Lasquens Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Witam ! Daje tutaj bo niewiem gdzie zapytac. Jakies dwa lata temu dostalem monitor CRT 17" NEC MultiSync FE700. Problem w tym ze podczas tansportu troszeczke porysowala sie warstwa antyrefleksyjna. Przez te dwa lata jeszcze barziej sie zdegradowala. Mam pelno jasniejszych lin, okregow i Bog wie jeszcze jakich figur geometrycznych. Wydaje mi sie ze to przez ladunki. Bo teraz cholernie strzela gdy nawet przyblize palec albo cos innego. Co mozna z tym zrobic ? Sa jakies preparaty regenerujące ta warstwe antyrefleksyjna ? Nia ma ? A moze mam to zedrzec zupelnie ? Tylko jak a raczej czym mzeby nie porobic prawdziwych rys na kineskopie. Poradzcie. Z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Hmm ja zdzierałem taką z 17" gatewaya (kineskop sony trinitron) i to była przerąbana robota - strasznie to grube i odchodzi kawałkami - parę ładnych godzin zeszło. Co do porysowania kineskopu - są małe szanse że ci się uda porysować - ja targałem nożem kuchennym i nie ma żadnej rysy. Bez tej warstwy dopiero się zbierają ładunki na kineskopie ..... ale pozatm nie zauważyłem zmian w jakości obrazu (ale nie jestem grafikiem :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Wtedy powinieneś jakiegoś filtra zabudować z odprowadzeniem tych ladunkow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...