luke81 Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Witam !!! Mam maly problem tj. chcę zmienić device ID z 0201 na 0200 Mój Gf3 ti 200 będzie wtedy widoczny jako Gf3.Oczywiscie nic to nie zmieni w wydajnosci...ale będzie ładniej wygladało :-D Nv flash niestety sprawdza zgodnosc ID i nie zapisze takiego biosu. Co poradzicie :?: z góry dziękuje :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Nie ma w nvflashu jakiegoś przełącznika wymuszającego flash? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke81 Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Są jakieś opcje wymuszania, tylko nie wiem jak to wpłynie na działanie mojej karty....miałem nadzieje że już to ktoś robił tu. do odważnych świat należy :) spróbuje moze sie uda.pozdro ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 chodzić będzie nawet Ti500 możesz wpisać, ja zmieniałem w winfaście taktowanie na 200/500 a do device się pluł (spod windows zmiana), ale wpisz "nvflash /?" i wybierz parametr, który ci odpowiada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Z tego co pamietam z "zabaw" z biosami na Ti200 Creativa, to wymuszamy parametrem "/f" ale zawsze mozna sprawdzic wpisujac nvflash.exe /help :arrow: wyswietli sie lista parametrow. Troszke sie tym bawilem ale ostatecznie zostalem przy oryginalnym biosie z dodanym wyswietlaniem przy bootowaniu ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donner Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Możesz spróbować wymusic wgranie biosu z innym ID tylko musisz się liczyć z tym że po podmianie piosu mogą wystąpić krzki. Ja podmieniłem do zwykłej wersji FX 5200 bios od ultra i wywaliło mi po restarcie kompa krzaki. Zrób sobie dyskietke ratunkową z orginalnym biosem. Naszczęście nie popsułem karty. Użyj wersji nvflash 4.46 i zamiast -f to -5 -6. _______________ Athlon XP2400 @(13x166). Epox 8k9a, PixelView GeForce FX 5200 128 MB Ultimate@5500 300/600, 256 DDR 333, HDD Samsung 8,4, SB Live 5.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...