Nicky Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Naszła mnie ochota zrobinia czegoś na wzór TermalRighta i tu pojawia sie problem. Jak przylutować żeberka do podstawy. Mój pomysł jest taki żeby szlifierką zrobić małe rowki w podstawie i do nich wkładać finy. A teraz z innej beczki pytanie, czy jest inne spoiwo niż cyna, może jakaś pasta zawierająca cyne kórą można łatwo rozsmarować i po pogrżaniu tworzy spoine albo coś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 No wiedze że mój topic robi furore i wszyscy aż pchają sie żeby mi pomóc A poważnie czy ktoś ma już doświadczenie z takimi pracami i czy to może sie udać czy lepiej zbierać na ThermalRight SLK-947U Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darro Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Jako, ze chyba nie jestes profesjonalista(ja tez nie :) ) to proponuje ci zbierac na thermala, moze sp-94? :) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Rozumiem ze chodzi o lutowanie miedz-miedz? Sproboj pasta do lutowania instalacji miedziowych czy cos takiego. Takie szare badziewie, ale obawiam sie ze ma to to za malo cyny. A jakie grube mialyby byc zeberka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 hmm. Najwydajniejsze radiatory sa robione metoda skrawania z jednego bloku materialu. Dlaczego? Ano dlatego, ze najwieksze straty w oddawaniu ciepla sa wlasnie na laczeniu finow z podstawka (w miejscu lutowania). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Termal Righty są lutowane jak wiekszosć raduiatorów miedzianych, chyba jedynie Coolaster Master struga radiatory z jednego kawałka miedzi. BTW, może kupić diamentową tarcze do szlierki i samemu sobie spróbować taki zrobić :`. Wcześniej może na próbe zrobie radiatorki na pamięci, jak sie uda to strugamy TermalRIghta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...