barbaros Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 witam. ma ktos moze jakis pomysl na instalacej gentoo z plyty na komputerze, ktory nie ma mozliwosci zabootowania z cd-romu? pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 taaak z dyskietki ... z neta i z wielu innych http://www.gentoo.pl/?id=pub&id_pub=20 prosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbaros Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 witam. ok, dzieki. a w przypadku innych dystrybucji? w madrake mozna zrobic dyskietke, tu i tam pewnie tez, ale co jesli nie mozna? jest moze jakas uniwersalna dyskietka startowa, cos jak na windzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbaros Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 ok, z bootowaniem wszystko gra :) a mam jeszcze pytanie. w jaki sposob zarzadza sie kontami uzytkownikow spod konsoli? pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Zalezy co masz na mysli. Jesli zakladanie, usowanie itp. kont to poczytan manuale useradd, userdel ewentualnie deluser, adduser itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbaros Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 dokladnie to mam na mysli, bo mam tylko roota, a przydalby sie jeszcze jakis normalny user. dzieki. pzdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Handbook sie klania ;-> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbaros Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 witam. no pewnie sie klania :). a mam jeszcze jedno pytanie. bo zrobilem sobie na slacku maly serwerek, wlasciwie to ruterek. zauwazylem wczoraj, ze jak wylaczylem go normalnie przyciskiem "power", to potem po ponownym uruchomieniu jakies bledy naprawial w blokach i i-wezlach. jak w taki razie wylaczac taki ruter, by sie cos tam nie krzaczylo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 No wiesz komputera raczej sie nie wylacza jak suszarki przyciskiem power :) Mozesz do tego uzyc poleceni "poweroff" lub "shutdown" (np. shutdown -h now) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbaros Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 witam. no wiem, wiem, juz sie doczytalem, wlasnie chcialem sprostowac, chociaz jak sie XP, czy 2000 wylaczy powerem, to sie bezproblemowo zamyka, dlatego pytam. a mi chodzi o to, ze ruter nie ma klawiszy, ani monitorka, a na stancji prad trzeba oszczedzac, wiec w nocy po co ma chodzic :), rozumiem, ze nie da rady, musi chodzic? pzdr. dobranoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 mozesz na routerku odpalic sshd i z innego kopma zamykac router albo zrobic tak zeby router zamykal sie o konkretnej porze p.s.sory nie wiem jak to jest w win wyzszych niz 98 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Jesli zasilacz i plyta sa typu ATX to zajrzyj tutaj: http://www.uwsg.iu.edu/hypermail/linux/ker...108.1/0065.html. To dosc stara wiadomosc, wiec nie wiem, czy cos w zrodlach jadra trzeba zmieniac. Trzeba poczytac opcje przy konfiguracji kernela (ACPI). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbaros Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 wiatm. sory, ze tak pozno odpisuje, ale wiadomo, wakacje, wyjazdy. dzieki za wszystkie odpowiedzi. @bigfan, tej wiadomosci nie ma juz na serwerze pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...