Skocz do zawartości
Bull_Byk

Problem z kompem a problem to znalezienie przyczyny bledu :/

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy moj problem to na tym dziale ale w sumie problem jest na komputerze z prockiem AMD :P Otoz moj kumpel przyszedl do mnie z problemem bo cos mu sie kopalo z kompem. I rzeczywiscie co chwile jakis blad, a skonczylo sie nawet ze windows nie chcial odpalic. Po formacie probowalem zainstalowac winxp to nie chcial skopiowac plikow na dysk:/ zmienilem nawet cd-rom ale tez bez powodzenia(a plytka jst na 100%dobra bo sprawdzalem na swoim kompie) w koncu zainstalowalem win 98 to po zainstlowaniu sterownikow itd. wyskoczyl blad ze niby cos z rejestrem po czym po uruchomieniu kompa okazalo sie ze wszelkie zainstalowane drivery po prostu znikly jak rownie wszystko to co jest w spisie dodaj/usun programy :/ po kilku formatach i probie zainstalowania antyvira(onetowskiego) i przeskanowaniu okazalo sie ze nie ma zadnego wirusa :/. NAV wogule nie da rady zainstalwoac bo co chwile jakis blad. Wiem ze opis brzmi lamersko ale nie jestem specjalista w pelnym tego slowa znaczeniu od kompow :/ Moze wy wiecie co mogloby to byc??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wyglada to na pamieci, ale identycznie mial koles z tym ze padł mu dysk baracuda IV - chodzi mi o to ze windows po formacie nie chcial skopiowac plikow tak jak to bylo w twoim przypadku, a jezeli skopiowal to trwalo to ponad godzine i windows ladowal sie chyba z 5 minut - wiec miej to tez na uwadze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ja tez... pamieci

zwalanie tu na procesor danej marki jest nie na miejscu

Wcale nie zwalam. Umiescilem w rubryce AMD bo nie wiedzialem w jakiej innej dac tego posta. Ale mieliscie racje RAM nawala :/ No ale to juz problem kumpla. A nawiazujac do medievil moge powiedziec ze moj znajomy mial kiedys problem z dyskiem. No i jak sie okazalo siadal mu tylko byl juz wysluzony(stary Samsung 3,2gb) i objawy mial takie jakie medievil mowil czyli cholernie powolne ladowanie wina ktore trwalo czasem z 15 minut ;]. Z góry dzięki wszystkim za pomoc i pozdrawiam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ma w 2 osciach to moze pamieci sie "gryza" i trzeba ktoras wymienic ewntualnie wyjac.

ALe jak ten problem tak sam z siebie wyszedl to moze wystarczy jedynie odkurzyc pamieci i gniazda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ma w 2 osciach to moze pamieci sie "gryza" i trzeba ktoras wymienic ewntualnie wyjac.

ALe jak ten problem tak sam z siebie wyszedl to moze wystarczy jedynie odkurzyc pamieci i gniazda

Nie wystarczy. Wlozylem moje ramy(256 MB OEM) w ten sam port pamieci co on mial i normalnie wszystko poinstalowalem. Jego pamieci odkurzylem(128MBx1 kosc ale firma ktozto wie?) i wsadzilem i nawet windows nie odpalil tylko sie resetowal komp. Wiec to niestety ramy sie walnely po prostu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi