cd do napedu windows sie zawiesza) Jestem pewny, ze wszytko jest dobrze poloczone, a nagrywarka UDMA obsluguje. Co robie zle ? Moze czas odwiedzic serwis ? Pomocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 moze upgrade firmware? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaLoH Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Mam najnowsze (VSOD), testowalem na kazdym dostepnym .... nic nie pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...