AQEZA Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Mam taką płytę jak w tytule. Mam bartona 2500+ (mnożnik odblokowany fabrycznie). Gdy skasuję BIOS i procek idzie na standardowe 2500+, to mam napięcie procka 1,55V. Gdy w BIOSIE ustawię na 1,7V, to realnie dostaję 1,65V. Gdy ustawię na maxymalne napięcie oferowane przez tę płytę czyli na 1,8V, to realnie dostaję na procka tylko 1,5V !! Co jest nie tak?? W płycie wszystko działa idealnie i stabilnie!! Nie wiem w czym tkwi problem... Napewno to nie zasilacz ( Chieftec HPC-360-302DF ). Mam najnowszy BIOS do tej płyty (wersja 1.9). Płyta na gwarancji, ale czy jest sens ją dawać do naprawy gdy wszystko działa?? Po prostu mam procka, który u kolegi chodzi na 3200+ na napięciu 1,&V i dlatego muszę podnieść odrobinę napięcie (na 1,65V czasami procek wywala błędy, a na 1,7V u kolegi nie wywalał). POMÓŻCIE!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 A czym sprawdzałeś te napięcia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 hie hie hie 360-302 df nie jest taki super - za male obciazenie na 12v moze miec.. mialem taka sama plyte- i po roku zaczely dziwne rzeczy z hdd sie dziac, skonczylo sie tym ze hdd wd 80jb wyladowal na serwisie i plyta zreszta tez i mam teraz to co w podpisie i hmmm zasilacza nie starcza :? napisz co masz wiecej w kompie... zreszta z chiefami rozbroilo mnie to jak po podpieciu wlasnie takiego do plty asus p4p800 deluxe z prescottem 3,0 po prostu od strzalu wybuchl :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszpl Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Tu jest opisany sposób na rozwiązanie tego problemu na płycie K7N2 Delta-L, która jest robiona na tych samych podzespołach. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=311...k7n2&&start=270 Niestety nie u wszystkich działa, u mnie nie pomógł :( . Ta płyta działa stabilnie, ale kompletnie nie nadaje się do O/C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...