Adam_TVS Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Płytę dopiero co dostałem w piątek. Chyba już nawet w ten sam dzień zauważyłem w pewnym momencie, że myszka nie odpowiada na moje ruchy ręką :/ Wyłączyłem kompa, wyciągłem kabelek i włożyem na nowo i uruchomiłem kompa. Myszka zadziałała. Wczoraj to samo zdażyło się mojemu bratu, troszke się pomęczył i zadziałała. Dziś to samo :( Ale teraz już nei zadziałała mimo moich usilnych działań. Próbowałem dwie myszki i obie nie działały. Czy to może być wynikiem wadliwego działania mojej płyty? Czy pownienem odesłać ją do Siriusa? Proszę pomocy :(:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Najnowszy BIOS rozwiązuje jakieś tam problemy z myszami PS/2, więc proponuję mały update. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 U mnie na standardowym biosie ika ok.Moze masz coś z wyjściem skipane.Podłącz inną myszke i jak problem sie powtórzy to raczej wyjście no chyba że udate biosu pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 U mnie na standardowym biosie ika ok.Moze masz coś z wyjściem skipane.Podłącz inną myszke i jak problem sie powtórzy to raczej wyjście no chyba że udate biosu pomoże.No ale jak zmieniam bios to trace gwarancje nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 sporo czasu mnie tu nie bylo ale widze ze niewiele sie zmienia :] a co do tematu to biosu nie zmieniasz meselkiem i młotkiem :twisted: wiec nic nie stracisz . . . albo masz jakis auto update dzieki ktoremu nawet nic nie bedziesz musial robic albo sciagnij najnowszy bios do twojej plyty i poczytaj instrukcje jak sie go updatuje . . . po wymianie pewnie bedziesz musial ustawic wszystko od nowa w biosie ale to juz mniejsze zlo :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 sporo czasu mnie tu nie bylo ale widze ze niewiele sie zmienia :] a co do tematu to biosu nie zmieniasz meselkiem i młotkiem :twisted: wiec nic nie stracisz . . . albo masz jakis auto update dzieki ktoremu nawet nic nie bedziesz musial robic albo sciagnij najnowszy bios do twojej plyty i poczytaj instrukcje jak sie go updatuje . . . po wymianie pewnie bedziesz musial ustawic wszystko od nowa w biosie ale to juz mniejsze zlo :] No ale na przykład jak odda do serwisu (sirius) płyte z wgranym nowym biosem to mi uznaja gwarancje? To chyba tak jak w karcie graficznej jest co nie? Bo w karcie to chyba z inym biosem nie przyjmą nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Fixed an issue where the PS/2 wheel mouse does not respond under certain conditions: Using certain PS/2 wheel mice and certain USB keyboards. PS/2 wheel mouse works fine but loses response on 1st, 3rd, 5th.... time restarting windows. However, it works fine on 2nd, 4th…. windows restart. For "PS/2 wheel mouse + PS/2 keyboard" and "USB wheel mouse + USB keyboard ", there no problems at all. A jak nie spieprzysz flasha, to gwarancji nie tracisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Więc to o to chodzi? Czyli płyta nie jest uszkodzona? Jeśli tak to super :) Gdzie jest jakaś instrukcja jak flashować bios?:) Bo do karty juz zmieniałem ale w płycie jeszcze nigdy:) No i np. jakby mi sie nie udało to można zrobic hotflasha albo przeprogramowac jeszcze co nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 ABIT FlashMenu: http://www.abit-usa.com/downloads/utility/...lashMenu133.exe BIOS (dla NF7 v2.0): ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/n..._2.0/nf7d24.exe FlashMenu jest bajecznie prosty w obsłudze i flasciach!e pod Windowsem, więc relaks... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 ABIT FlashMenu: http://www.abit-usa.com/downloads/utility/...lashMenu133.exe BIOS (dla NF7 v2.0): ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/n..._2.0/nf7d24.exe FlashMenu jest bajecznie prosty w obsłudze i flasciach!e pod Windowsem, więc relaks... Dzięki :) Nowy bios już wgrany:) Mam nadzieję ze teraz już nie będzie problemów :) Ale czemu tylko ja mam taki problem? :roll: PS Czyli jak teraz bym dał na gwarancje z nowym biosem płyte to by mi uznali? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 1. Skoro stworzono specjalną wersje BIOSu, to pewnie nie tylko Ty masz ten problem. 2. Tak, jak najbardziej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Myślałem że jest dobrze i było... do czasu :( Dziś jak zmieniałem pastę termoprzewodzącą byłemu zmuszony odłączyć myszkę. Niby nic dziwnego, ale po ponownym uruchomieniu kompa to samo co wtedy :( Myszka nie odpowiada. Czy w biosie są jakieś ustawienia do myszki czy coś w tym stylu? Może trzeba coś ustawic a ja nie wiem... proszę o pomoc :( Czy mam oddać płytę na gwarancje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 o boshe.... kup nowa myszke za 10zł a nie kombinujesz, nie bede sie rozpisywal..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 o boshe.... kup nowa myszke za 10zł a nie kombinujesz, nie bede sie rozpisywal.....Jak juz wcześniej powiedziałem sprawdzałem nie tylko na jednej myszcze i zawsze to samo :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...