Skocz do zawartości
mafia35

ASUS V9950GE@5950Ultra-problem AGP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Karta elegancko chodzi na biosie Leadteka do GF'a FX 5950 Ultra tylko jest maly problem. Po zmianie biosu AGP na sztywno jest ustawione w tryb x4 i wylaczone jest rowniez Fast Writes, a wlaczone SBA . :?

Co zrobic, zeby AGP bylo znowu na x8 i wlaczone Fast Writes?

Probowalem wgrywac juz rozne biosy (Gigabyte, Asus, Leadtek i referencyjne nVidii) i bez zmian.

Moze trzeba zedytowac bios jakims programem czy co?

Pomozcie :!: , bo nie tylko ja mam ten problem :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mi pomogles... Znikoma roznica ale jest! Ta znikoma roznica to na bank jakies 500pkt. w marku. Wylaczony FW to kolejne ~500pkt w marku.

Wole miec to ustawione tak jak by powinno.

5800pkt mnie nie satysfakcjonuje. Pzydaloby sie te 6800, wtedy jeszcze ja troche wykrecic i jest juz 7000pkt.

Takze ponawiam pytanie-jak wlaczyc AGPx8 i Fast Writes na zmienionym biosie (FX 5950 Ultra)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje pytanie może wydać się dziwne, ale...

i po co Ci te 500 pkt więcej w 3dmarku? w grach nie widać dużej różnicy chyba...

rozumiem, że śrubowanie wyników to główne zagadnienie tego forum, no ale jak widzę taką rozpacz, to już sam się gubię...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu juz nie chodzi o srubowanie wynikow ale odpowiedz mi na pytanie: Czy widziales GF FX 5950Ultra na plycie z AGPx8 ktora chodzi max na AGPx4 i ma wylaczone FW? Po to zalozylem ten topic zeby pozbyc sie problemu a nie tylko po to zeby srubowac wyniki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi